Malzemeler :
- 210 gr. un,
- 40 gr. tereyağı,
- 1/2 bardak su,
- 1/2 tatlı kaşığı tuz,
- 2-3 çorba kaşığı çekirdeği çıkarılmış siyah zeytin
- 1 adet kuru soğan,
- 1 tane sivribiber,
- 1 çay bardağı iyice çekilmiş ceviz.
YAPILIŞI:
Un, tereyağı, su ve tuzu karıştırıp bir hamur yapın. Bu hamuru kenarda 1/2 saat bekletin. Ardından robotta soğanı çekin. Robottan soğanı çıkarmadan içine biberi atın. Bir kez daha çekin. Ardından zeytin, ceviz ve 1-2 çay kaşığı limon suyu katıp tekrar çekin. Hamurdan ceviz büyüklüğünde bezeler alıp avucunuzun içi ile açın ve daire şekli verin. Hazırladığınız içleri bu hamurların içerisine doldurup, çok kızgın yağda, önü arkası hafif pembeleşinceye kadar kızartın. Sıcak servis yapın.
- 210 gr. un,
- 40 gr. tereyağı,
- 1/2 bardak su,
- 1/2 tatlı kaşığı tuz,
- 2-3 çorba kaşığı çekirdeği çıkarılmış siyah zeytin
- 1 adet kuru soğan,
- 1 tane sivribiber,
- 1 çay bardağı iyice çekilmiş ceviz.
YAPILIŞI:
Un, tereyağı, su ve tuzu karıştırıp bir hamur yapın. Bu hamuru kenarda 1/2 saat bekletin. Ardından robotta soğanı çekin. Robottan soğanı çıkarmadan içine biberi atın. Bir kez daha çekin. Ardından zeytin, ceviz ve 1-2 çay kaşığı limon suyu katıp tekrar çekin. Hamurdan ceviz büyüklüğünde bezeler alıp avucunuzun içi ile açın ve daire şekli verin. Hazırladığınız içleri bu hamurların içerisine doldurup, çok kızgın yağda, önü arkası hafif pembeleşinceye kadar kızartın. Sıcak servis yapın.