Ramazanda ya?l?, tuzlu ve a??r? tatl? besinler yerine hazm? kolay, lifli ve sel?loz i?eren sebze, meyve, kepekli ekmek tercih edilmesi ?neriliyor.
Beslenme ve Diyet Uzman? Erkan Erdal, oru? tutman?n toksinleri temizleyici etki yapt???n? belirterek ''oru? tutanlar belirli bir ?ekilde beslendikleri i?in organizma bir ay dinleniyor. Bu da toksinlerin temizlenmesinde etkili oluyor'' dedi.
?ftar ve sahurda ?ok fazla yiyerek mideyi doldurmamak gerekti?ine de?inen Erdal, ''ani mide gerginli?i hem tansiyon y?kselmesine hem de n?rolojik hormonlar?n h?zl? salg?lanmas?na yol a?ar. ?ftardan sonra azar azar,
iyi ?i?neyerek ve s?k aral?klarla yemek yenmelidir'' dedi.
Yemeklerin se?iminde ?ok ya?l?, ?ok tuzlu ve a??r? tatl? besinlerden
ka??n?lmas? gerekti?ini vurgulayan Erdal, bunlar?n yerine hazm? kolay, mide,
ba??rsak sisteminde uzun s?re kalabilen lifli ve sel?loz i?eren sebze, meyve ve kepekli ekme?in tercih edilmesi gerekti?ini s?yledi.
K?zartmadan uzak durulmal?
Erdal, k?zartmadan da uzak durulmas? gerekti?ine dikkati ?ekti:
''Yeme?e hafif bir ?orbayla ba?lanmal?, ba??rsak problemi olanlar
?orbalar?na kepek ilavesi yapabilecekleri gibi, kepekli ekmek de tercih
edebilirler.
Etli veya etsiz, fazla ya?l? olmayan sebze yeme?i, yo?urt ve meyve,
tatl? olarak ise s?tl? tatl?lar tercih edilmelidir.''
Erdal, protein i?eri?i fazla olan g?dalar?n, midenin bo?alma s?resini
uzatarak, ac?kmay? geciktirdi?ini belirterek, sahurda kahvalt? ?eklinde bir ???n
d???n?lebilece?ini belirtti.
Bol s?v? ve meyve yenilmesini ?neren Erdal, sahura kalk?lmadan oru? tutulmamas?n? s?yledi.
Bu durumda metabolik h?z?n d??ece?ini ve ba? a?r?s?, halsizlik olu?aca??n? kaydeden Erdal, ''iftar ile sahur aras?nda en az 1.5 litre su i?ilmeli'' dedi.
Oru? tuman?n bir zay?flama y?ntemi olmad???na dikkat ?eken Erdal, kilo almamak i?in mutlaka sahura kalk?lmas? gerekti?ini belirtti.
Beslenme ve Diyet Uzman? Erkan Erdal, oru? tutman?n toksinleri temizleyici etki yapt???n? belirterek ''oru? tutanlar belirli bir ?ekilde beslendikleri i?in organizma bir ay dinleniyor. Bu da toksinlerin temizlenmesinde etkili oluyor'' dedi.
?ftar ve sahurda ?ok fazla yiyerek mideyi doldurmamak gerekti?ine de?inen Erdal, ''ani mide gerginli?i hem tansiyon y?kselmesine hem de n?rolojik hormonlar?n h?zl? salg?lanmas?na yol a?ar. ?ftardan sonra azar azar,
iyi ?i?neyerek ve s?k aral?klarla yemek yenmelidir'' dedi.
Yemeklerin se?iminde ?ok ya?l?, ?ok tuzlu ve a??r? tatl? besinlerden
ka??n?lmas? gerekti?ini vurgulayan Erdal, bunlar?n yerine hazm? kolay, mide,
ba??rsak sisteminde uzun s?re kalabilen lifli ve sel?loz i?eren sebze, meyve ve kepekli ekme?in tercih edilmesi gerekti?ini s?yledi.
K?zartmadan uzak durulmal?
Erdal, k?zartmadan da uzak durulmas? gerekti?ine dikkati ?ekti:
''Yeme?e hafif bir ?orbayla ba?lanmal?, ba??rsak problemi olanlar
?orbalar?na kepek ilavesi yapabilecekleri gibi, kepekli ekmek de tercih
edebilirler.
Etli veya etsiz, fazla ya?l? olmayan sebze yeme?i, yo?urt ve meyve,
tatl? olarak ise s?tl? tatl?lar tercih edilmelidir.''
Erdal, protein i?eri?i fazla olan g?dalar?n, midenin bo?alma s?resini
uzatarak, ac?kmay? geciktirdi?ini belirterek, sahurda kahvalt? ?eklinde bir ???n
d???n?lebilece?ini belirtti.
Bol s?v? ve meyve yenilmesini ?neren Erdal, sahura kalk?lmadan oru? tutulmamas?n? s?yledi.
Bu durumda metabolik h?z?n d??ece?ini ve ba? a?r?s?, halsizlik olu?aca??n? kaydeden Erdal, ''iftar ile sahur aras?nda en az 1.5 litre su i?ilmeli'' dedi.
Oru? tuman?n bir zay?flama y?ntemi olmad???na dikkat ?eken Erdal, kilo almamak i?in mutlaka sahura kalk?lmas? gerekti?ini belirtti.