Malzeme Listesi:
- 18-20 adet kuru patl?can
- 200 gr k?yma
- 1,5 ?ay barda?? pirin?
- 1 orta boy so?an
- 2 b?y?k boy domates (kabuklari soyulmus ve rendelenmis)
- 1 tatl? ka???? biber sal?as?
- 1 tatl? ka???? domates sal?as?
- tuz
- yar?m ?ay ka???? kimyon
- k?rm?z? biber, kara biber
- Yar?m ?ay barda?? zeytin ya??
- yar?m limon
Dolma i?ini haz?rlamadan ?nce kuru patl?canlar? 15-20 dakika ha?l?yoruz. (Patl?canlar ne ?ok pi?meli, ne sert kalmal?)
Limon hari? yukar?daki malzemelerin tamam? bir kapta kar??t?r?l?r. Homojen, ve hafif sulu bir kar???m elde edilir.(K?yman?n di?er malzemeler i?inde da??lmas? ?nemli, e?er k?yma top top kal?yorsa biraz daha domates rendesi ilave edebilirsiniz)
Kuru patl?canlar?n i?ine malzemeler doldurulur, tencereye a??zlar? yukar?ya gelecek ?ekilde yanyana dizilirler. (Patl?canlar?n u? k?s?mlar?n? elinizle bir araya getirin. Pi?erken malzemenin d??ar? ta?mamas? i?in) Patl?canlar?n ?zerinden bir, iki tutam tuz ve biraz ilave zeytinya?? gezdirilir. Limon s?k?l?r.
Patl?canlar?n yar?s?na gelecek ?ekilde su koyulur. Tencerenin i?ine dolmalar?n i?lerinin da??lmamas? i?in patl?canlar?n ?zerini kapatacak bir tabak koyulur, ve pi?irilir.
Afiyet olsun.