Teşekkürler
AŞK
|
Yirmi altıncı Kural:Kâinat yek vücut,tek varlıktır.Her şey ve herkes görünmez iplerle birbirine bağlıdır.Sakın kimsenin ahını alma;bir başkasının hele hele senden zayıf olanın canını yakma.Unutma ki dünyanın öte ucunda tek bir insanın kederi tüm insanlığı mutsuz edebilir.Ve bir kişinin saadeti,herkesin yüzünü güldürebilir.
kitabı alalı çok olmuştu anca tatilde okuma fırsatı buldum sayfalarca daha olsa okusam dediğim bir kitaptı bitmesini hiç istemedim....
çok etkilendiğim bir söz vardı kitap yanımda olmadığından yanlış yazmak isemem ama şöyle bişeydi sanırım .. aşktan önce ve aşktan sonra da aynı kişiysen yeterince sevmemişsin demektir.. aşk sevdiğin kişi için değişebilmektir.. sanırım böyle bişeydi teşekkürler Elif Şafak yalnız kitap kısa olmuş doyamadım binlerce sayfa olsaydı da okusaydım sıla Adlı Kullanıcıdan Alıntı:kitabı alalı çok olmuştu anca tatilde okuma fırsatı buldum sayfalarca daha olsa okusam dediğim bir kitaptı bitmesini hiç istemedim.... Gerçekten güzel değil mi? Aşk ı ne kadar güzel tanımlamış! AŞK'n hiç bir sıfata ve tamlamaya ihtiyacı yoktur. Başlı başına bir dünyadır aşk. Ya tam ortasındasındır,merkezinde, ya da dışındasındır,hasretinde.
kesinlikle herkesin okuması gereken bir kitap benden sonra kardeşim ve annem de okudu insanın hayata ve insanlara bakışını değiştiriyor çok başarılı bulduğum bir çalışma..
Yirmi Yedinci Kural:Şu dünya bir dağ gibidir,ona nasıl seslenirsen o da sana sesleri öyle aksettirir.Ağzından hayırlı bir laf çıkarsa,hayırlı laf yankılanır.
Şer çıkarsa,sana gerisin geri şer yankılanır Öyleyse kim ki senin hakkında kötü konuşur,sen o insan hakkında kırk gün kırk gece sadece güzel sözler et.Kırk günün sonunda göreceksin her şey değişmiş olacak.Senin gönlün değişirse dünya değişir.
Yirmi Sekiznci Kural:Geçmiş zihinlerimizi kaplayan bir sis bulutundan ibaret.Gelecek ise başlı başına bir hayal perdesi.Ne geleceğimizi bilebilir,ne de geçmişimizi değiştirebiliriz.Sufi daima şu an'ın hakikatini yaşar.
Kader,hayatımızın önceden çizilmiş olması demek değildir.Bu sebepten,"ne yapalım kaderimiz böyle" deyip boyun bükmek cehalet göstergesidir.Kader,yolun tamamını değil,sadece yol ayrımlarını verir.Güzergâh bellidir ama tüm dönemeç ve sapaklar yolcuya aittir.Öyleyse ne hayatının hâkimisin ne de hayat karşısında çaresizsin.Bunu anlatır Yirmi Dokuzuncu kural.
|
« Önceki Konu | Sonraki Konu »
|
Konuyu Okuyanlar: 3 Ziyaretçi