rica ederim =) beyenmenize sevindimm
At?lla ?lhandan G?zel ???rler !
|
BOYLE BIR SEVMEK
ne kadinlar sevdim zaten yoktular yagmur giyerlerdi sonbaharla bir azicik oksasam sanki cocuktular biraksam korkudan gozleri sislenir ne kadinlar sevdim zaten yoktular boyle bir sevmek gorulmemistir hayir sanmayin ki beni unuttular hala arasira mektuplari gelir gercek degildiler birer umuttular eski bir sarki belki bir siir ne kadinlar sevdim zaten yoktular boyle bir sevmek gorulmemistir yalnizliklarimda elimden tuttular uzak fisiltilari icimi urpertir sanki gokyuzunde bir buluttular nereye kayboldular simdi kimbilir ne kadinlar sevdim zaten yoktular boyle bir sevmek gorulmemistir.
ELİMDEN GELEN BU
Elimden gelen bu ben iki kişiyim Çoğalmak neyse ne azalmak zor Birisi seni her an bırakıp gittiğim Öbürü kan gibi tutulmuş seviyor Ağzındali acı alnındaki çizgiyim Gözlerine kirli bir bulut getirdim Hiçbir sevinç aydınlığı onu silemiyor Elimden gelen bu ben iki kişiyim Birisi kapadığın kapılardan gitmiyor Yağmur yağmaksa o güneş açmaksa o Bir yerin üşüse onun sıcaklığı Öbürü en içten çağrını işitmiyor Alıp tutmaksa o basıp gitmekse o Bakışları kıyısız deniz uzaklığı Elimden gelen bu ben iki kişiyim İkisi birden çıkmaya uğraşıyor Bilmem ki hangisinden nasıl vazgeçeyim Birisi yeni baştan serüvene başlamış Öbürü silahında son mermiyi sıkıyor Çoğalmak neyse ne azalmak zor Attila İLHAN ( 1925 - - ) <STRONG>HAYATI: 1925 yılında İzmir’in Menemen İlçesi'nde doğdu. İstanbul Üniversitesi, Hukuk Fakültesi’ndeki yüksek öğrenimini yarıda bıraktı, gazete ve dergilerde çalıştı. Demokrat İzmir Gazetesi Genel Yayın Müdürlüğü ve Başyazarlığı'ndan, Ankara’da Bilgi Yayınevi Danışmanlığı'na geldi (1973-1980). Çeşitli gazetelerde köşe yazarlığını sürdürdü (1968- ) (Yeni Ortam, Dünya, Milliyet, Söz, Güneş, Meydan) Zamanla (1955- ) toplumcu kollayışı bırakmamakla birlikte, tek insanın duygu dünyasından kesitler verdi; artistik abartmalarla ve yerli dünya görüşüne de yaslanarak, bireysel temaları işledi. Aynı gerginlik ve gerilim kendine özgü bir söz dizim ve hazinesiyle at başı, çarpıcı benzetmelerle zenginleşmiş romanlarında da görülür. Eleştiride uzun zaman toplumcu gerçekçilik ilkelerine bağlı kalmıştı. ESERLERİ: Duvar (1948) Sisler Bulvarı (1954) Yağmur Kaçağı (1955) Sokaktaki Adam (1953) Zenciler Birbirine Benzemez (1957) Hangi Seks (1976) Yanlış Erkekler, Yanlış Kadınlar (1985) Abbas Yolcu (1957) Ben Sana Mecburum (1960) Bela Çiçeği (1962) Yasak Sevişmek (1968) Kurtlar Sofrası (1963/64) Sırtlan Payı (1974) Hangi Sağ (1980) Ulusal Kültür Savaşı (1986) Hangi Edebiyat (1993) Hangi Batı (1972) Tutkunun Günlüğü (1973) Böyle Bir Sevmek (1977) Elde Var Hüzün (1982) Fena Halde Leman (1980) Dersaadet’te Sabah Ezanları (1981) Gerçekçilik Savaşı (1980) Sosyalizm Asıl Şimdi (1991) Hangi Küreselleşme (1997) Faşizmin Ayak Sesleri (1975) Korkunun Krallığı (1987) Ayrılık Sevdaya Dahil (1993) |
« Önceki Konu | Sonraki Konu »
|
Konu ile Alakalı Benzer Konular | |||||
Konular | Yazar | Yorumlar | Okunma | Son Yorum | |
gokhan ve osman'n?n ortak s??rler? | gokhan199 | 6 | 608 |
04-02-2022, Saat: 08:09 PM Son Yorum: wildfang |
|
Te?ek?rler!!! | ÇiLeK | 1 | 354 |
11-04-2006, Saat: 09:08 PM Son Yorum: MasaL_perisi |
|
Res?ml? ???rler | ÇiLeK | 2 | 447 |
10-31-2006, Saat: 04:05 PM Son Yorum: w00w |