:: Duygusuz.com - Dostluk ve Arkadaşlık Sitesi
Konuyu Oyla:
  • Derecelendirme: 0/5 - 0 oy
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Kayıp Şehirler
CaNaT
#1
image-E45E_4A92B533.jpg


Angkor Khmer imparatorluğunun başkentliğini yapan bu muhteşem şehrin 9. ve 14. yüzyıllar arasında inşa edildiği biliniyor. 140 yıl önce Fransız kaşif Henri Mouhot tarafından Kamboçya ormanları derinliklerinde yeniden keşfedildi. Bir tahmine göre şehir artan nüfusunu besleyemediği için terk edildi.
[url="http://www.mailce.com/wp-****************************/uploads/kartaca.Jpeg"]image-DACB_4A92B533.jpg
[/url]
Kartaca
Antik dönemde Roma’nın rakibi Fenikelilerin başşehriydi. Akdeniz’in en güzel kentlerinden biriydi. Milattan önce 146 yılında Romalılar tarafından yıkıldı. Tekrar ayağa kalkan şehri bir kez daha 698 yılında Araplar yerle bir etti.
[url="http://www.mailce.com/wp-****************************/uploads/babil.Jpeg"]image-DAA0_4A92B533.jpg
[/url]
Babil
Antik dünyanın başşehriydi. Nebukadnezar‘ın inşa ettirdiği söylenen asma bahçeleri dünyanın yedi harikasından biriydi. 19. yüzyılda Kuzey Sarayı’nın ve surların kalıntıları bulundu. Son kez ABD’nin Irak’ı işgali sırasında yağmalandı
[url="http://www.mailce.com/wp-****************************/uploads/petra.Jpeg"]image-B1CB_4A92B55E.jpg
[/url]
Petra
Ürdün’ün Lut Gölü ile Akabe Körfezi arasındaki kent, M.Ö 400 ile M.S. 106 yılları arasında Nebatiler’in başkenti, Petra Antik Kenti… Roma İmparatorluğu’nun işgalinin ardından M.S. 400 yıllarında kaybolan şehir, yüzyıllar sonrasında 1812 yılında İsviçreli bir gezgin olan Johann Burkhardt tarafından bulundu. Petra’nın gizemi sadece yüz yıllar boyu saklı kalmasından olmasa gerek ki, UNESCO tarafından Dünya Kültür Mirasına dahil edildi.
[url="http://www.mailce.com/wp-****************************/uploads/akrotiri.Jpeg"]image-1A8A_4A92B533.jpg
[/url]
Akrotiri
Milattan önce 1500’lü yıllarda volkan patlaması sonucu yok olduğu sanılan Minoan uygarlığının kalıntıları Santorini adasında bulundu. Bu kadim uygarlığın yazısı hala çözülebilmiş değil. Atlantis efsanesinin de bu uygarlığın yok oluş hikayesinden kaynaklandığı zannediliyor.
[url="http://www.mailce.com/wp-****************************/uploads/oradur-sur-glane.Jpeg"]image-A563_4A92B55E.jpg
[/url]
Oradour-sur-glane
Fransa’nın bu küçük kasabası aslında hiç bir zaman kaybolmadı. İkinci dünya savaşı sırasında burada yaşayan 624 kadın, erkek ve çocuk SS’ler tarafından katledildi. Onların hatırası için kasaba savaştan sonra yıkıntı halinde olduğu gibi bırakıldı.
[url="http://www.mailce.com/wp-****************************/uploads/machu-pichu.Jpeg"]image-65D6_4A92B55E.jpg
[/url]
Machu Picchu
İnka İmparatorluğu 1530’lu yıllarda İspanyollar tarafından ortadan kaldırıldıktan sonra bu muhteşem şehir bilinir olmaktan çıktı. 1911 yılında Amerikalı kaşif Hiram Bingham tarafından yeniden bulundu. Oldukça yüksem bir yerleşim yeri olan Şehrin teraslara neden bölündüğüne ilişkin en yaygın teoriler astronomi ve kurban törenleriyle ilgili.
[url="http://www.mailce.com/wp-****************************/uploads/kuelap.Jpeg"]image-9E26_4A92B55E.jpg
[/url]
Kuelap
Peru’nun yüksek, ormanlık dağlarında inşa edilmiş, duvarlarla çevrili bu şehir son zamanlarda ortaya çıkarıldı ve arkeologların uğrak yeri haline geldi. Evler, tapınaklar ve mezarlar 70’den fazla taş duvarla kuşatılıyor.
[url="http://www.mailce.com/wp-****************************/uploads/tikal.Jpeg"]image-F951_4A92B55E.jpg
[/url]
Tikal
Maya uygarlığının başkentiydi. 4000 bina ve 90 bin yerleşimci barındırıyordu. 900’lü yıllarda neden bilinmeyen bir sebeple terk edildi. 19. yüzyılda Avrupalılar tarafından yeniden bulundu
[url="http://www.mailce.com/wp-****************************/uploads/troya.Jpeg"]image-33B5_4A92B588.jpg
[/url]
Troya
Onun sadece Homeros’un destanlarında geçen hayali bir şehir olduğu sanılıyordu. Fakat 19. yüzyılda Arkeologlar Anadolu’da şehre ilişkin ilk kalıntılara ulaştılar. Kazılar genişledikçe İlyada’daki hikayenin doğruluğunu kanıtlayan daha fazla kanıta ulaşıldı.
Ara
Cevapla
_AL0n3_
#2
tesekkürLeeeeer :tolga:
Ara
Cevapla


Hızlı Menü:


Konuyu Okuyanlar: 1 Ziyaretçi
  Tarih: 12-23-2024, 02:08 AM