MALZEMELER
-2 TAVUK GÖÄžSÜ (DERİŞİZ VE KEMİKSİZ)
-6 ÇORBA KAŞIÄžI SIVI YAÄž
-1 SU BARDAÄžI TAVUK SUYU VEYA TAVUK BULYON İLAVE EDİLMİŞ SU
-1 ÇORBA KAŞIÄžI UN
-2 ÇORBA KAŞIÄžI SOYA SOSU
-1 ORTA BOY KABAK
-1 ORTA BOY HAVUÇ
-2 ORTA BOY SOÄžAN
-4-5 DİŞ SARMISAK
-2-3 ADET ÇARLİSTON BİBER
-TUZ, KARABİBER, KEKİK
Hazırlanışı
Göğüs etlerine arkalı önlü tuz, karabiber, kekik serpelim. Fırın
torbasına 1 tatlı kaşığı un koyup çalkalayalım. Unun fazlasını
silkeleyelim, göğüs etlerini fırın torbasına yatık bir şekilde koyarak
fırın kabına yerleştirelim. Torbanın üzerinden küçük bir delik açıp ağız
kısmını kendi teli ile bağlayalım. 180 derecede ısıtılmış fırında göğüs
etleri yumuşayana dek pişirelim. Bu arada kabakları, havucu ve
çarliston biberleri kibrit çöpü inceliğinde (jülyen) doğrayalım.
Soğanları piyazlık doğrayalım. Sarımsakları dilimleyelim. Derin ve
kapaklı bir tavada yağı ısıtıp bütün sebzeleri birlikte arada bir
karıştırarak kavuralım. Sebzeler diriliklerini kaybettiklerinde unu
tavuk suyu ile ezerek topaksız kıvama getirip ilave edelim. Tuzu ilave
edelim. Karıştırmaya ara vermeden birkaç dakika daha pişirerek ateşten
alalım. İçine soya sosunu ilave edip karıştıralım. Servis yaparken piliç
göğsünün üzerine sebze karışımını gezdirip servis yapalım.
-2 TAVUK GÖÄžSÜ (DERİŞİZ VE KEMİKSİZ)
-6 ÇORBA KAŞIÄžI SIVI YAÄž
-1 SU BARDAÄžI TAVUK SUYU VEYA TAVUK BULYON İLAVE EDİLMİŞ SU
-1 ÇORBA KAŞIÄžI UN
-2 ÇORBA KAŞIÄžI SOYA SOSU
-1 ORTA BOY KABAK
-1 ORTA BOY HAVUÇ
-2 ORTA BOY SOÄžAN
-4-5 DİŞ SARMISAK
-2-3 ADET ÇARLİSTON BİBER
-TUZ, KARABİBER, KEKİK
Hazırlanışı
Göğüs etlerine arkalı önlü tuz, karabiber, kekik serpelim. Fırın
torbasına 1 tatlı kaşığı un koyup çalkalayalım. Unun fazlasını
silkeleyelim, göğüs etlerini fırın torbasına yatık bir şekilde koyarak
fırın kabına yerleştirelim. Torbanın üzerinden küçük bir delik açıp ağız
kısmını kendi teli ile bağlayalım. 180 derecede ısıtılmış fırında göğüs
etleri yumuşayana dek pişirelim. Bu arada kabakları, havucu ve
çarliston biberleri kibrit çöpü inceliğinde (jülyen) doğrayalım.
Soğanları piyazlık doğrayalım. Sarımsakları dilimleyelim. Derin ve
kapaklı bir tavada yağı ısıtıp bütün sebzeleri birlikte arada bir
karıştırarak kavuralım. Sebzeler diriliklerini kaybettiklerinde unu
tavuk suyu ile ezerek topaksız kıvama getirip ilave edelim. Tuzu ilave
edelim. Karıştırmaya ara vermeden birkaç dakika daha pişirerek ateşten
alalım. İçine soya sosunu ilave edip karıştıralım. Servis yaparken piliç
göğsünün üzerine sebze karışımını gezdirip servis yapalım.