SüpeRdi.. Cok t$kLer €RCi :tolga:
Âh be.
Masal Bitmişse ve Unutulmuşsan...
|
Gun,yine geceye donuyor.
Ay,yine goz kirpmaya hazirlaniyor. Gun ve ay... Indirmek gogu, yere sermek yildizlari... hangisini istersin yakanda ? Sana yakisan hangisidir yildizlarin ? Az sonra hukmunu batiracak gece. Gozlerim karanlikta arayacak gozlerini. Gozlerin kayip saatlerin siginagi olacak ve ben sarsilarak ve sarsarak uykularin celikten duvarlarini, sensiz anlarim icin aglayacagim. Goz yaslarim acitacak dustugu her yeri. Karanliga bir kursun gibi cokecek sensizlik... ......................................................... Dicek bi söz bulamıyorum....susuyorum sadece Teşekürler diyorum tüm yüregimle.....
Ne çok kırıldım, ne çok şey yaşadım hayatın bu kirli sahnesinde. Sancılarla örülmüş bir ömürden geliyorum ey hayat, acılarla örülmüş bir ömürden... Kırgınlıklar kolay iyileşmeyen yaralardır biliyorum... Kalbime batan hançerin sapını tutan el önemli değil artık! Nasılsa en büyük darbeyi insan yakınlarından yer.Bir gün akşam olur elbet biter ömür, sızılar kalır geride. Bir de yüreğimde şiir kırıkları.
Anladım ki, iki kere iki dört etmiyor her zaman. ah! kalbim ah! duyarlı yanım ortak oynanan bir oyunmu hayat? herkesin kendisini oynadığı yalnız bir tragedyayım ben maskesiz, seyircisiz her gece uykuya yatmış bir dağ gibi kederli kirpiklerini sulara dökmüş bir çiçeğim silahsızım kuşları vurulmuş bir gökyüzünde bir kar çölü ıssızlığıyım, durgun bir gölün sessisliği her gece bir ateşdağına tırmanıyorum bir kahır dağına hiç bir yol çıkmıyor umuda kalbimi iki buzdağının arasına koyup uyuyorum ***UYKuSuZ HeR GeCe*** Güneşi gördü ya ellerim artık üşümez. Bugün gölgemin peşinden dolaştım yoruluncaya kadar. Denize unuttuğum şarkıların sözlerini sordum. Sabah yol kenarı kafelerinin birinde içilen bir sütlü kahve ve yanına katık ettiğim pain aux raisins (Üzümlü ekmek diye çevrilse de milföy hamurundan yapılan içinde üzümler olan ve fransızların olmazsa olmazlarından croissant (kruasan) ailesinden bir yiyecek) ve dilimde bir şarkı. .... uykusuz her gece bu soğuk kahvede sabahlarım bazen günlerce rüyalarıma gelme diye uykusuz her gece yorgun ölesiye unutur muyum seni yorulsam her gece. Issız bir kenar kasabasında yoldan geçen kamyonlara bakarken mırıldanıyorum. Benim ne işim var burada? Oysa denize ve şehre çok yakınım. Bir o kadar da uzak… Arabanın teybinde çalarken tartışmıştık bu şarkı bir erkeğin mi bir kadının mı ağzından söylense daha çok anlam kazanır diye… Tuhaf işte şimdi benim dilimde. Üstelik bir güneşli bahar sabahı. Yanında bir sütlü kahve ve ağzımda büyüyen lokmaları ile üzümlü ekmek. Baharı böyle karşılamayacaktım oysa. Onun için topladığım tüm kokuları ve tüm parlak renkleri yanımda taşıyordum. Bahar kokmak ve baharı koklamak… Karşıda yeşil çamların sis içindeki siluetleri. Ve ben yol kenarı kahvelerinden birinde oturmuş geçen arabaları sayıyorum. Hala kar var uzaktaki tepelerde güneş öyle yakın ki…Tutsam bulutlara karışacak gibiyim. Kahvenin dumanı burnuma geliyor ve ben bahar kokuyorum. Sandıktan çıkan yazlıklar gibi tüm tozlardan arınıp içime bahar sabahlarının getirdiği ilk kokuları çekiyorum. Dilimde hala aynı şarkı. Oradaki tüm kelimelere inat Güzel güzel uyuyorum en renkli rüyalarımda sonu mutlu biten aşklar var. Tozu dumana katarak bir kamyon geçti birazdan benim otobüsüm gelecek durağa gitme vakti. Biten kahve fincanımı almaya gelen garson kıza gülümsüyorum. Yüzümdeki tüm çizgilerde parlayan güneş… Bugün yorgun değilim Size iyi günler diyen bir baş selamı ile uzaklaşıyorum. Duraktayım. Zamanı unutmamak adına saatime bakıyorum… Unutur muyum seni? Hiç unutmamak adına gelen otobüse biniyorum… Uzakta bir şehir silueti ben bu ıssız kasabadan ayrılırken camdan gördüğüm. Bir kamyon hızla yanımızdan geçiyor ve plakasında yazan iki harfi ben tamamlıyorum IS-…TANBUL. Masada üzümlü ekmek kırıntıları etrafı kaplayan bahar havası ve yoldan geçen kamyonlar arasında bir şarkı ile hatırladıklarım… Yine içimden şehri İstanbul geçti özleme bir mektup daha yazdım. Şimdi postada….. |
« Önceki Konu | Sonraki Konu »
|
Konu ile Alakalı Benzer Konular | |||||
Konular | Yazar | Yorumlar | Okunma | Son Yorum | |
**Seni Seviyorum Masal Yüzlü** | MasaL_perisi | 20 | 1,139 |
04-14-2022, Saat: 08:27 PM Son Yorum: wildfang |
|
say ki bu kadın gitti.. MASAL BİTTİ.. | yaraliyureq | 7 | 499 |
04-11-2022, Saat: 01:49 AM Son Yorum: wildfang |
|
Masal Olsun.... | ÇiLeK | 3 | 364 |
04-09-2022, Saat: 08:59 AM Son Yorum: wildfang |