Malzemeler
Mutfak Zorluk 2Süre 40 dk.Kaç Kişilik 5Yöntem
Yarım kilo kuşbaşı et
Yarım kilo arpacık soğan
1 Baş sarımsak
1 Tatlı kaşığı kimyon
1 Çorba kaşığı margarin
1 Çorba kaşığı salç
1 Su barağı nohut(haşlanmış)
Yarım kahve fincanı sirke
1 Tatlı kaşığı toz şeker
Tuz
Hazırlanışı
Mutfak Zorluk 2Süre 40 dk.Kaç Kişilik 5Yöntem
Yarım kilo kuşbaşı et
Yarım kilo arpacık soğan
1 Baş sarımsak
1 Tatlı kaşığı kimyon
1 Çorba kaşığı margarin
1 Çorba kaşığı salç
1 Su barağı nohut(haşlanmış)
Yarım kahve fincanı sirke
1 Tatlı kaşığı toz şeker
Tuz
Hazırlanışı
- Ön hazırlık olarak akşamdan ıslattığınız nohutu haşlayın.
- Etleri ısıtılmış tencereye aktarıp, kendi bıraktıkları suyu çekene dek kavurun.
- Etler iyice suyunu çekince margarini ve arpacık soğanları bütün olarak ekleyip sote edin.
- Soğanlar yumuşamaya başlayınca salçayı ekleyip 2 dakika daha kavurun.
- Tuzu, sirkeyii kimyonu ve nohutları ilave edin.
- Etlerin üzerini aşacak kadar sıcak su ekleyerek kısık ateşte pişirin.