Sen Değişmezsin!
Şimdi başka bahardayız. Yarınlarımız kırgın ve sen keşke başka biri olsaydın…
Şimdi başka bahardayız. Yarınlarımız kırgın ve sen keşke başka biri olsaydın…
Elimde değil değiştirmek seni. Aklından geçen o çocukça oyunları numaraları.. Oysa kimse senin gibi düşünmezdi sanırım düşünmemeli…
Hepsi çok komik bunların… İlgi istiyorsun ilgi yetmiyor; sevgi istiyorsun sevgi yetmiyor. Kim ne dese suçlu kim ne dese haksız.. Bu böyle nereye kadar sürer?
Oysa seviyorum seni hem de çok! Nedir seni bu saçma ve gülünç oyunlara taşıyan? Ah! Bir görsen dışarıdan kendini nasıl durduğunu..
Keşke yer değiştirebilsek benim gözlerimle bakabilsen kendine; benim aklımla düşünebilsen.. Keşke… Öyle zor ki seninle yaşamak!
Konuşarak anlatılmazsın anlamazsın. En iyi bildiğin çekip gitmektir hayatlardan onu da yapsan yapayalnız kalırsın biliyorum.
Hastalansan bir tas çorba verenin olmaz sürünürsün yabancı diyarlarda. Kulağım duymasa da ruhum huzur bulmaz.
O yüzden sana git diyemem ama kalman da beni çok yoruyor. Ne var şurada köşende otursan? Bunca sorunu çıkarmadan yaşamın renklerini tatsan?
Çevrendekileri huzursuz etmesen daha çok sevileceksin. Yalan söylemesen mesela etrafındakileri kandırmasan!
El iyisi derler senin gibilere bilir misin? Ele iyi ailesine kötü davranan demektir. Senin yaptıkların kötülük de sayılmaz aslında. Biraz cehalet biraz sevgisizlik! Sevgisizlik diyorum çünkü senin istediğin sevgiyi kimse veremez. Sence sevgisizsin bana sorsan el üstündesin.
Seni değiştirmem mümkün değil ama belki şunu hatırlatabilirim: Ömür çok kısa! Biraz da insanları kırmadan yaşa!
Candan Ünal[/INDENT]