[B]Malzemeler :[/B]
[INDENT]
ilk olarak soğanın kabuğunu soyup, ince ince doğrayın. Havucu rendeleyin.
Diğer yandan küçük bir tava içine 1 yemek kaşığı zeytinyağı koyun. Üzerine arpa şehriyeleri ekleyip, kahverengi olana kadar kavurun.
Daha sonra geniş bir tencere içine doğranmış soğanları ekleyin. Üzerine 2 yemek kaşığı zeytinyağı ekleyip, 1 dakika kadar kavurun. Ardından rendelenmiş havuçları koyup, 2-3 dakika kavurun. Sırayla domates püresi, kavrulmuş arpa şehriyeleri, yıkanmış pirinç ve bulguru ekleyip, karıştırın. Üzerine sıcak suyu dökün. Tuz ve karabiberi koyup, son kez karıştırın. Tencerenin kapağını kapatıp, suyunu çekene kadar pişirin.
[INDENT]
- 1 çay bardağı bulgur
- 1 çay bardağı pirinç
- 1 çay bardağı arpa şehriye
- 2 yemek kaşığı domates püresi
- 1 adet soğan
- 2-3 tutam dereotu
- 1 adet küçük boy havuç
- 5 çay bardağı su
- Tuz
- Zeytinyağı
ilk olarak soğanın kabuğunu soyup, ince ince doğrayın. Havucu rendeleyin.
Diğer yandan küçük bir tava içine 1 yemek kaşığı zeytinyağı koyun. Üzerine arpa şehriyeleri ekleyip, kahverengi olana kadar kavurun.
Daha sonra geniş bir tencere içine doğranmış soğanları ekleyin. Üzerine 2 yemek kaşığı zeytinyağı ekleyip, 1 dakika kadar kavurun. Ardından rendelenmiş havuçları koyup, 2-3 dakika kavurun. Sırayla domates püresi, kavrulmuş arpa şehriyeleri, yıkanmış pirinç ve bulguru ekleyip, karıştırın. Üzerine sıcak suyu dökün. Tuz ve karabiberi koyup, son kez karıştırın. Tencerenin kapağını kapatıp, suyunu çekene kadar pişirin.