MALZEMELER
(6 kişilik)
1 bütün tavuk
45 gr tereyağı
8 patlıcan
1 tatlı kaşığı tuz
1 tatlı kaşığı karabiber
4 sivri biber
4 domates
HAZIRLANIŞI
Tavuğu yıkayın. Göğüs etinin yarısı ve budu bir tarafta, diğer yarısı
öbür tarafta kalacak şekilde ortadan ikiye kesin. Geniş bir tavaya
tereyağı ilave edip etleri kızartın. Fırın tepsisinin yarısına yan yana
dizin. Patlıcanları soyup tuzlu suda 1 saat bekletin. Kurulayıp bir
tavaya alın. Tereyağında bütün olarak kızartıp tuz ve karabiber serpin.
Patlıcanları tepsinin diğer yarısına bütün olar; yan yana dizin.
Domatesleri ve biberleri yıka^ istediğiniz büyüklükte doğrayın. Piliç ve
patlıcanların üzerine biber ve domateslerle örtün. Fırında ya da
mangalda ağır ateşte pişirin. Piliç eti ve patlıcanı tabağa alıp sıcak
servis yapın
(6 kişilik)
1 bütün tavuk
45 gr tereyağı
8 patlıcan
1 tatlı kaşığı tuz
1 tatlı kaşığı karabiber
4 sivri biber
4 domates
HAZIRLANIŞI
Tavuğu yıkayın. Göğüs etinin yarısı ve budu bir tarafta, diğer yarısı
öbür tarafta kalacak şekilde ortadan ikiye kesin. Geniş bir tavaya
tereyağı ilave edip etleri kızartın. Fırın tepsisinin yarısına yan yana
dizin. Patlıcanları soyup tuzlu suda 1 saat bekletin. Kurulayıp bir
tavaya alın. Tereyağında bütün olarak kızartıp tuz ve karabiber serpin.
Patlıcanları tepsinin diğer yarısına bütün olar; yan yana dizin.
Domatesleri ve biberleri yıka^ istediğiniz büyüklükte doğrayın. Piliç ve
patlıcanların üzerine biber ve domateslerle örtün. Fırında ya da
mangalda ağır ateşte pişirin. Piliç eti ve patlıcanı tabağa alıp sıcak
servis yapın