Tavuklu Şehriye Salatası
Malzemeler,
1 adet tavuk göğsü
2 su bardağı arpa şehriye
2 su bardağı tavuk suyu
1 su bardağı haşlanmış bezelye
1 adet haşlanmış havuç
1 adet haşlanmış patates
1 su bardağı tatlı mısır
Yarım demet taze soğan
Yarım demet dereotu
Yarım çay bardağı sıvıyağ
Damak tadınıza göre soya sosu, nar ekşisi
Damak tadınıza göre tuz
Hazırlanışı,
Orta boy bir tencereye tavuk göğsünü alıp üzerini geçecek kadar su ekleyin.
Tavuk eti iyice pişene kadar haşlayın.
Haşlanan tavuk etini tencereden alıp küçük parçalara bölün.
Tenceredeki tavuk suyunu süzüp 2 su bardağını alın.
Pilav tenceresine yarım çay bardağı sıvıyağı alıp kızdırın.
Üzerine arpa şehriyeleri ekleyip rengi değişene kadar kavurun.
Kavrulan şehriyelerin üzerine 2 su bardağı tavuk suyunu ilave edin.
Orta dereceli ateşte şehriyeler suyunu çekene kadar pişirin.
Pişen şehriyeyi ocaktan indirip soğuması için kenarda bekletin.
Taze soğan ve dereotunu bol suyla yıkayıp incecik kıyın.
Haşlanmış patates ve havucu küp şeklinde doğrayın.
Derin bir kaba; soğumuş şehriye, tavuk eti, patates, havuç, bezelye, dereotu ve soğanı alın.
Üzerine nar ekşisi, soya sosu ve tuz ilave edin.
Tüm malzemeler özleşene kadar harmanlayın.
Salatayı kâselere pay edip soğuk servis yapın.
Afiyet olsun.