Malzemeler :
5 su b. un
2 yumurta
1 tatlı k. tuz
Su
Ara Katlar İçin
150 gr. tereyağı
1 çay b. sıvıyağ
İç Harcı İçin
300 gr. kıyma
2 soğan
1 tutam maydanoz
Sıvıyağ
Tuz
Karabiber
Hazırlanışı
İç harcı için 2 soğanı yemeklik kesin.Tavaya sıvıyağı alın ve soğanları soteleyin.Üzerine 300 gr.kıymayı ilave edin ve soğan ile beraber kavurun. En son üzerine ince kesilmiş maydanozu ilave edin ve karıştırın. Üzerine tuz ve karabiber ilave edin ve iç harcı karıştırın.
Karıştırma kabına 5 su bardağı söke unu alın. Unu üzerine 1tatlı kaşığı tuz ilave edin ve karıştırın. Unun ortasına 2 adet yumurtayı kırın. Az miktarda su ilave edin.İlk önce yumurtaları karıştırın. Daha sonra unu da karıştırarak hamuru karıştırın.
Hamuru 13 bezeye bölün. Her bezeyi merdane ile tepsi büyüklüğünde açın. Fırın tepsisine 1 adet hamuru zemine alın.Diğer kalan hamurları sıcak suya batırın. Daha sonra soğuk suya batırın ve fazla suyunu hamurdan sıyırın. Hamurların yarısına gelene kadar aralarına eritilmiş tereyağı ve sıvıayğ karışımını dökün.
Ara ya geldiğinizde kıymalı iç harçtan ilave edin ve kalan hamurları aynı şekilde hazırlayın ve en üstte gelecek hamuru sıcak suya batırmadan tepsiye kapatın. Önceden ısıtılmış olan 190 derecelik fırında pişirin.
5 su b. un
2 yumurta
1 tatlı k. tuz
Su
Ara Katlar İçin
150 gr. tereyağı
1 çay b. sıvıyağ
İç Harcı İçin
300 gr. kıyma
2 soğan
1 tutam maydanoz
Sıvıyağ
Tuz
Karabiber
Hazırlanışı
İç harcı için 2 soğanı yemeklik kesin.Tavaya sıvıyağı alın ve soğanları soteleyin.Üzerine 300 gr.kıymayı ilave edin ve soğan ile beraber kavurun. En son üzerine ince kesilmiş maydanozu ilave edin ve karıştırın. Üzerine tuz ve karabiber ilave edin ve iç harcı karıştırın.
Karıştırma kabına 5 su bardağı söke unu alın. Unu üzerine 1tatlı kaşığı tuz ilave edin ve karıştırın. Unun ortasına 2 adet yumurtayı kırın. Az miktarda su ilave edin.İlk önce yumurtaları karıştırın. Daha sonra unu da karıştırarak hamuru karıştırın.
Hamuru 13 bezeye bölün. Her bezeyi merdane ile tepsi büyüklüğünde açın. Fırın tepsisine 1 adet hamuru zemine alın.Diğer kalan hamurları sıcak suya batırın. Daha sonra soğuk suya batırın ve fazla suyunu hamurdan sıyırın. Hamurların yarısına gelene kadar aralarına eritilmiş tereyağı ve sıvıayğ karışımını dökün.
Ara ya geldiğinizde kıymalı iç harçtan ilave edin ve kalan hamurları aynı şekilde hazırlayın ve en üstte gelecek hamuru sıcak suya batırmadan tepsiye kapatın. Önceden ısıtılmış olan 190 derecelik fırında pişirin.