Tavuklu Kanepe Tarifi
Malzemeler,
Yarım tavuk göğüs eti
2 diş sarımsak
2 yemek kaşığı mayonez
4 yemek kaşığı yoğurt
4 adet yumurta
10 dilim tavuk jambon
Damak tadınıza göre tuz, karabiber
Süslemek için maydanoz
10 dilim ekmek
Hazırlanışı,
Yumurtaları katılaşana kadar haşlayın.
Haşlanan yumurtaların kabuklarını soyup soğuması için bekletin.
Tavuk etini üzerini geçecek kadar suyla haşlayın.
Haşlanan tavuğu küçük parçalara ayırın.
Sarımsağın kabuklarını soyup rendeleyin.
Kâsede; tavuk, sarımsak, mayonez ve yoğurdu karıştırın.
Ekmekleri fırın ya da ızgarada 5 dakika pişirin.
Büyük bir servis tabağına kızarmış ekmekleri dizin.
Üzerine tavuklu karışımı sürün.
Yumurtaları dilimleyip tavuklu karışımın üzerine dizin.
Tuz ve karabiber serpin.
Tavuk jambonu her bir ekmeğin üzerine koyun.
Maydanozla süsleyin.
Bekletmeden servis yapın.
Afiyet olsun.