Taze Bakla Ezmesi - (6 ki?ilik)
Gerekli Malzemeler :
1 kg. taze i? bakla
1,5 ?ay barda?? s?zma ya?
1 adet b?y?k so?an
1/2 kahve fincan? limon suyu
3 tatl? ka???? toz ?eker
1/2 demet dereotu
Tuz
Haz?rlan???:
Taze baklan?n i? kabuklar?n? soyun. Y?kad?ktan sonra tencereye koyun. D?rde b?l?nm?? so?an, s?zma zeytinya??, limon suyu, tuz, ?eker, dereotunun yar?s? ve 3 su barda?? su ekleyin. Orta ate?te bakla yumu?ay?ncaya kadar pi?irin.
Bakla pi?tikten sonra tel s?zge?ten ge?irin ya da blend?rda kar??t?rarak p?re haline getirin.
Bakla ezmesini derin bir kaseye koyup, buzdolab?nda 1 - 2 saat bekletin.
Taze bakla ezmesini, servis taba??na ters ?evirerek ??kar?n, ?zerine k?y?lm?? dereotu serpip servis yap?n.
--------------------------------------------------------------------------
Tarator Sos - (4 Ki?ilik)
Gerekli Malzemeler :
1 k???k kavanoz mayonez
20 adet kapari ?i?e?i
2 adet korni?on tur?u
2 ?orba ka???? k?y?lm?? maydanoz
Haz?rlan???:
Kapari ve korni?on tur?uyu ince do?ray?n. Temiz bir mutfak havlusu ile sular?n? al?n.
Mayonez, kapari, korni?on ve k?y?lm?? maydanozu kar??t?r?n.
Tartar sosu, pane bal?kla birlikte servis yapabilirsiniz.
------------------------------------------------------------------------
Spiral Sosis - (5 ki?ilik)
Gerekli Malzemeler :
5 adet sosis
5 yaprak milf?y
1 yumurta sar?s?
Haz?rlan???:
Buzluktan ??kartt???n?z milf?yleri oda s?cakl???nda 10-15 dakika bekletin. Parmak kal?nl???nda ?erit ?eklinde kesin.
Sosisleri ikiye b?l?n. Milf?y ?eritlerini sosislere spiral ?eklinde sar?n. Hamura sar?lm?? sosisleri ya?lanm?? tepsiye 2 cm aral?klarla dizin. ?zerlerine yumurta sar?s? s?r?n.
Spiral sosisleri ?nceden 150 derece ?s?t?lm?? f?r?nda ?zerleri k?zarana kadar pi?irin.
------------------------------------------------------------------------
Somonlu Ispanakl? Rulolar - (6 ki?ilik)
Gerekli Malzemeler :
2 paket dondurulmu? ?spanak,
30 gram ya?,
1/2 bardak ince do?ranm?? ye?il so?an
1 yemek ka???? dereotu
Karabiber
6 yumurta
1 yemek ka???? m?s?r unu
1 yemek ka???? limon suyu
1/4 bardak parmesan peyniri
Doldurmak i
Haz?rlan???:
Ispana?? ha?lay?p suyunu ??kart?n. Tereya??n? tencerede eritin. So?an ve dereotunu ekleyip 1 dakika pi?irin. Ispana?? ekleyin. Karabiberle tatland?r?p ate?ten al?n. Yumurtalar? ??rp?n. M?s?r ununu ?spanakl? kar???m, limon suyu ve yumurtay? bir kapta kar??t?r?p ya?lanm?? tepsiye yay?n. Sertle?inceye kadar fir?nda tutun.
??kard?ktan sonra mutfak havlusunun ?zerine ters ?evirip ?zerine peynir serpin. Yine bir havluyla ?rterek so?umaya b?rak?n. So?an, dereotu ve peyniri mutfak robotunda 30 saniye kar??t?r?n.
Ispanakl? hamuru uzunlamas?na ??e b?l?p bir par?as?n? alta yerle?tirin. Har?tan s?r?p somon f?menin ??te birini koyun. Bir kat daha har?tan koyup ikinci ?spanak kat?n? yerle?tirin ve malzemeniz bitene kadar ayn? ?ekilde devam edin. Servis yaparken, 2 cm. eninde dilimleyece?iniz yeme?inizi somon ve limon dilimleriyle s?sleyebilirsiniz.
------------------------------------------------------------------------
Semizotlu Cac?k - (4 Ki?ilik)
Gerekli Malzemeler :
150 gr Semizotu
2 Su Barda?? Nohut
3-4 Di? Sarm?sak
1 Tatl? Ka???? Kuru Nane
3 ?orba Ka???? Zeytinya??
Su, Tuz
Haz?rlan???:
Semizotunun k?k k?s?mlar?n? ay?klay?p,bol suda y?kayal?m.Sarm?saklar? havanda d?verek,yo?urda ekleyelim.Yo?urda ?ok az su ilave edelim.Koyu ayran k?vam?na gelinceye kadar bir ?atal yard?m?yla iyice ??rpal?m.
Y?kanm?? semizotunun suyunu s?zd?kten sonra bir ekmek tahtas?n?n ?zerine koyup,keskin bir b??ak yard?m?yla yar?m cm aral?klarla do?rayal?m.?ri ?ri do?rad???m?z semizotunu ve tuzu,??rpt???m?z yo?urdun i?ine ilave edelim.
Hepsini kar??t?rd?ktan sonra kaselere doldural?m.?zerine zeytinya?? gezdirelim.Kuru nane serptikten sonra yemeklerin yan?nda servis yapal?m.
-----------------------------------------------------------------------
Sebzeli Cevizli Fava - (4 Ki?ilik)
Gerekli Malzemeler :
250 gr Kuru Bakla
1 Adet Havu?
1 Adet Kereviz
1 Adet Patates
2 Adet So?an
1 ?ay Barda?? Ay?i?ek Ya??
1 ?orba Ka???? Toz ?eker
1 ?orba Ka???? Ni?asta
1/2 Demet Dereotu
8-10 Adet Ceviz
Tuz
Haz?rlan???:
?ncelikle 250 gr kuru baklay? ak?amdan ?slat?n.Ertesi g?n,t?m sebzeleri k?p bi?iminde do?ray?p,baklay? da ekleyin. Tuzunu,?ekerini ekleyin ve yumu?ayana dek pi?irin.Sebzeleri tel s?zge?ten ge?irin.
Ni?astay? so?uk suda birka? dk kar??t?rarak eritin.Sebzelere ekleyip,kar??t?rmaya devam edin.K?s?k ate?te 5 dk daha pi?irin.Haz?rlad???n?z kar???m? k???k bir tepsiye d?k?n.So?umaya b?rak?n.
?zerine ince k?y?lm?? dereotunu serpip,cevizle s?sleyin.Dilimleyerek servis yap?n.
-----------------------------------------------------------------------
Rumeli Pa?as? - (4 Ki?ilik)
Gerekli Malzemeler :
1 kibrit kutusu kadar margarin
3 yemek ka???? un
1 yumurta
1 ?ay ka???? tuz
4 su barda?? et suyu
1 tatl? ka???? sirke
2 di? sar?msak
Sosu i?in
100 gr k?yma
?eyrek paket margarin
1 yemek ka???? sal?a
Haz?rlan???:
Sar?msaklar? iyice d?v?n ve yumurtay?, unu, tuzu et suyuyla harmanlay?p orta dereceli bir ate?te muhallebi k?vam?na gelene kadar pi?irin.
Bir taraftan da sosu i?in k?ymay? ya?da sal?ayla birlikte kavurun.
Pi?en pa?ay? tabaklara koyun ve ?zerine sosu d?k?p servis yap?n.
?zellikle ramazanda iftariyelik olarak sunulan pa?a mutlaka s?cakken yenmelidir, iste?e g?re sosu, k?yma yerine sucukla da yap?labilir.
-----------------------------------------------------------------------
Roka Biberli Haydari - (4 Ki?ilik)
Gerekli Malzemeler :
2 Su Barda?? S?zme Yo?urt
4 ?uha Biber
1 Demet Roka
3 ?orba Ka???? Tereya??
2 Di? Sarm?sak
Tuz
Haz?rlan???:
Biberleri ya?da k?zartt?ktan sonra kabuklar?n? soyup ince k?y?n.Rokay? da ayn? ya?da hafif?e ?evirip ince k?y?n.
Roka ve biberi 1 ?orba ka???? tereya??nda soteleyin.D?vd???n?z sarm?sa?? yo?urda ilave edin.Tuzu ve soteledi?iniz ye?illikleri de yo?urda ekleyerek kar??t?r?n.
Kalan 1 ?orba ka???? tereya??n? eriterek haz?rlad???n?z kar???m?n ?zerine d?kerek servis yap?n.
-------------------------------------------------------------------------
Gerekli Malzemeler :
1 kg. taze i? bakla
1,5 ?ay barda?? s?zma ya?
1 adet b?y?k so?an
1/2 kahve fincan? limon suyu
3 tatl? ka???? toz ?eker
1/2 demet dereotu
Tuz
Haz?rlan???:
Taze baklan?n i? kabuklar?n? soyun. Y?kad?ktan sonra tencereye koyun. D?rde b?l?nm?? so?an, s?zma zeytinya??, limon suyu, tuz, ?eker, dereotunun yar?s? ve 3 su barda?? su ekleyin. Orta ate?te bakla yumu?ay?ncaya kadar pi?irin.
Bakla pi?tikten sonra tel s?zge?ten ge?irin ya da blend?rda kar??t?rarak p?re haline getirin.
Bakla ezmesini derin bir kaseye koyup, buzdolab?nda 1 - 2 saat bekletin.
Taze bakla ezmesini, servis taba??na ters ?evirerek ??kar?n, ?zerine k?y?lm?? dereotu serpip servis yap?n.
--------------------------------------------------------------------------
Tarator Sos - (4 Ki?ilik)
Gerekli Malzemeler :
1 k???k kavanoz mayonez
20 adet kapari ?i?e?i
2 adet korni?on tur?u
2 ?orba ka???? k?y?lm?? maydanoz
Haz?rlan???:
Kapari ve korni?on tur?uyu ince do?ray?n. Temiz bir mutfak havlusu ile sular?n? al?n.
Mayonez, kapari, korni?on ve k?y?lm?? maydanozu kar??t?r?n.
Tartar sosu, pane bal?kla birlikte servis yapabilirsiniz.
------------------------------------------------------------------------
Spiral Sosis - (5 ki?ilik)
Gerekli Malzemeler :
5 adet sosis
5 yaprak milf?y
1 yumurta sar?s?
Haz?rlan???:
Buzluktan ??kartt???n?z milf?yleri oda s?cakl???nda 10-15 dakika bekletin. Parmak kal?nl???nda ?erit ?eklinde kesin.
Sosisleri ikiye b?l?n. Milf?y ?eritlerini sosislere spiral ?eklinde sar?n. Hamura sar?lm?? sosisleri ya?lanm?? tepsiye 2 cm aral?klarla dizin. ?zerlerine yumurta sar?s? s?r?n.
Spiral sosisleri ?nceden 150 derece ?s?t?lm?? f?r?nda ?zerleri k?zarana kadar pi?irin.
------------------------------------------------------------------------
Somonlu Ispanakl? Rulolar - (6 ki?ilik)
Gerekli Malzemeler :
2 paket dondurulmu? ?spanak,
30 gram ya?,
1/2 bardak ince do?ranm?? ye?il so?an
1 yemek ka???? dereotu
Karabiber
6 yumurta
1 yemek ka???? m?s?r unu
1 yemek ka???? limon suyu
1/4 bardak parmesan peyniri
Doldurmak i
Haz?rlan???:
Ispana?? ha?lay?p suyunu ??kart?n. Tereya??n? tencerede eritin. So?an ve dereotunu ekleyip 1 dakika pi?irin. Ispana?? ekleyin. Karabiberle tatland?r?p ate?ten al?n. Yumurtalar? ??rp?n. M?s?r ununu ?spanakl? kar???m, limon suyu ve yumurtay? bir kapta kar??t?r?p ya?lanm?? tepsiye yay?n. Sertle?inceye kadar fir?nda tutun.
??kard?ktan sonra mutfak havlusunun ?zerine ters ?evirip ?zerine peynir serpin. Yine bir havluyla ?rterek so?umaya b?rak?n. So?an, dereotu ve peyniri mutfak robotunda 30 saniye kar??t?r?n.
Ispanakl? hamuru uzunlamas?na ??e b?l?p bir par?as?n? alta yerle?tirin. Har?tan s?r?p somon f?menin ??te birini koyun. Bir kat daha har?tan koyup ikinci ?spanak kat?n? yerle?tirin ve malzemeniz bitene kadar ayn? ?ekilde devam edin. Servis yaparken, 2 cm. eninde dilimleyece?iniz yeme?inizi somon ve limon dilimleriyle s?sleyebilirsiniz.
------------------------------------------------------------------------
Semizotlu Cac?k - (4 Ki?ilik)
Gerekli Malzemeler :
150 gr Semizotu
2 Su Barda?? Nohut
3-4 Di? Sarm?sak
1 Tatl? Ka???? Kuru Nane
3 ?orba Ka???? Zeytinya??
Su, Tuz
Haz?rlan???:
Semizotunun k?k k?s?mlar?n? ay?klay?p,bol suda y?kayal?m.Sarm?saklar? havanda d?verek,yo?urda ekleyelim.Yo?urda ?ok az su ilave edelim.Koyu ayran k?vam?na gelinceye kadar bir ?atal yard?m?yla iyice ??rpal?m.
Y?kanm?? semizotunun suyunu s?zd?kten sonra bir ekmek tahtas?n?n ?zerine koyup,keskin bir b??ak yard?m?yla yar?m cm aral?klarla do?rayal?m.?ri ?ri do?rad???m?z semizotunu ve tuzu,??rpt???m?z yo?urdun i?ine ilave edelim.
Hepsini kar??t?rd?ktan sonra kaselere doldural?m.?zerine zeytinya?? gezdirelim.Kuru nane serptikten sonra yemeklerin yan?nda servis yapal?m.
-----------------------------------------------------------------------
Sebzeli Cevizli Fava - (4 Ki?ilik)
Gerekli Malzemeler :
250 gr Kuru Bakla
1 Adet Havu?
1 Adet Kereviz
1 Adet Patates
2 Adet So?an
1 ?ay Barda?? Ay?i?ek Ya??
1 ?orba Ka???? Toz ?eker
1 ?orba Ka???? Ni?asta
1/2 Demet Dereotu
8-10 Adet Ceviz
Tuz
Haz?rlan???:
?ncelikle 250 gr kuru baklay? ak?amdan ?slat?n.Ertesi g?n,t?m sebzeleri k?p bi?iminde do?ray?p,baklay? da ekleyin. Tuzunu,?ekerini ekleyin ve yumu?ayana dek pi?irin.Sebzeleri tel s?zge?ten ge?irin.
Ni?astay? so?uk suda birka? dk kar??t?rarak eritin.Sebzelere ekleyip,kar??t?rmaya devam edin.K?s?k ate?te 5 dk daha pi?irin.Haz?rlad???n?z kar???m? k???k bir tepsiye d?k?n.So?umaya b?rak?n.
?zerine ince k?y?lm?? dereotunu serpip,cevizle s?sleyin.Dilimleyerek servis yap?n.
-----------------------------------------------------------------------
Rumeli Pa?as? - (4 Ki?ilik)
Gerekli Malzemeler :
1 kibrit kutusu kadar margarin
3 yemek ka???? un
1 yumurta
1 ?ay ka???? tuz
4 su barda?? et suyu
1 tatl? ka???? sirke
2 di? sar?msak
Sosu i?in
100 gr k?yma
?eyrek paket margarin
1 yemek ka???? sal?a
Haz?rlan???:
Sar?msaklar? iyice d?v?n ve yumurtay?, unu, tuzu et suyuyla harmanlay?p orta dereceli bir ate?te muhallebi k?vam?na gelene kadar pi?irin.
Bir taraftan da sosu i?in k?ymay? ya?da sal?ayla birlikte kavurun.
Pi?en pa?ay? tabaklara koyun ve ?zerine sosu d?k?p servis yap?n.
?zellikle ramazanda iftariyelik olarak sunulan pa?a mutlaka s?cakken yenmelidir, iste?e g?re sosu, k?yma yerine sucukla da yap?labilir.
-----------------------------------------------------------------------
Roka Biberli Haydari - (4 Ki?ilik)
Gerekli Malzemeler :
2 Su Barda?? S?zme Yo?urt
4 ?uha Biber
1 Demet Roka
3 ?orba Ka???? Tereya??
2 Di? Sarm?sak
Tuz
Haz?rlan???:
Biberleri ya?da k?zartt?ktan sonra kabuklar?n? soyup ince k?y?n.Rokay? da ayn? ya?da hafif?e ?evirip ince k?y?n.
Roka ve biberi 1 ?orba ka???? tereya??nda soteleyin.D?vd???n?z sarm?sa?? yo?urda ilave edin.Tuzu ve soteledi?iniz ye?illikleri de yo?urda ekleyerek kar??t?r?n.
Kalan 1 ?orba ka???? tereya??n? eriterek haz?rlad???n?z kar???m?n ?zerine d?kerek servis yap?n.
-------------------------------------------------------------------------