HÜNKAR BEÄžENDİ
* 1 kilo kuşbaşı et
* 1 su bardağı kaşar rendesi
* 3 su bardağı süt
* 4 yemek kaşığı un
* 2 adet soğan
* 4 adet patlıcan
* 2 adet domates
* 5 yemek kaşığı margarin
* tuz
* limon
Yapılışı: Patlıcanları közleyip ayıklayın. Bir müddet limonlu, unlu (1 çorba kaşığı un) su içinde bırakın. Etleri kısık ateşte pişirin. Yağını ekleyip soğan ve domates ile beraber kavurun.
Beğendi yapmak için , 2 yemek kaşığı yağda 3 yemek kaşığı unu pembeleşinceye kadar kavurun. içine 3 bardak sütü yavaş yavaş aktarın. Suda bekleyen patlıcanları çatalla ezip ilave edin. Kaşar rendesini de katıp karıştırarak pişirin. Beğendi üzerine etleri koyup servis yapın.
* 1 kilo kuşbaşı et
* 1 su bardağı kaşar rendesi
* 3 su bardağı süt
* 4 yemek kaşığı un
* 2 adet soğan
* 4 adet patlıcan
* 2 adet domates
* 5 yemek kaşığı margarin
* tuz
* limon
Yapılışı: Patlıcanları közleyip ayıklayın. Bir müddet limonlu, unlu (1 çorba kaşığı un) su içinde bırakın. Etleri kısık ateşte pişirin. Yağını ekleyip soğan ve domates ile beraber kavurun.
Beğendi yapmak için , 2 yemek kaşığı yağda 3 yemek kaşığı unu pembeleşinceye kadar kavurun. içine 3 bardak sütü yavaş yavaş aktarın. Suda bekleyen patlıcanları çatalla ezip ilave edin. Kaşar rendesini de katıp karıştırarak pişirin. Beğendi üzerine etleri koyup servis yapın.