Kömen şiirleri
|
Neydi Mey Neydi Mey
Ne zaman düşünsem ve ne zaman uzatsam Mavi ufuklara, mor dağlar ötesine ellerimi Ellerini tutacaktır sanırım ellerim. Düşlerin yanılgısımıdır yoksa bu Kilometrelerce uzaklara taşınan Seni görmek, sesini duymak istemi En güzel çiçekleri ellerine vermek umudu muydu Seraplar gibi beni kendinde alıkoyan Ya sıralı dağların geçit vermez doruklarında kalışım Sana ulaşmama engel olan Ney di mey, ney di mey Emrah bu nedenle mi delmişti dağları Çöllerin serabımıydı yoksa Mecnunun Leylası... Tahir Zühre'sini neden göklerde aramıştı Ah! Seni ben nerelere koysam Ve düşlendiğimde, nabzım kadar yakın olsan Gönlümün perçemine, Yüreğimin çerçevesine sığmadın Taştın kabımdan ığlım ığlım meyler gibi... Esrikleştim sevdanın yönsüz ak bulutlarınca Hiç sormayın, anlatılmaz, her yanım mey vurgunu Sayrıklığım ney di Mey İçmesem bir türlüyüm içsem bir türlü... Güzelliğin dar geliyor çerçevelere İnleyen nağmelerden taşan deyişler De bana ney di mey, ney di mey Oysa görmemiştim seni Dokunmamıştım Varlığımı bile duymamıştım bakışlarında Öyleyse güllerin en gökçeği Bir gömüt sessizliğince, içimin devinmesi ney di Seraların baharıyla susuz kıraçlarıma Sağnakça yağan ney di o? Bilmem ki, belki de Yanıltıcı bir düş havariliği idi Canevime hüzme hüzme akan sevdalar Köz kundağına sarmalayan Aranan, aratan Onca yıldız kumkuması içinde biricik çolpan Haydi, bunu sen de bana Mey Ney di mey, ney di mey KÖMEN
Acisini Atamadiğim Sevdam..
Ayrılık Dönüşü olmayan terkediş. Yalnızlık Yanıp yıkılmış bomboş bir dünya. Kaç sevda yok oldu böyle KİMBİLİR!... Gitmek istesende uzaklara Umutlarım kal diyor GÖZYAŞLARIM GİT!... Bu roman da biter birazdan. Ne aşklar yıkıldı gururdan NAZDAN!... Ağlıyor bestelergüfteler HİCAZDAN!... Şarkılar kal diyor HÜZÜNLER GİT!... Ne zaman sen gesen aklıma Acı bir tebessüm oturuyor DUDAKLARIMA!... Notası kırılmış melodilerin Buruk sesi geliyor KULAKLARIMA!... Bir kuş çırpınırken yuvasında Düşüyor sıcak avuçlarıma. Ne zaman seni düşlesem Vene vakit sen gelsen aklıma Bir yük iniyor yüreğime KALDIRAMADIÄžIM!... Kara bulut gibi çöküyorsun GÖZ KAPAKLARIMA!... Ve bir çığ gibi düşüyorsun Henüz yeni filizlenmiş Tomurcuk UMUTLARIMA!... alıntıdır... gitme bir güvercin sıcaklığı gibi kal yüreğimde ben ki sevdamı dağlı bir çiçek gibi göğsümüm üstünde taşıdım hep namusumun akında... ne zaman gözlerine baksam beyaz beyaz güvercinler kanat çırpar mavilere; güller açar ne zaman ellerimi uzatsam saçlarına serin serin eser yeller. Bu sevdayı alıp gitme benden alıp gitme buralardan gözleri türkülü kuşum... İçimdeki baharı öldürüp gitme. Kimsiz kimsesiz kalır türkülerim. Körpe bir dal gibi koparma sevinçlerimi yüreğimden. gitme figan düşer denizlere sular çekilir yağmur yağmaz vahalardan kirpiklerime bir rüzgar hıçkırır tenhada bir dal kırılır boynunu büker sabah kervanları kelebekler ölür gitme bir yıldız küser göğüne içini çeker bir çocuk şaşırır yönünü rüzgarlar bütün pınarların suyu çekilir solar nazlı çiçekleri kalbimin üzülürüm gitme öksüz kalır içimdeki imge dağları saçlarını öpen seher yeli çoban yıldızı bir daha turnalar geçmez bülbüller ötmez çiçekler açmaz bahçemde ah be gülüm gitme içimdeki bütün vagonlar devrilir bir kar yağar istasyonlara üşürüm gitme bütün ormanlar ateşe verilir kuşlarda gider bu kent de ölürüm gitme kal menevşeler açsın dağlarda sevince dönüşsün gökyüzü iki çığlık arasında bırakma beni ah gülüm yokluğuna alışamam yokluğun ölüm... alıntıdır..
Od Yüreğe Düşünce
Düşünce cananın odu yüreğe Masmavi alevi sarar her yanı Kıvılcımlar ağıştıkça havaya Yıldız şölenice başlar bir anı Gönül ocağına çıngısı düştü Külü alevlendi çiçeklendi nar Kızıl saçlarına güneş vurdukça Tutşur gündüzler geceler yanar Ateş bastırmasın gönlü bi kere İçin için yanar alkor bir alev Gökçe düşler yağmurlandıkça Büyülenir seven bengileşir yar Bir tebessüm ki bin ömre bedel Baharda alevdir, gökkuşağı yar İpek tenli okşayan bir bakışla Yandıkça mut veren güzelliği var KÖMEN
Ben seninle var oldum
Seninle yok oldum Ne zaman oldugunu unutmuşsundur Bana en büyük yalanını söyledigin gün Beni kara topraga soktun Oysa sen benim limanım,dogrulugumdun Beni öldüren beni yok eden son yalanın oldu be sevgili.. ÇiLeK
Orada Biri Var
orada biri var gece ıssız gece suskun kapkara bir perde gibi derinleşirken eteklerinde sürünen bir hüzün ve son soluk gözyaşı derinliğinde ortasında buz mavisi donuk bir gül orada biri var gece kuşları gibi uğrusuz yüreğinde tını yok elinde cellat baltası kimbilir kaçıncısını düşürecektir ağına ve kaçıncısının emecektir kanını orada biri var gözlerimin ılgarında tam karşımda soluğunu duyuyorum ayaklarında buzul çağını taşıyan taş olsa erir taşkın olsa akakları bilinirdi orada biri var buz mavisi ten buzullara iteleyen kapkara bir perde gibi derinleşirken kurtuluşu bekleyen bir hüzün sonsoluk gözyaşı derinliğinde ortasında buz mavisi bir gül orada biri var KÖMEN
Öğreneceğim Ne Çok Şey Varmış
Söz ustalığım yoktu Kıvrak kent şarkılarını da bilmezdim Sözüm özümceydi her zaman Gülen, güldüren esenli bir insandım Gözyaşlarının aldatmaca olacağını bilmezdim Şarkılar, türküler ve şiirler hep yalanmıydı yoksa Anlamadan, blmeden vuruldum Gönlümün en ince bir yerinden Yalanlarla vuruldum... Dönme dolaplara binmedim hiç Fırıldak da çevirmedim... Duygularım coşkun akan bir pınardı Yüreğim gökçe çiçeklerle masmavi Vurdular beni Düşlerimin incecik bir yerinden vuruldum Sevgiyi, seviyi koparamadılar benden Uğraşlarına karşın nefreti koyamadılar yüreğime Biteviye vurdu yar ve yaren bildiklerim Duygularımı nasırlaştıramadılar Vurdular öğrendim Vurdular derinleştim Ve vurdukça yalanlarla, yüreklendim Bilendikçe dirildim daha bir Ölmedim Meğer her vuran kişi Kendini vurur gidermiş gönlümden Farkındalar mı bilmem ki yüreğmdeki kendileriyle düello ederlermiş Ve güzelliklerini öldürüp Çirkinliklerini yaşatırlarmış.... Söz ustalığım yoktu Kentin o kıvrak şarkılarını da bilmezdim Dönme dolaplara binmedim daha Fırıldak da çevirmedim hiç Sözüm sözdü, özümceydi benim Öğrendim Lakin kıvıramadım yalan ve yanlışı... Heyhat! Öğreneceğim ne çok şey varmış benim KÖMEN |
« Önceki Konu | Sonraki Konu »
|
Konu ile Alakalı Benzer Konular | |||||
Konular | Yazar | Yorumlar | Okunma | Son Yorum | |
(¯`•._ αѕιρяєηѕєѕ _ .•Â´Â¯) siirleri :) | (¯`•._ αѕιÏÑєη | 59 | 4,496 |
08-15-2011, Saat: 11:23 PM Son Yorum: (¯`•._ αѕιÏÑєη |
|
Emrah ÇETİNKAYA şiirleri | masal_prensi | 3 | 877 |
12-18-2010, Saat: 11:13 PM Son Yorum: masal_prensi |
|
blue_belial Şiirleri | blue_belial | 20 | 2,072 |
11-26-2008, Saat: 08:03 PM Son Yorum: CaNaT |