3 Su bardağı süt
1 Su bardağı irmik
3 Çorba kaşığı margarin
1 Su bardağı pudraşekeri
1 Adet rendelenmiş limon kabuğu
5 Adet yumurta
Yarım su bardağı kuru üzüm
Yarım su bardağı meyve şekerlemesi
1 Kahve fincanı rom veya kanyak
Kalıbı yağlamak için :
Yarım çorba kaşığı margarin
1 Çorba kaşığı pudraşekeri
Sos için :
3 Çorba kaşığı dolusu ahududu
Yarım kahve fincanı ahududu şurubu
Hazırlanışı
* Sütü bir tencereye aktarın.
* Kaynadıktan sonra ateşi kısın.
* İrmiği sütün üzerine serperek ekleyin ve sürekli karıştırın.
* Hızlı ateşte 4-5 dakika pişirin.
* Piştikten sonra karışımı başka bir kaba aktarın.
* Sütlü irmiğe 3 çorba kaşığı margarini, 1 su bardağı pudraşekerini ve 1 adet rendelenmiş limonun kabuğunu ekleyerek iyice karıştırın.
* 5 Dakika kadar karışımı ılınmaya bırakın.
* Sonra yumurta sarılarını teker teker ve sürekli karıştırarak karışıma ekleyin.
* Yumurta aklarını ayrı bir kapta kar haline gelene dek çırpın.
* Karışıma meyve şekerlemesini, kuru üzümü, 1 kahve fincanı rom veya kanyak ve yumurta aklarını ekleyip iyice karıştırın.
* Puding kabını yarım çorba kaşığı margarinle yağlayın.
* Dibine ve kenarlarına 1 çorba kaşığı pudraşekerini serpin.
* Karışımı bu kalıba aktarın.
* Kalıbı içi sıcak su dolu bir tencerenin içine oturtun.(İçine su girmemesine dikkat edin.)
* Yüksek ısılı fırında 45 dakika pişirin.
* 5 Dakika daha sıcak fırında bekleterek soğumasını sağlayın.
* Kalıbın kenarlarını bıçakla sıyırın.
* Pudingi düz bir tabağa ters yüz ederek aktarın.
* Sos için ahududuyu iyice ezin.
* Ahududu likörünü ekleyerek karıştırın.
* Ilık pudigle birlikte veya üzerine dökerek servis yapın.
1 Su bardağı irmik
3 Çorba kaşığı margarin
1 Su bardağı pudraşekeri
1 Adet rendelenmiş limon kabuğu
5 Adet yumurta
Yarım su bardağı kuru üzüm
Yarım su bardağı meyve şekerlemesi
1 Kahve fincanı rom veya kanyak
Kalıbı yağlamak için :
Yarım çorba kaşığı margarin
1 Çorba kaşığı pudraşekeri
Sos için :
3 Çorba kaşığı dolusu ahududu
Yarım kahve fincanı ahududu şurubu
Hazırlanışı
* Sütü bir tencereye aktarın.
* Kaynadıktan sonra ateşi kısın.
* İrmiği sütün üzerine serperek ekleyin ve sürekli karıştırın.
* Hızlı ateşte 4-5 dakika pişirin.
* Piştikten sonra karışımı başka bir kaba aktarın.
* Sütlü irmiğe 3 çorba kaşığı margarini, 1 su bardağı pudraşekerini ve 1 adet rendelenmiş limonun kabuğunu ekleyerek iyice karıştırın.
* 5 Dakika kadar karışımı ılınmaya bırakın.
* Sonra yumurta sarılarını teker teker ve sürekli karıştırarak karışıma ekleyin.
* Yumurta aklarını ayrı bir kapta kar haline gelene dek çırpın.
* Karışıma meyve şekerlemesini, kuru üzümü, 1 kahve fincanı rom veya kanyak ve yumurta aklarını ekleyip iyice karıştırın.
* Puding kabını yarım çorba kaşığı margarinle yağlayın.
* Dibine ve kenarlarına 1 çorba kaşığı pudraşekerini serpin.
* Karışımı bu kalıba aktarın.
* Kalıbı içi sıcak su dolu bir tencerenin içine oturtun.(İçine su girmemesine dikkat edin.)
* Yüksek ısılı fırında 45 dakika pişirin.
* 5 Dakika daha sıcak fırında bekleterek soğumasını sağlayın.
* Kalıbın kenarlarını bıçakla sıyırın.
* Pudingi düz bir tabağa ters yüz ederek aktarın.
* Sos için ahududuyu iyice ezin.
* Ahududu likörünü ekleyerek karıştırın.
* Ilık pudigle birlikte veya üzerine dökerek servis yapın.