Kabak mücver; hem çok pratik hem de sağlıklı, çünkü kızartılmıyor. Eğer kabak dolması yaptıysanız oyduğunuz kabakların içini de mücver yaparak değerlendirebilirsiniz.
Fırında Kabak Mücver
Malzemeler,
4 orta boy kabak
1 küçük boy soğan
Yarım çay bardağı zeytinyağı
3 yumurta
1 çay bardağı un
1 paket kabartma tozu
Yarım çay kaşığı pul biber
Yarım çay kaşığı karabiber
Damak tadınıza göre tuz
Çeyrek demet dereotu
Hazırlanışı,
Kabakların kabuklarını soyup rendeleyin.
Soğanı küçük küçük doğrayın.
Dereotunu incecik kıyın.
Karıştırma kabına yumurtaları alıp iyice çırpın.
Tüm malzemeleri ekleyip iyice karıştırın.
Orta boy tepsiyi yağlayıp karışımı içine boşaltın.
Önceden ısıtılmış 170 derece fırında 30 dakika kadar pişirin.
Arzuya göre sarımsaklı yoğurtla servis yapın.
Afiyet olsun.
Fırında Kabak Mücver
Malzemeler,
4 orta boy kabak
1 küçük boy soğan
Yarım çay bardağı zeytinyağı
3 yumurta
1 çay bardağı un
1 paket kabartma tozu
Yarım çay kaşığı pul biber
Yarım çay kaşığı karabiber
Damak tadınıza göre tuz
Çeyrek demet dereotu
Hazırlanışı,
Kabakların kabuklarını soyup rendeleyin.
Soğanı küçük küçük doğrayın.
Dereotunu incecik kıyın.
Karıştırma kabına yumurtaları alıp iyice çırpın.
Tüm malzemeleri ekleyip iyice karıştırın.
Orta boy tepsiyi yağlayıp karışımı içine boşaltın.
Önceden ısıtılmış 170 derece fırında 30 dakika kadar pişirin.
Arzuya göre sarımsaklı yoğurtla servis yapın.
Afiyet olsun.