:: Duygusuz.com - Dostluk ve Arkadaşlık Sitesi
Konuyu Oyla:
  • Derecelendirme: 0/5 - 0 oy
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Reçel & Marmelatlar
ÐŽeşaren
#41
Zeytin Reçeli Tarifi

Malzemeler
1 kg yeşil dolgu kokteyl zeytin
750 gr toz şeker
1 Adet portakal kabuğu
3-4 tane
karanfil
1/2 limon suyu
1/2 su bardağı su

Yapilis Tarifi
Salamurada işlendikten sonra çekirdeği alınıp satışa sunulan dolgu kokteyl zeytinlerden bir kavanoz alınız. Zeytinleri çıkarıp, kırmamaya özen göstererek içini boşaltınız. Bir tencere içinde zeytinleri sıcak su ile haşlayınız. Bir başka tencere içinde,şekeri 1/2 su bardağı su ile kaynatınız. Elma soyar gibi soyduğunuz portakalın kabuklarını ve karanfilleri ekleyiniz. İnce köpük kaynamaya başlayınca önceden süzüp kuruladığınız zeytinleri katınız ve limon suyunu dökünüz. Kıvamına bakarak 12-15 dakika daha kaynatınız.
Ara
Cevapla
ÐŽeşaren
#42
Tropikal Reçel Tarifi

Malzemeler
1 papaya (yaklaşık 300 gr)
1 küçük
ananas (yaklaşık 300 gr)
Yarım kavun (yaklaşık 500 gr.)
2 limonunun suyu ve rendelenmiş kabuğu 150 gr esmer tozşeker
500 gr reçel şekeri (2:1)
5 çorba kaşığı rom

Yapilis Tarifi

1. Tüm meyvelerin kabuklarını soyup çekirdeklerini ayıkladıktan sonra minik minik doğrayın. Toplam ağırlık yaklaşık 900 gr olmalı.
2. Meyve karışımını limon suyu ve kabukları, şeker, reçel şekeri ve romla karıştırın. Karıştırarak, reçel şekeri paketinin üzerindeki tarife göre 3 - 4 dakika kaynatın. Üstte biriken köpüğü alın. Reçeli kavanozlara doldurup kapaklarını kapatın. Ters çevirerek 5 dakika temiz bir mutfak örtüsü veya havlunun üzerinde bekletin.
Ara
Cevapla
ÐŽeşaren
#43
Kızılcık Reçeli Tarifi

Malzemeler
2 kg kızılcık
1 poşet (hazır paket) Reçelyap
1 kg toz şeker


Yapılışı*2 su bardağı suyu Kızılcıkları yıkayıp üzerine ilave edin. Orta ateşte 10 dakika kaynatarak pişirin ve ocaktan alın. Soğutup kevgirden geçirin. Elde ettiğiniz kızılcık püresini bir tencereye alın.
*Ayrı bir tabağa şekerden 4 yemek kaşığı alıp üzerine reçelyapı dökün ve iyice karıştırın.
*Bu karışımı kızılcık püresinin üzerine dökün ve kuvvetli ateşte sürekli karıştırarak pişirmeye başlayın. Tencere kaynama başlıyınca 2 dakika süreyle daha kaynatın. Sonra kalan şekeri ilave edin. Karıştırmaya devam ederek kaynama başladığında ateşi kısın ve 4-5 dakika daha kaynatın.
*Ocaktan alıp arada karıştırarak 10 dakika soğutun. :-):-):-):-)l kapaklı cam kavanozlara doldurun. Ağızlarını sıkıca kapatıp kavanozları ters çevirin.
Ara
Cevapla
ÐŽeşaren
#44
Armut Mamelatı

1 kilo armut
500 gram toz şeker
karanfil

Yapılışı Armutları yıkayın ve dört eşit parçaya bölün. Çekirdeklerini çıkarıp çekirdeğin olduğu bölümleri temizledikten sonra tencereye koyun.

Tencereye biraz su ve birkaç karanfil koyduktan sonra tencerenin kapağını kapatıp orta ateşte pişirin. Armutlar sularını salıp yeniden çekmeye başladıklarında tencereyi ateşten indirin.

Armutları tahta bir kaşıkla ezip süzgeçten geçirin. Armutlara şekeri katın ve tekrar tencereye alıp orta ateşte pişirin. Tahta kaşıkla karıştırarak marmelât kıvamına gelinceye kadar kaynatın. Sonra ateşten alın ve soğumaya bırakın.

Biraz soğuduğunda cam kavanozlara boşaltın. Tamamen soğuduktan sonra kavanozların kapaklarını kapatın. Serin bir yerde saklayın.
Ara
Cevapla
ÐŽeşaren
#45
Ayva Marmelati
AYVA MARMELATI

Malzemeler

1.200 gram ayva
600 gram toz şeker
karanfil

Yapılışı Ayvaları yıkayıp, dört eşit parçaya bölün. Çekirdeklerini çıkarıp, çekirdek yataklarını temizledikten sonra tencereye koyun. Tencereye bir miktar su ve birkaç adet karanfil koyduktan sonra tencerenin kapağını kapatıp orta ateşe oturtun. Ayvalar sularını salıp tekrar çekmeye başladıklarında tencereyi ateşten alın.

Ayvaları tahta bir kaşık yardımıyla bastırarak ezip, süzgeçten geçirin. Ayvalara şeker katın ve tekrar tencereye alıp orta ateşe oturtun. Tahta bir kaşıkla karıştırarak, marmelât kıvamına buluncaya dek kaynatın. Sonra ateşten alın ve soğumaya bırakın.

ılındığında kuru cam kavanozlara boşaltın, soğuduğunda kavanozların kapaklarını kapatıp, serin bir yerde muhafaza edin.
Ara
Cevapla
ÐŽeşaren
#46
Çİlek Marmelati
ÇİLEK MARMELATI TARİFİ

Malzemeler

1 kilo şeker
1 kilo olgun çilek
1 adet limonun suyu

Yapılışı Çilekleri bol suda iyice yıkayıp bir süre bekletin, sonra saplarını çıkarın. Bir sıra çilek, bir sıra şeker olacak şekilde bir kaba dizin ve böylece bir gün bekletin.

Sonra ateşe oturtun ve şeker eriyip, şurup kıvamına gelinceye dek kaynatın. Bir kevgir yardımıyla çilekleri şuruptan süzüp, çıkarın. Kaptaki şerbeti kaynatarak koyu bir kıvama gelmelerini sağlayın. Koyulaşan şuruba çilekleri yenide atın ve birlikte pişirin. Pişen çilekleri ayrı bir kaba alın ve iyice ezip tekrar şerbetin içine atın.

Buna limon suyunu ilave edip, 3 dakika kaynatın, ateşten alıp cam kaplara boşaltın. Soğuduğunda kavanozların kapaklarını kapatıp, serin bir yerde muhafaza edin.
Ara
Cevapla
ÐŽeşaren
#47
Çİlek ReÇelİ
ÇİLEK REÇELİ TARİFİ

Malzemeler

2 kilo toz şeker
1 kilo olgun çilek
2 adet limonun suyu

Yapılışı Çilekleri bol suda iyice yıkayıp, temizleyin. Bir kat çilek, bir kat şeker olacak şekilde çelik bir tencereye dizin. Şekerin çileklerin suyunu çekip sulanması için bu şekilde bir gece bekletin.

Ertesi gün tencereyi ateşe koyun. Reçel kaynayarak koyu bir kıvam aldığında limonun suyunu ilave ederek karıştırın. Bir taşım daha kaynatıp ateşten alın. Reçeli kavanozlara doldurun, soğuduğunda kavanoz kapaklarını kapatın ve serin bir yerde saklayın.
Ara
Cevapla
ÐŽeşaren
#48
lma Marmelati
ELMA MARMELATI TARİFİ

Malzemeler
<FONT face="Comic Sans MS" color=#a77256><FONT face="Comic Sans MS" color=#a77256>
1.5 kilo elma
250 gram toz şeker
1 adet çubuk tarçın


<FONT face="Comic Sans MS"> Yapılışı <FONT face="Comic Sans MS" color=#561f1a><FONT color=black>Elmaları yıkayıp 4 eşit parçaya bölün. Çekirdekleri çıkarıp, çekirdek yataklarını temizledikten sonra tencereye koyun.

Tencereye bir miktar su ve tarçın koyduktan sonra tencerenin kapağını kapatıp orta ateşe oturtun.

Elmalar sularını salıp tekrar çekmeye başladıklarında tencereyi ateşten alın. Elmaları tahta bir kaşık yardımıyla bastırarak ezip, süzgeçten geçirin.
Ara
Cevapla
ÐŽeşaren
#49
Greyfurt ReÇelİ
GREYFURT REÇELİ TARİFİ

Malzemeler

3 adet portakal
2 adet limon
2.5 kilo toz şeker
1 adet greyfurt
7 su bardağı su

Yapılışı Meyvelerin kabuklarını temizleyin. Meyveleri küçük küçük doğrayın. Su ilave edip 24 saat bekletin.

Sonra hafif ateşte biraz pişirin ve 24 saat daha bekletin. Şekeri katıp kaynatın (çok koyu olması gerekmez, soğuyunca da koyulacaktır).

Reçel kıvamını bulduğunda, limon suyunu katıp biraz karıştırın. Bir taşım kaynattıktan sonra tencereyi ateşten alıp soğumaya bırakın.

Sonra cam kavanozlara boşaltın. Soğuduğunda kavanozların kapaklarını kapatıp, serin bir yerde muhafaza edin.
Ara
Cevapla
ÐŽeşaren
#50
Kayisi Marmelati
KAYISI MARMELATI TARİFİ

Malzemeler

1 kilo şeker
1 kilo kuru kayısı
1 adet limonun suyu

Yapılışı Kayısıları bol suda iyice yıkayın, bir tencereye koyun ve kayısıların üzerini biraz aşacak kadar su katıp, meyveler yumuşayıncaya dek kaynatın. Pişirme işlemi sırasında kayısıları birkaç kez karıştırın ve gerekirse tencereye biraz su ilave edin. Kayısılar iyice yumuşadığında ateşten alın ve ezip kevgirden geçirin. Elde ettiğiniz kayısı ezmesini tencereye koyun. Şekeri pişmekte olan ezmeye azar azar ilave edin ve marmelatı devamlı olarak karıştırın. Marmelat kıvamını bulmak üzereyken 1 adet limonun suyunu tencereye boşaltın. 3 dakika sonra tencereyi ateşten alın ve marmelat sıcakken kavanozlara doldurun, soğuduğunda serin bir yerde saklayın.
Ara
Cevapla


Hızlı Menü:


Konuyu Okuyanlar: 1 Ziyaretçi
  Tarih: 12-03-2024, 09:06 PM