PEYNIRLI AY COREKLERI
Malzemeler[SIZE=4];1 paket tereyagi[/SIZE]
;1 caybardagi sivi yag
;1 caybardagi sut
;1 caybardagi su
;1/3 paket yas maya
;3 adet yumurta
;1 tatli kasigi seker
;1 tatli kasigi tuz
;aldigi kadar un
;uzerine susam veya hashas
;icine beyaz peynir
;Karabiber,pulbiber(peynire karistirilir)
Yapilisi; Eritilip ilitilan tereyagi,siviyag,ilik sut,ilik su,yasmaya,tuz,seker,2 yumurta beyazi (sarilari uzerine surulmek icin ayrilir)ve diger yumurtanin tamami ilave edilir kabartma tozu ve azar azar un ilave edilerek yumusak bir hamur yogrulur.Hamur eli biraktigi zaman agzi kapatilir ve 15 dakika birkenarda bekletilir.Hamur 10 esit parcaya ayrilir,her parca merdane yardimiyla teker teker bir yemek tabagi buyklugunde daire olarak acilir ve dort esit parcaya bolunur.Peynir,dogranan maydanos,baharatlar iyice karistirilir.Her parcanin genis yerlerine peynirli harc konur ve sigara boregi gibi sarilarak iki kenar kisimlariparmakla iyice inceltilerek yuvarlanir hafif bukulerek ay sekli verilir.Tepsiye dizilir,uzerine yumurta sarilari surulerek arzuya gore susam veya hashas tohumu serpilir.Onceden isitilmis 180 clik firinda alti ustu kizarana kadar pisirilir.