Hüzün cicegi, Kin Nefret sevinc özlem hepsi bir arada yüregine saglik harika hepsi..
Aşkımız Bir Roman
|
10-11-2008, Saat: 05:38 AM <
SEN VURDUN DA BEN ÖLMEDİM Mİ
Yokluğunda ne ateşleri hasretimle yaktım da Bir seni yakamadım, beni yaktığın gibi Çölde su, mahpusta gün, oruçta ekmek gibi bekledim seni Sense araya korkular koydun. Yasaklar koydun... Şimdi nerdesin diye sakın sorma Sen çağırdın da ben gelmedim mi? Sen varken darılmazdım çiçeksiz baharlara, Yağmurlu havalara...Bu kasvetli akşamlara Sen varken Bakıp içlenmezdim tren istasyonlarına Otobüs duraklarına... Sen varken ayrılanlara ağlamazdım... Yıkılmazdım biten sevdaların ardından Gidenlere küsmezdim Kalanlara acımazdım... Sen varken böyle üşümezdim-titremezdim Masumdum, çocuklar gibi Böyle delirmezdim-küfretmezdim... Hele ölmeyi hiç düşünmezdim. Şimdi soruyorum sana Adı sevdaysa bu cehennemin Sen yaktın da ben yanmadım mı? Biliyorsun Bütün acılarına 'yeşil ışık' yaktım olmadı Bütün korkularına'arka çıktım'olmadı Dağlara merdiven dayadım olmadı Haziranda kar oldum yağdım avuçlarına olmadı Sevdim olmadı -yandım olmadı-taptım olmadı Artık benden pes Bu aşkın biletini istediğin gibi kes Nasılsa gidiyorsun Biliyorum git... Ama ardında Ağlayan bir çift göz Paramparça bir yürek Ve yıkılmış bir dağ görmek istemiyorsan Çek silahını-daya sırtıma Titrersem namerdim... Sen vurdun da ben ölmedim mi? AHMET SELÇUK İLKAN
10-11-2008, Saat: 05:40 AM <
AyyüzLüm Adlı Kullanıcıdan Alıntı:Hüzün cicegi, Kin Nefret sevinc özlem hepsi bir arada yüregine saglik harika hepsi..Ahmet Selçuk ilkan'ın şiirlerini çok seviyorum anlamlı hepsi bi o kadarda aynen dediğin gibi hepsinden var
10-11-2008, Saat: 05:41 AM <
ÖLDÜRÜR BU ŞEHİR
Her nereye baksam sana benziyor Öldürür bu şehir beni öldürür Çıldırmak iş değil deli ediyor Öldürür bu şehir beni öldürür! Çekil de git diyor içimden bir his Dört yanım karanlık dört yanım is Seni mi saklıyor bu duman bu sis Öldürür bu şehir beni öldürür! Nereye sarılsam taş gibi ağır Bu şehrin yüreği kulağı sağır Ya beni kurşunla ya beni çağır Öldürür bu şehir beni öldürür! Senden bir eser mi bu çatık kaşlar Bu gülmeyen yüzler bu mağrur başlar Bir insan bir ömrü böyle mi yaşar Öldürür bu şehir beni öldürür! Sen gittin kurudu bütün çeşmeler Işıklar kesildi karardı her yer Sanki yas tutuyor benle beraber Öldürür bu şehir beni öldürür!.. AHMET SELÇUK İLKAN
10-11-2008, Saat: 05:42 AM <
İSYANLARDAYIM
Gittiğin yerlerden dönmedin geri Yollara rest çektim isyanlardayım Kırıldı sonunda sabrımın teli Yıllara rest çektim isyanlardayım Beklenen yarınlar kaybolmuş dünden Ümitler selamı kesmişler benden Nasılsa hayır yok gelecek günden Kadere rest çektim isyanlardayım Bu benim talihim sözüm yok sana Payımı aldım ben sevdadan yana Hasretinden başka ne verdin bana Sana da rest çektim isyanlardayım AHMET SELÇUK İLKAN
10-11-2008, Saat: 05:43 AM <
KAHVE GÖZLÜM
Yolumuz bu kadarmış be kahve gözlüm Artık Tersine akan bir nehir gibi Yıkılmış bir şehir gibi Suya yazılmış bir şiir gibi Adımı unut Yalnızlığın boşluğunda Sensizliğin sonrasında Bil ki Beş para etmiyor umut Etmiyor be kahve gözlüm! Yalan yanlış Kırık dökük yaşadık biz bu aşkı Erken emekli olduk biz bu sevdadan Biliyorsun Hep direkten döndü umutlarımız Hep kendi kalemize attık gollerimizi Ne acemi bahçıvanmışız meğer ikimiz Açmadan soldurduk güllerimizi Açmadan soldurduk be kahve gözlüm! Bir değirmen taşı gibi ezip gittin umutlarımı Şimdi yüreğim mutsuzluğun hedef tahtası Sokaklara sığmıyor bu dev yalnızlığım Bu cumartesiler; Çığlık çığlığa şiirlerim seni istiyor bana inat Gel gör ki; Son kurşunu yemiş bu sevdaya Yetmiyor şımarık pişmanlıklar Yetmiyor be kahve gözlüm! Bir isyan faslıdır şimdi bu suskunluğum Hovardaca harcanan mevsimlere Bu kaçışlara - bu gelgitlere Ömrümüze kesilmiş biletlere İsyanımdır - bu acı acı - gülüşüm Oysa; Kaç kez sildim seni haritamdan Kaç kez mil çektim o kahve gözlere Gel gör ki; Kendime bile geçmiyor artık sözüm işte bir kürek mahkumu İşte bir yürek mahkumu Kapında yine Bitmedi bu kara sevda Bitmiyor be kahve gözlüm!.. AHMET SELÇUK İLKAN
10-11-2008, Saat: 05:44 AM <
İNSAN OLMAK KOLAY DEÄžİL
Durup durup bana sorma Bunu bilmek olay değil İnsan doğduk insan ama İnsan olmak kolay değil Kalpten başka bir yolu yok Aşktan başka bir dalı yok Kitabı yok okulu yok İnsan olmak kolay değil Yüreğinde sevgi yoksa Gözlerinde şefkat yoksa Dünyalar da senin olsa İnsan olmak kolay değil Neler gördük bu dünyada Neler verdik bu uğurda Sultan olmak kolaydı da İnsan olmak kolay değil! AHMET SELÇUK İLKAN
10-11-2008, Saat: 05:45 AM <
GÜN YİRMİDÖRT SAAT ŞİİR
Her sabah şiir uyandırır uykularımdan beni Şiirle kahvaltı ederim Şiirle giderim öğlen önceleri işime İkindileri yine onunla dönerim Şiir ellerimde benim Gözlerimde, yüreğimde Oturur akşamları birlikte içki içerim Kaldırırız kadehlerimizi Kah ayrılıklar Kah mutluluklar üstüne Ve şiirle birlikte ağlarım, gülerim Velhasılı Küçük bir çocuk nasıl severse annesini Ben de şiiri öyle severim.. AHMET SELÇUK İLKAN
10-11-2008, Saat: 05:46 AM <
BU BENİM ŞİİRİM
Duyduğun her yerde beni hatırla Bu benim şiirim bu benim şarkım Dinle ki kanatsın o taş kalbini Bu benim şiirim bu benim şarkım Yabancı kollarda gezip durdukça Başını yastığa koyup daldıkça Bir daha çalıver beni andıkça Bu benim şiirirm bu benim şarkım Bırak da süzülsün yaşlar gözünden Acı bir pişmanlık dursun yüzünde Sana bir sitem var her bir sözünde Bu benim şiirim bu benim şarkım Aşkımdan armağan her bir satır sana Maziyi yeniden yaşatır sana Nasıl sevdiğimi anlatır sana Bu benim şiirim bu benim şarkım. AHMET SELÇUK İLKAN
10-11-2008, Saat: 05:47 AM <
BENİ ZORLA ŞAİR YAPTILAR
Güldüm ağlattılar! Sevdim aldattılar! Sarıldım Bıraktılar! Sağolsun dostlar, sevenler, sevilenler Beni zorla şair yaptılar... AHMET SELÇUK İLKAN |
« Önceki Konu | Sonraki Konu »
|
Konuyu Okuyanlar: 5 Ziyaretçi