Barbunyalı Mevsim Salata
Közlenmiş patlıcan, barbunya ve mevsim sebzelerinin lezzetli buluşuyor, sarımsaklı sosu ve şık sunumuyla hem göze hem de damak tadına hitap ediyor.
Barbunyalı Mevsim Salata
Malzemeler,
1 adet patlıcan
1 kase barbunya konservesi
Yarım demet göbek marul
1 adet havuç
2 adet domates
2 adet lavaş ekmeği
1 yemek kaşığı sızma zeytinyağı
Yarım limonun suyu
2 diş sarımsak
Damak tadınıza göre tuz
Hazırlanışı,
Lavaş ekmeğini düz bir servis tabağına alın.
Patlıcanın üzerinde bıçakla delikler açın.
Folyoya sarıp 200 derece fırında közleyin.
Közlenen patlıcanın kabuklarını soyup küp şeklinde doğrayın.
1 diş sarımsağın kabuğunu soyup rendeleyin ve patlıcana ilave edin.
Patlıcan ve sarımsağı karıştırıp lavaş ekmeğinin üzerine yayın.
Barbunya konversesini bol suyla yıkayıp suyunu süzün.
Patlıcanın üzerine ekleyin.
Göbek marulu bol suyla yıkayıp incecik dilimleyin.
Derin bir kâseye alın.
Havucun kabuklarını soyup rendeleyin ve göbek marula ilave edin.
Limon suyu, tuz, zeytinyağı ve 1 diş rendelenmiş sarımsağı kâseye ekleyin.
Tüm malzemeleri harmanlayın.
Soslu karışımı barbunyanın üzerine ekleyin.
Domatesin kabuklarını soyup dilimleyin.
Salatanın en üst katına dizin.
Bekletmeden servis yapın.
Afiyet olsun
Közlenmiş patlıcan, barbunya ve mevsim sebzelerinin lezzetli buluşuyor, sarımsaklı sosu ve şık sunumuyla hem göze hem de damak tadına hitap ediyor.
Barbunyalı Mevsim Salata
Malzemeler,
1 adet patlıcan
1 kase barbunya konservesi
Yarım demet göbek marul
1 adet havuç
2 adet domates
2 adet lavaş ekmeği
1 yemek kaşığı sızma zeytinyağı
Yarım limonun suyu
2 diş sarımsak
Damak tadınıza göre tuz
Hazırlanışı,
Lavaş ekmeğini düz bir servis tabağına alın.
Patlıcanın üzerinde bıçakla delikler açın.
Folyoya sarıp 200 derece fırında közleyin.
Közlenen patlıcanın kabuklarını soyup küp şeklinde doğrayın.
1 diş sarımsağın kabuğunu soyup rendeleyin ve patlıcana ilave edin.
Patlıcan ve sarımsağı karıştırıp lavaş ekmeğinin üzerine yayın.
Barbunya konversesini bol suyla yıkayıp suyunu süzün.
Patlıcanın üzerine ekleyin.
Göbek marulu bol suyla yıkayıp incecik dilimleyin.
Derin bir kâseye alın.
Havucun kabuklarını soyup rendeleyin ve göbek marula ilave edin.
Limon suyu, tuz, zeytinyağı ve 1 diş rendelenmiş sarımsağı kâseye ekleyin.
Tüm malzemeleri harmanlayın.
Soslu karışımı barbunyanın üzerine ekleyin.
Domatesin kabuklarını soyup dilimleyin.
Salatanın en üst katına dizin.
Bekletmeden servis yapın.
Afiyet olsun