KURDELA TATLISI
* 5 çay fincanı un
* 2 yumurta
* 1 çay fincanı süt
* 1 çay fincanı nişasta
* 1 çorba kaşığı sıvıyağ
* 1 çorba kaşığı sirke
* 100 gram çekilmiş antepfıstığı
* 2 su bardağı sıvıyağ
* 1 tutam tuz
* şerbeti için
* 2,5 su bardağı tozşeker
* 2 su bardağı su
* 2 damla limon suyu
Yapılışı: Unun ortasını havuz gibi açın. Süt, yumurta, yağ, tuz ve sirkeyi ekleyip sert olmayan bir hamur elde edin. Hazırladığınız hamuru 10 dakika dinlendirdikten sonra 5 parçaya bölün. Her parçayı hafifçe yassılatın ve üzerine nişasta serpin. Yufka inceliğinde açın. Hamura kare şekli vermek için etrafındaki fazlalıkları kesin.
Kare şeklindeki hamuru büzün. Eşit aralıklarla, istediğiniz büyüklükte, fiyonk şekline gelecek biçimde ortalarından sıkın ve kesin. Fiyonk şeklindeki hamurları kızgın yağda kızartın. Peçete serdiğiniz bir tabağına alın.
Diğer tarafta şeker ve su ile şerbeti kaynatın. Limon suyunu ilave edin. Soğumaya bırakın. Soğuduktan sonra kızaran hamurları şerbete batırın. Antepfıstığına bulayıp servis yapın.
* 5 çay fincanı un
* 2 yumurta
* 1 çay fincanı süt
* 1 çay fincanı nişasta
* 1 çorba kaşığı sıvıyağ
* 1 çorba kaşığı sirke
* 100 gram çekilmiş antepfıstığı
* 2 su bardağı sıvıyağ
* 1 tutam tuz
* şerbeti için
* 2,5 su bardağı tozşeker
* 2 su bardağı su
* 2 damla limon suyu
Yapılışı: Unun ortasını havuz gibi açın. Süt, yumurta, yağ, tuz ve sirkeyi ekleyip sert olmayan bir hamur elde edin. Hazırladığınız hamuru 10 dakika dinlendirdikten sonra 5 parçaya bölün. Her parçayı hafifçe yassılatın ve üzerine nişasta serpin. Yufka inceliğinde açın. Hamura kare şekli vermek için etrafındaki fazlalıkları kesin.
Kare şeklindeki hamuru büzün. Eşit aralıklarla, istediğiniz büyüklükte, fiyonk şekline gelecek biçimde ortalarından sıkın ve kesin. Fiyonk şeklindeki hamurları kızgın yağda kızartın. Peçete serdiğiniz bir tabağına alın.
Diğer tarafta şeker ve su ile şerbeti kaynatın. Limon suyunu ilave edin. Soğumaya bırakın. Soğuduktan sonra kızaran hamurları şerbete batırın. Antepfıstığına bulayıp servis yapın.