GEREKEN MALZEMELER
• beyazbiber
• 2 çay k. sirke
• 1/2 çay k. tuz
• 1 çay k. kaynar su
• 1 çay k. hardal
• 1 su bardağı zeytinyağı
• 2 yumurta sarısı
Hazırlanış Şekli:
• beyazbiber
• 2 çay k. sirke
• 1/2 çay k. tuz
• 1 çay k. kaynar su
• 1 çay k. hardal
• 1 su bardağı zeytinyağı
• 2 yumurta sarısı
Hazırlanış Şekli:
• Yumurta sarısı,sirke, tuz,beyazbiber ve hardalı
paslanmaz çelik,porselen ya da cam bir kapta tercihen telle ya da tahta
bir spatulayla karıştırın.
• Zeytinyağını bir sicim gibi akıtıp,telle sürekli çırparak ya da tahta
spatulayla sürekli karıştırarak azar azar sos iyice bağlanıncaya kadar
yedirin.
• Kalan zeytinyağını telle sürekli çırpmaya devam ederek bitinceye kadar sosa ilave edin.
• Kaynar suyu ilave edip iyice karıştırın. Tuz ve biberini kontrol edin; gerekiyorsa ilave edin.
paslanmaz çelik,porselen ya da cam bir kapta tercihen telle ya da tahta
bir spatulayla karıştırın.
• Zeytinyağını bir sicim gibi akıtıp,telle sürekli çırparak ya da tahta
spatulayla sürekli karıştırarak azar azar sos iyice bağlanıncaya kadar
yedirin.
• Kalan zeytinyağını telle sürekli çırpmaya devam ederek bitinceye kadar sosa ilave edin.
• Kaynar suyu ilave edip iyice karıştırın. Tuz ve biberini kontrol edin; gerekiyorsa ilave edin.