[b]Zeytinyağlı Ispanak
[/b]Malzemeler
1.5 Kg ıspanak
1 Adet orta boy kuru soğan
1 Kahve fincanı pirinç
1 Çay bardağı sıvı yağ
1 Tatlı kaşığı toz şeker
Yeterince tuz
Hazırlanışı
[/b]Malzemeler
1.5 Kg ıspanak
1 Adet orta boy kuru soğan
1 Kahve fincanı pirinç
1 Çay bardağı sıvı yağ
1 Tatlı kaşığı toz şeker
Yeterince tuz
Hazırlanışı
- Ispanakları ayıkladıktan sonra birkaç kez yıkayıp üçe bölelim.
- 1 adet rendelenmiş kuru soğanı sıvı yağda pembeleşinceye kadar kavurduktan sonra ıspanakları ilave edip birkaç dakika kavuralım.
- Ilık suda ıslattığımız pirinci iyice yıkadıktan sonra ıspanakları ilave edip yeterince tuz, şeker ve sıcak su ekleyerek ağzı kapalı olarak pişirelim.
- Ağzı kapalı olarak soğutup servis yapalım.
- NOT: İsteğe göre sarmısaklı yoğurt yada limon sıkarak yenebilir.