Eğer laboratuar çalışmaları başarıyla sonuçlanırsa;
2 ay içerisinde 10 hücreden 50 bin ton et üretilecek.
Geçtiğimiz yıl gıda sektöründe yaşanan mali sıkıntılar et fiyatlarına da yansımış, yükselen rakamlar ve yerli üreticilerin içerisinde bulunduğu sıkıntı ile beraber "ithal et" gündeme gelmişti. Talebe yeterli cevap verilemiyordu. Yapılan et ithalatından sonra kasaplar ve marketlerdeki et reyonlarında fiyatı çok daha ucuz olan ithal etler yerini almaya başladı. Kimi üreticiler ve vatandaşlar bu duruma tepki gösterirken, bir kısım ise olumlu karşıladı.
Tartışmalar helan sürerken, şimdilerde gündemde yepyeni bir konu var: "Laboratuar eti"
Bilim adamları, laboratuarda yenilebilir et üretecek. Hollanda, İngiltere ve ABD'de yapılan çalışmalarda ciddi bir yol kat edildi.
Eğer çalışmalar sonuçlanırsa, hayvanlar et için öldürülmeyecek.