[b]Yaz aylarının serinletici meyvesi kavunun
strese karşı da etkili olduğu ortaya çıktı.
İtalyan La Stampa gazetesinde çıkan habere göre
Fransa Tarım Bilimleri Araştırmaları Enstitüsü’nden (INRA) bir grup bilim adamı
kavunun içerdiği antioksidanların strese karşı koruyucu olduğunu tespit etti. Kavunun
antioksidan savunma enzimlerinden süperoksit dismutaz (SOD) açısından zengin bir kaynak olduğunu belirten Fransız bilim adamları
hayvanlar üzerinde yaptıkları araştırmanın sonucunda bu ezimin
sindirim sisteminde biriken stres proteinlerinin seviyesini düşürebildiğini gözlemledi.
Tüketilen kavun miktarıyla birlikte kandaki SOD seviyesinin de yükseldiğini ortaya koyan araştırmanın sonuçları
Nutrition dergisinde de yayımlandı.[/b]
![virgulll.gif](http://www.duslerforum.org/images/smilies/virgulll.gif)
İtalyan La Stampa gazetesinde çıkan habere göre
![virgulll.gif](http://www.duslerforum.org/images/smilies/virgulll.gif)
![virgulll.gif](http://www.duslerforum.org/images/smilies/virgulll.gif)
![virgulll.gif](http://www.duslerforum.org/images/smilies/virgulll.gif)
![virgulll.gif](http://www.duslerforum.org/images/smilies/virgulll.gif)
![virgulll.gif](http://www.duslerforum.org/images/smilies/virgulll.gif)
Tüketilen kavun miktarıyla birlikte kandaki SOD seviyesinin de yükseldiğini ortaya koyan araştırmanın sonuçları
![virgulll.gif](http://www.duslerforum.org/images/smilies/virgulll.gif)