Kömen şiirleri
|
Sana Sevme Demeyeceğim
Sana sevme demeyeceğim Yağmur kuşları gibi Yüreğin titreyerek seveceksin Ufkun aydınlık Işık yüklü umutların Öğrünce beklediğin sevdalar Düşlerinle gelecek Sana sevme demeyeceğim Sevmenin en güzel mevsimindesin Belli ki seveceksin Sen bilirsin çılgın kız Sana sevme demeyeceğim Ben de seviyorum bengisu Adını gizlemeyeceğim Bütün maviliklere Ve yeşilliklere bütün Hece hece seni ezberleteceğim Sana sevme demeyeceğim KÖMEN
Sana Uzansın Dost Ellerim
sevda yoluna agarsin saclarim.. senin gibi.. atesler düssün icime... kor olayim.. yaksin beni... sana uzansin dost ellerim.. huzur bulayim.. bulmaliyim... KÖMEN
Sana Yaşamak Sana Ölmek vaktidir
Kanıma ateşten düşler karıştı Kurudu alevinden çaylarım, ırmaklarım. Pınarların da suyu çekiliverdi Kurudu gözelerimde çimi, çiçeği, dalların Suskunlaşıverdi ay ve yıldızların şarkısı Doğduğum toprak, ısındığım yürekler de yadlaştı. Çağlayan coşkusundan sıyrıldı gönül Her yanımı sessizce bir bun sardı... Ahlandı gerçeğine ulaşamayan gönül , Neden suskunlaştı içimdeki gizler Bu fay çizgisi de nedir yüreğim... Şimdi her yanı derin, karanlık bir kuyuda Çoğalan bir güzellik oluyor, Sevmek adına çekilen acı... Bir damlacık sevginin derinliğinde ben Sürgün yüreklerin, Ateş gözü özlemlerin ağıtçısıyım Sevda yağmurlarıyla gelen sevda düşleriyle Tan basımlarının nöbetçisiyim... Kaçkın uykularımın ıssız gecelerinde Sırılsıklam özleminle umutları solurken Sen aydınlığınla Sen sevginle Ve sen sıcacık duygularınla Yalnızlıklara sürgün dünyama Iğlım ığlım hoş geldin Artık sana yaşamak ve sana ölmek vaktidir KÖMEN
Sanal Sevdalar
- I - Bu hep böyle olmuştur Uzak yörüngeli sanal sevdalarda; Bir sağanaktır başlar ilkin Ve bir heyecanın çırpıntısı dizginsiz İçten içe göçe durur sevgiler... Sarmaşık güller gibi sarar düşleri... Yepyeni bir dünya oluşur iki gönül arası Bu hep böyle olmuştur Uzak yörüngeli sevdalarda Tınısı tutar her yanı bütün şarkıların Şiirleşir sevdalar dize dize bitimsiz Kuş ötüşlerinde muştular yüklü Yağmurun, karın, rüzgarın sesinde... Duyulur hicaz, hüzzam, hüseyni Kanat çırpışında bir kelebeğin... Sağılır geceler uzunca bir ip gibi Ve bir özlemin evecenliği içinde. Bu hep böyle olmuştur Uzak yörüngeli sanal sevdalarda - II - Geçer aylar mevsimler birbiri ardına Ve bir aşılamaz engelde beklediğini görürsün Bekletilirsin, oysa karanlıklara umut örerek... Günlerin eskisi bir ölümcül hançer olur Bakamazssın geriye Artık gidişlidir sevdalar Seviler küf mavisi... Deli bir fırtınayla kırılır bütün dallar Sitemlere, kuşkulara boğulur duygular Düşler bıçak sırtında biçildi biçilecek Duygular harmani solgun Bir ayaz vurgununda dona kalır sevdalar Güneşi eldivensiz tuttuğunu bilemez sevdalılar Bir sevi ölecektir belki, ay şarkısı sustuğunda Bu hep böyle olmuştur Uzak yörüngeli sanal sevdalarda KÖMEN
Sen Benim Son Cemremsin
Sana Sen benim son cemremsin demiştim, Yüreğime yağdığını unuttun mu sevgil Şiirlerinle geldin dünyama bir güz günü Arındım şiirlerinde günlerdir sevgili Herkesin şiirini severim ama Seni şiirlerinle, bir başka sevdim Gizli bir kevser ırmağı akıyor şiirlerinden Yankısı ve yakması sürüyor ta içimde sevgili Her şiirin sırılsıklam duygu yağmuru Rahmetce yağışlarla ıslatıyor benliğimi Arındırıyor yalan sevdaların vurgunundan kirinden Gönlümde goncalanan çiçek bahçesi senindir sevgili Sildin umutsuzluğumun bütün karanlıklarını bir bir Yepyeni bir şafak atıyor, gecelerimin ılgarında sevgili Pembemsi umutlar doluyor düşlerime ışık ışık Ve esinin, yılgın yüreğimin dalgakıranlarını yıkıyor sevgili Sen ki, kelebek kanatlarında yaşanmamış baharımın muştusu Sen ki, bitimsiz kışlarıma baş eğdiren kardelenimsin Cemre olup yağdın iklimlerime ıpıl ıpıl Yüreğimde damıttığım Ve damarlarımda kımıl kımıl gezinen sensin sevgili Nabzımda vuruşlarını dinle, ulaşacaktır sana sesi Sana, Sen benim son cemremsin demiştim Sen benim son cemremsin / unuttunmu Bu gece ki uykusuzluğumun, Seni yaşamamın ürünü budur sevgili. Uzak diyarlara hükümsüzüm, Yakın sevdalarım ise sensizliktir Özleminle yandıkça tutuşan şu dizelerin Sanrısı seni tutar mı sevgili? ... Sen kimsin, sen nesin, ah bir bilebilsem Bulabilsem... tutabilsem ellerinden Düşüm benim, düşlediğim resim Sözün güzeli özün güzelliğindendir bilirim Buna inanır ve buna güvenirim sevgili Artık çağrını bekliyorum, Sesini duymalıyım Seslen bana sevgili Yaşadığımı bilmeliyim KÖMEN
Uzak diyarlara hükümsüzüm,
Yakın sevdalarım ise sensizliktir Özleminle yandıkça tutuşan şu dizelerin Sanrısı seni tutar mı sevgili? ... Sen kimsin, sen nesin, ah bir bilebilsem Bulabilsem... tutabilsem ellerinden Düşüm benim, düşlediğim resim Sözün güzeli özün güzelliğindendir bilirim Buna inanır ve buna güvenirim sevgili Teşekürler.... Okyanuslar kadar uzak mısın Yoksa bir nefes kadar yakın mı Ellerimi uzatıp dokunabilir miyim sana Gözlerimi kapattığımda bulur muyum seni karşımda Yoksa gerçekten yalan mı sevda perileri Kaybolmuşken bir yudum sevginde Boşa bu çırpınışlar batıyorum sonsuzluğunda Yalvarsam mı dilensem mi sevgini senden Sende sever misin beni Yoksa bir gülüşlük eğlence mi olurum senin için Yine başladım o eski rüyalarımı görmeye Uynadırcak mısın beni bu rüylardan Gerçeğe dönüştürecek misin hayellerimi Güneş olup doğacak mısın yarınlarıma Ben bütün dorularımı sordum kalbimden Sende cevapla gönül kaleminden... ALINTIDIR [b][b][SIZE=5][b][SIZE=5][b][SIZE=5][b][SIZE=5][b][b][b][b][SIZE=4][/b][/b][/b][/SIZE][/b][/SIZE][/b][/SIZE][/b][/SIZE][/b][/b][/b][/SIZE]
[b][b][SIZE=5][b][SIZE=5][b][SIZE=5][b][SIZE=5][b][b][b][b][SIZE=4][/b][/b][/b][/SIZE][/b][/SIZE][/b][/SIZE][/b][/SIZE][/b][/b][/b][/SIZE] Düşünce bir tokmak, dövülen rûhum, Tıpkı mercanlar gibi sînemde kan... Yutkunup yutkunup hep inliyorum, Dudağım buruk, rûhumda heyecan [b][b][SIZE=5][b][SIZE=5][b][SIZE=5][b][b][b][b][SIZE=4][/b][/b][/b][/SIZE][/b][/SIZE][/b][/SIZE][/b][/SIZE][/b][/b] İçimde tasa, şakaklarımda ter, Bir çıldırtan dert ki her dertten beter: Bunu anlamak için idrak ister Ve ızdıraptan şerha şerha vicdan... [b][b][SIZE=5][b][SIZE=5][b][SIZE=5][b][b][b][b][SIZE=4][/b][/b][/b][/SIZE][/b][/SIZE][/b][/SIZE][/b][/SIZE][/b][/b] Çoklarında gam yok, düşünme kusur, Bedenin kulları bitevî mahmur.. Çakırkeyf, serâzat, gamsız ve mağrur, Gülüp geçiyorlar sana arkadan. [b][b][SIZE=5][b][SIZE=5][b][SIZE=5][b][b][b][b][SIZE=4][/b][/b][/b][/SIZE][/b][/SIZE][/b][/SIZE][/b][/SIZE][/b][/b] Çileyle baş başa sonsuza kadar, Kal ki "ateş düştüğü yeri yakar" Varsın anlamasın derdini ağyâr, Meydanlar er ister, erler de meydan. [b][b][SIZE=5][b][SIZE=5][b][SIZE=5][b][b][b][b][SIZE=4][/b][/b][/b][/SIZE][/b][/SIZE][/b][/SIZE][/b][/SIZE][/b][/b] M. Fethullah Gülen
Emeginize yüreginize saglık.Hepsi birbirinden güzel şiirler.Bence şiir yazabilmek her kişi degil er kişi karıdır.Başarılarınızın devamını dilerim...
Şiir bir yürek hoplaması,bir ruh heyecanı ve bir gözyaşı. Aslınsa gözyaşları da kelimelere baş kaldırmış saf bir şiir demektir... |
« Önceki Konu | Sonraki Konu »
|
Konu ile Alakalı Benzer Konular | |||||
Konular | Yazar | Yorumlar | Okunma | Son Yorum | |
(¯`•._ αѕιρяєηѕєѕ _ .•Â´Â¯) siirleri :) | (¯`•._ αѕιÏÑєη | 59 | 4,473 |
08-15-2011, Saat: 11:23 PM Son Yorum: (¯`•._ αѕιÏÑєη |
|
Emrah ÇETİNKAYA şiirleri | masal_prensi | 3 | 877 |
12-18-2010, Saat: 11:13 PM Son Yorum: masal_prensi |
|
blue_belial Şiirleri | blue_belial | 20 | 2,059 |
11-26-2008, Saat: 08:03 PM Son Yorum: CaNaT |