Bilim dünyasından çikolata sevenler için sevindirici bir haber geldi. Ama şimdilik sadece KADINLARA... Yapılan bir araştırmaya göre, çok çikolata yiyen kadınların kalp krizi geçirme riski daha düşük... Daha önce yapılan araştırmalar çikolata yemenin kan basıncını düşürme etkisi yarattığını ortaya çıkarmıştı.
İsveç' in başkenti Stockholm deki 'Karolinska Enstitüsü' uzmanlarından 'Susanna Larson' 1997 yılında 49-83 yaşları arasındaki 33.000 İsveçli kadına yemek yeme alışkanlıklarını sorduklarını belirtti. Böylece kadınların yılda yedikleri ortalama çikolata miktarı tesbit edildi.
1997 yılını takip eden 10 yıl içinde kalp krizi geçiren 1600 kadın kayıt altına alındı. Enstitü uzmanı Larson kalp krizine neden olan faktörleri ayrıntılı olarak incelediklerini ve haftada 8 gr dan az yada hiç çikolata yemeyen kadınların daha sık kalp krizi geçirdiğini tesbit etti...
66 gr çikolata yiyenin kalp krizi riski daha düşük....
Araştırma yapılırken, kakosu daha fazla, sütü daha çok, çikolatalar arasında fark gözetilmedi. Ancak 90 lı yılarda İsveçlilerin genellikle 'Sütlü çikolata' tükettiğini belirten Larson, eğer sütlü yada az sütlü çikolatalar arasında ayrım yapmış olsalardı, kakonun koruyucu özelliğinin etkili olup olmadığı konusundada açık bağlantı kurabileceklerini ifade etti...
Kaynak.....: Sağlık-Dergi
İsveç' in başkenti Stockholm deki 'Karolinska Enstitüsü' uzmanlarından 'Susanna Larson' 1997 yılında 49-83 yaşları arasındaki 33.000 İsveçli kadına yemek yeme alışkanlıklarını sorduklarını belirtti. Böylece kadınların yılda yedikleri ortalama çikolata miktarı tesbit edildi.
1997 yılını takip eden 10 yıl içinde kalp krizi geçiren 1600 kadın kayıt altına alındı. Enstitü uzmanı Larson kalp krizine neden olan faktörleri ayrıntılı olarak incelediklerini ve haftada 8 gr dan az yada hiç çikolata yemeyen kadınların daha sık kalp krizi geçirdiğini tesbit etti...
66 gr çikolata yiyenin kalp krizi riski daha düşük....
Araştırma yapılırken, kakosu daha fazla, sütü daha çok, çikolatalar arasında fark gözetilmedi. Ancak 90 lı yılarda İsveçlilerin genellikle 'Sütlü çikolata' tükettiğini belirten Larson, eğer sütlü yada az sütlü çikolatalar arasında ayrım yapmış olsalardı, kakonun koruyucu özelliğinin etkili olup olmadığı konusundada açık bağlantı kurabileceklerini ifade etti...
Kaynak.....: Sağlık-Dergi