Gümüş Böceği ilaçlama
Gümüş böceği sıcak ve nemli olan yerlerde yaşar. Gümüş böceği rengi gümüşe benzemesinden ötürü bu isimle anılır. Gümüş böceğinin başında 1 çift anten vardır. Gümüş böceğinin boyu ve rengi türüne bağlı olarak değişiklik gösterir. Bir gümüş böceğinin boyu yaklaşık 1-3cm arasındadır. Gümüş böceğinin rengi parlaktır. Gümüş böceğinin derisi katmanlı şekildedir. Gümüş böceği yumurtlama yöntemi ile çoğalır. Dişi olan gümüş böceği her yumurtlamada 110 tane yumurta bırakabilir. Hızlı çoğalan gümüş böceğinin ömrü 1 yıldır. Halk arasında gümüş böceğine gümüşçük de denilir. Gümüş böceği evlerimizin nemli olan bölgelerinde mutfak, banyo, mutfak dolaplarında, su borusu etrafında ve lavabo kısmında bolca bulunur. Evin dışında gümüş böceği çatı, bodrum ve duvar diplerinde gezer ve yiyecek arar. Gümüş böceği evde; kâğıt, kumaş, kuru gıda, naylon, pamuk, un ve nişasta gibi maddeler ile insanın tükettiği ve tüketmediği yiyecekleri yiyebilir. Gümüş böceği insanı direk ısırmaz. Gümüş böceği aynı zamanda evdeki giysilerimize ve evdeki yünden oluşan yün ve pamuklu tüm eşyalarımıza zarar verirler. Gümüş böceği ayrıca yiyeceklerimizden beslenip, tahıllarımızın içine girip zarar verir. Gümüş böceği bu yolla mikrop bulaştırır.
Gümüş Böceği hakkında en çok sorulan sorular
Gümüş böceği nasıl bir böcektir?
Gümüş böceği ufak yapılı bir haşeredir. İnsanları ısırıp direk zarar vermese de evlerde ki birçok nesneye zarar verebilir. En kolay tanınması vücutları oval vücut derileri katmanlı ve kuyruğunda 3 adet çıkıntısı vardır. Gümüş böceğinin rengi gümüşe benzediğinden bu isimle anılır.
Gümüş böceği hangi mevsimde yaşar?
Gümüş böceği her mevsimde yaşayabilen bir böcek türüdür. Yaz ve bahar ayı geldiğinde gümüş böceğinin sayısında fazlalaşma görülür. Gümüş böceği iç alanlarda sıcak ve ılık ortam bulduğunda çoğalarak yaşamaya devam eder.
Gümüş böceği ne kadar yumurta yapar?
Gümüş böceği yumurtlama yöntemi ile üreme sağlar. Dişi gümüş böceği her yumurtlamada 100-110 tane yumurta bırakır. Gümüş böceği yumurtalarını ağaç kabukları altına, yaprak altına duvar kenarlarına kenar kuytu köşelere bırakır.
Gümüş böceğinin zararları nedir?
Gümüş böceği zehirli bir canlı değildir. Gümüş böceği iç alanlara gelerek yiyeceklerinize ortak olur. Gümüş böceği her yerde gezebilen bir böcek olduğundan hastalık ve mikrop bulaştırabilir.
Gümüş böceği ile mücadele nasıl olur?
Gümüş böceği her yerde görülebilecek bir canlıdır. Gümüş böceği ile mücadele için bizi arayın. Gümüş böceği iç alanlara gelerek buralarda yuva yapabilir. Gümüş böceği uygun ortam bulduğunda hızla üreme yapar. Gümüş böceği ilaçlamada kokulu, sıvı ilaçlar kullanılmalıdır. Gümüş böceği için başka ilaçlar faydalı olmaz.
Gümüş böceği zehirlimidir, insanı ısırır mı?
Gümüş böceği insanı ve evcil hayvanları ısırmaz. Gümüş böceği zehirli bir böcek değildir. Gümüş böceği gıdalar üzerinde gezer salya ve dışkı bırakır. Bu salyalar insanların mikrop kapmasına neden olur.
Gümüş böceğini bir defa ilaçlatmak yeterlimidir?
Gümüş böceği her yerde görülmesi mümkün olan bir böcektir. Gümüş böceği pek çok böcek gibi hızlı çoğalır. Gümüş böceği yumurtalarını kapı ve pencere pervazları kenarına, kuytu kenar köşelere saklar. İlaçlama uygun şartlar altında yapıldığında tek ilaçlama yeterli olabilir.
.