MalzemelerMutfak Zorluk 3Süre 35 dk.Kaç Kişilik 8Yöntem 2.5 su bardağı un
4 Adet yumurta
1 Çay kaşığı sirke
Kızartmak İçin:
Sıvıyağ
Üzerine:
Pudraşekeri
Hazırlanışı
4 Adet yumurta
1 Çay kaşığı sirke
Kızartmak İçin:
Sıvıyağ
Üzerine:
Pudraşekeri
Hazırlanışı
- Öncelikle 2 su bardağı un, 4 adet yumurta ve 1 çay kaşığı sirkeyi derin bir kabın içinde karıştırın.
- Yoğurarak kulak memesi yumuşaklığında bir hamur yapın.
- Hazırladığınız hamuru buzdolabına kaldırarak 1 saat bekletin.
- Dolaptan aldığınız hamura kalan yarım su bardağı unu yedirin.
- Hamuru dörde bölün.
- Merdaneyle bir parmak kalınlığında açın.
- Açtığınız hamuru da 12 cm uzunluğunda parçalara ayırın.
- Hamur parçalarının her birini iki ucundan ortada birleştirip, düğüm atın.
- Geniş bir tavanın içinde yağı kızdırın.
- İçine hamurları atıp, kızartın.
- Üzerine pudraşakeri serpip, servis yapın.