:: Duygusuz.com - Dostluk ve Arkadaşlık Sitesi
Konuyu Oyla:
  • Derecelendirme: 0/5 - 0 oy
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Bu yemekleri kim yer?
CaNaT
#1
?1.jpg KIZARMIŞ TARANTULA (KAMBOÇYA)
Örümcek fobisi olanların korkulu rüyası kızarmış ve kıtır bir şekilde Kamboçya’da karşımıza çıkıyor. Ülke’nin yerel tadlarını merak eden maceraperest turistler için kızgın yağda kızartılıp sunuluyor. Gerçekten yemenin değil bakmanın bile yürek isteyeceğikızartılmış tarantulalar, Kamboçya’da hoş atıştırmalıklar olarak günlük hayatta yerini alıyor.
2.jpg
CUY (GİNE DOMUZU) PERU
Özellikle And Dağları’nın eteklerinde yaşayan köylülerin önemli bir besin kaynağı “cuy” olarak adlandırılan Gine domuzu, servis edilmeden önce kızartılıyor.
3.jpg
MAYALI KÖPEKBALIÄžI (HAKARL) -İZLANDA
İzlandaya özel bir sipesiyal. Hakarl İzlandalılar için zamanla kazanılmış bir alışkanlık. Genellikle köpek balığının bağırsağının güneşte kurutulmasıyla yapılıyor. Tiksindirici bir kokusu olduğu söylenen Hakarl’ın tadı kokusuna oranla daha makul.
4.jpg
SİNDİRİLMİŞ KAHVE
(ASYA) Dünyanın en egzotik ve pahalı kahvesi olarak kabul ediliyor. Hayvanlar tarafından yenilip sindirilmiş ve dışarı atılmış kahve meyvelerinden yapılıyor. Bu kahvenin hafif karamelli veya çikolatalı, zengin, ağır ve egzotik şekilde topraktan gelen bir tadı olduğu kabul ediliyor. Yılda en fazla 200 kilo üretiliyor ve kilosu 1000 euroya kadar çıkabiliyor. Kahve tüccarları tanelerin kavrulmadan önce yıkandığı güvencesini veriyor.
5.jpg
FUGU(JAPONYA)
Japon mutfağını spesiyallerinin yanında oldukça makul kabul edilebilen bir yemek… Zehirli balık olarak adının çıkmasına karşın beğenilen bir tadı olduğu söylenebilir. Ciğerlerinin, yumurtalarının ve derisinin panzehiri olmayan zehirli toksinleri olduğu biliniyor.
6.jpg
BALUT (FİLİPİNLER)
Çoğu çevrelerce dehşet verici olarak nitelendirilmesine rağmen ( özellikle batılı ülkeler tarafından) Filipinliler tarafından oldukça lezzetti olarak görülüyor. Günlük olarak tüketilen bu yumurtalar döllenmiş embriyo olarak biliniyor. Hatta tüylerinin ve ayaklarının bile oluştuğu söyleniyor.
7.jpg
İNEK İDRARI (HİNDİSTAN) Hindu inanışına göre çok fazla şifası olan inek idrarı ineklerin sütü ve yoğurdunun yanında tezgahlarda yerini alıyor. Hindular için colanın yerini aldığı düşünülüyor.
8.jpg
TAVUK AYAÄžI
Asya’nın büyük bir çoğunluğunda, Jameika ve Peru mutfağında yer alan ve genellikle çorba olarak veya siyah fasulye sosuyla servis ediliyor. Büyük bir kısmı kıkırdak olan tavuk ayağının küçük bir parçası kemikten oluşuyor.
9.jpg
BOÄžA PENİSİ (ÇİN)
Geleneksel bir afrodizyak olarak biliniyor ve Uzak Doğu’nun büyük bir bölümünde benimseniyor. Geçen yılki Çin olimpiyatlarında sporcuların menüsünde bir çok farklı tarzda pişirme seçenekleriyle sunuluyordu.
10.jpg
KIMIZ (ASYA)
Kısraklardan elde edilen süt çoğu asyalı için büyük önem taşıyor. Çok zengin bir vitamin ve mineral deposu olarak bilinen süt uzun yaşam için ideal.
11.jpg
CANLI AHTAPOT (JAPONYA VE KORE)
Batılı ülkelerde yenmek için farklı pişirme yöntemleri uygulanan ahtapot Japonya ve Kore’de çok pişirilmeden dürüm şeklinde yeniliyor.
12.jpg
SIÇAN-VİETNAM (ÇİN-TAYLAND)
Tarlalardan çiftçiler tarafında toplanılan fareler, Özellikle akşam yemekleri için tercih ediliyor. kızartılmış ve biftek haline getirilmiş halleri recih ediliyor.
13.jpg
AKREP (ÇİN VE VİETNAM)
Ahtapot gibi kızartılarak yenmesinin yanı sıra çikolataya batırılarak veya çorbaların içinde de servis edilebiliniyor. Pekin’deki gece marketlerinde rahatlıkla bulunabilinen akreplerin yanı sıra deniz atlarınıda bulmak zor değil.
14.jpg
AVUSTURALYA SÜRÜNGENİ
Avusturalyalı Aborjinler tarafından özelliklen diyette önemli bir yeri olan bu sürüngeni canlı veya pişirilmiş yiyebilmek mümkün. Zok zengin bir protein kaynağı olarak biliniyor.
15.jpg
DURİYAN MEYVESİ-GÜNEY ASYA
Kokusundan dolayı toplu taşıma araçlarında ve taksilerde yenmesi yasaklanmış. Tüketilirken insanlarda uyandırdığı his ise tuvalette böğürtlen yemek gibi olduğu söyleniyor.
Ara
Cevapla


Konu ile Alakalı Benzer Konular
Konular Yazar Yorumlar Okunma Son Yorum
  Çin yemekLeri... ııyhk:S PCKoPaT 85 8,804 08-02-2008, Saat: 06:20 PM
Son Yorum: meLanqoliA

Hızlı Menü:


Konuyu Okuyanlar: 1 Ziyaretçi
  Tarih: 12-03-2024, 08:02 PM