SULTAN BÖREÄžİ
* yarım kilo yufka
* yarım kilo kuşbaşı kuzu eti
* 250 gram margarin
* kıyılmış maydanoz
* 2 çorba kaşığı dil peyniri rendesi
* 2 su bardağı sıvıyağ
* 200 gram galeta unu
* yeterince un
* 3 adet yumurta
* 2 adet soğan
* tuz
Yapılışı: Margarini yayvan bir tencereye alın. Hafifçe kızdırdıktan sonra içine küçük küçük doğranmış kuzu eti ilave ederek ağır ateşte arasıra karıştırarak pembeleştirin. Soğanları küçük küçük kıyarak tencereye alın. 7–8 dakika karıştırarak kavurun.
Hazırladığınız bu içi ateşten alın ve bir tepsiye dökerek soğumaya bırakın. içine kıyılmış maydanozu ve tuzu ilave edin. Yufkaları üst üste koyarak 6 şar eşit parçaya ayırın. Geniş kenarına eti uzunlamasına yayın. Üzerine dil peynirini serpiştirerek sigara böreği gibi sarın. Bu işleme bütün yufkalar bitene kadar devam edin. Son olarak börekleri önce una sonra çırpılmış yumurtaya en son olarak da galeta ununa ulayıp kızgın yağda kızartın. Servis yapın.
* yarım kilo yufka
* yarım kilo kuşbaşı kuzu eti
* 250 gram margarin
* kıyılmış maydanoz
* 2 çorba kaşığı dil peyniri rendesi
* 2 su bardağı sıvıyağ
* 200 gram galeta unu
* yeterince un
* 3 adet yumurta
* 2 adet soğan
* tuz
Yapılışı: Margarini yayvan bir tencereye alın. Hafifçe kızdırdıktan sonra içine küçük küçük doğranmış kuzu eti ilave ederek ağır ateşte arasıra karıştırarak pembeleştirin. Soğanları küçük küçük kıyarak tencereye alın. 7–8 dakika karıştırarak kavurun.
Hazırladığınız bu içi ateşten alın ve bir tepsiye dökerek soğumaya bırakın. içine kıyılmış maydanozu ve tuzu ilave edin. Yufkaları üst üste koyarak 6 şar eşit parçaya ayırın. Geniş kenarına eti uzunlamasına yayın. Üzerine dil peynirini serpiştirerek sigara böreği gibi sarın. Bu işleme bütün yufkalar bitene kadar devam edin. Son olarak börekleri önce una sonra çırpılmış yumurtaya en son olarak da galeta ununa ulayıp kızgın yağda kızartın. Servis yapın.