03-15-2008, Saat: 04:40 AM <
Yeni Üye
Çevrimdışı
-
Yorumları:
24,960
-
Konuları:
3,597
-
Kayıt Tarihi:
Nov 2006
-
Rep Puanı:
Yoğun çikolatalı küçük kekler
Malzemeler :
1. kek malzemeleri:
* 110 g (yarım su bardağı) margarin, oda sıcaklığında
* 200 g kahverengi şeker
* 1 yumurta
* 1 paket vanilya
* 50 g bitter çikolata, eritilmiş, hafif soğutulmuş
* 100 g un
* 1 paket kabartma tozu
* 125 ml (yarım su bardağı) kaynamış su
2. sos malzemeleri:
* 175 g bitter çikolata
* 75 g sütlü çikolata
* 200 ml çiğ krema (marketlerin süt reyonlarında satılıyor)
* 1 paket vanilya
Kekin hazırlanması:
1. margarin ve şekeri mikserle karıştırın. yumurta ve vanilyayı ekleyin.
2. hafif soğumuş çikolatayı yavaşca fazla karıştırmadan ilave edin.
3. unu ve kabartma tozunu ayrı bir yerde karıştırın. kaynar su ile dönüşümlü olarak karışıma ekleyin. (düzgün ama hafif sıvı halde bir karışım olacak)
4. fırını 180C'ye getirin. kek harcını kalıplara paylaştırın. 30-40 dakika pişirin. piştikten sonra tamamen soğumalarını sağlayın.
Sosun hazırlanması:
1. çikolataları küçük parçalara kırın. krema ve vanilya ile bir tavada eriyene kadar ısıtın.
2. ara sıra karıştırarak oda sıcaklığında soğutun. keklerin üzerine bir miktar koyup, bir kaşığın arkası ile sosu yayın
03-15-2008, Saat: 04:40 AM <
Yeni Üye
Çevrimdışı
-
Yorumları:
24,960
-
Konuları:
3,597
-
Kayıt Tarihi:
Nov 2006
-
Rep Puanı:
iki Renkli Pasta
Malzemeler:
1 paket kakaolu bisküvi
1 paket kepekli bisküvi
1 paket kakaolu puding
2,5 su bardağı süt
1 yemek kaşığı margarin
1 adet muz
Hazırlanışı:
Pudingi süt ile koyulaşana kadar pişirin. Ocaktan alıp margarini ilave edin. Karıştırarak margarini iyice yedirin.
Uzun bir servis tabağına her bisküviye krema sürüp bir kepekli bir kakaolu bisküvi olmak üzere dizin. Kalan kremayı üzerine sürün. Üzerini muz dilimleri ile süsleyin.
2 saat dolapta dondurun. Keserken ilk dilimi verev olarak kesin. İki renkli pastayı dilimleyerek servise sunun.
03-15-2008, Saat: 04:40 AM <
Yeni Üye
Çevrimdışı
-
Yorumları:
24,960
-
Konuları:
3,597
-
Kayıt Tarihi:
Nov 2006
-
Rep Puanı:
Portakallı Pasta
MALZEMELER:
2 Su bardağı un
2 Su bardağı toz şeker
4 Adet yumurta
1 Paket kabartma tozu
2 Adet portakal
KREMASI:
2 paket krem şanti
1 su bardagi soguk sut
üzeri için süsleme şekerleri
YAPILISI :
1. Bir portakalın kabuğunu rendeleyin.
2. Yumurtaların sarılarını beyazlarından ayırın.
3. Beyazları katılaşana kadar çırpın.
4. Şekeri, yumurta sarıları ile birlikte beyazlaşıncaya kadar çırpın.
5. Un, kabartma tozu, portakal kabuğu rendesi ve iki portakalin suyunu ilave edip iyice karıştırın
6. Çırpılmış yumurta aklarını yavaş yavaş hazırladığınız karışıma ilave edin.
7. Kek kalıbına boşaltıp, önceden orta derecede ısıtılmış fırında 30 dakika pişirin.
8. Keki ikiye bölün.
9. İki paket kremşanti tozunu 1 su bardağı soğuk süt ile çırpın.
10. Kekin arasına ve üstüne sürün.
11. Üzerini istediğiniz gibi süsleyebilirsiniz.
NOT: Hamurun kalıba yapışmaması için kek kalıbını yağlayın ve üzerine çok az un serpin. Yada tabanına yağlı kağıt yerleştirebilirsiniz. Ayrıca bu pastanın kekini ıslatmanıza gerek yok ; çünkü keki ıslak kek gibi oluyor.
Ayrica bu pastanin kekini sade olarakta ikram edebilirsiniz. Ben o hali ilede cok lezzetli buldum.Tercih sizlerin....Kremali yaparsaniz portakalli pasta; kremasiz yaparsaniz portakalli islak keke gibi oluyor.
03-15-2008, Saat: 04:40 AM <
Yeni Üye
Çevrimdışı
-
Yorumları:
24,960
-
Konuları:
3,597
-
Kayıt Tarihi:
Nov 2006
-
Rep Puanı:
Doğumgünü Pastası
Malzemeler:
Keki için:
4 yumurta
4 kahve fıncanı şeker
4 kahve fincanı un
1 paket 25g lık kakao( 2 çorba kaşığı)
kabartama tozu ve vanilya
Şerbet:
yarım bardak soğuk su
1 çorba kaşığı sekerli
Kreması için:
1 yumurta
1 su bardağında 2 parmak eksik şeker
3 çorba kaşığı un
yarım litre süt
limon kabuğu rendesi
65g margarin (nerdeyse margarin paketinin ¼ ü)
vanilya
Üzerine ve arasına:
1 su bardağı reçel. (muz, kivi, şeftali,çikolata parçacıkları)
Yapılışı:
Önce yumurtalar ve seker 7 dakika kadar mikserle cırpılır. Toz olan malzemeler ayrı bir kapta karıstırılır ve bu yumurtalı harca katılır. Karıştırılır. 26 lık önceden yağlanmış, unlanmış tepsiye bosaltılır. 175 derecede 35 dakika kadar pişirilir. Fırın kapatılır. Bu vaziyettede 5-10 dakika kadar fırın içinde tutulur. Pişme süresi boyunca fırının kapağı hiç açılmamalıdır.
Bu arada kreması hazırlanır. Tencereye yumurta, şeker, un, limon kabuğu rendesi konur ve karıştırılır. Yavaş yavaş sütü ilave edilir. Koyulaşıp kaynayınca yağ ve vanilya katılır.Karıştırılarak ılıştırılır.
Fırından kek çıkarılır. İkiye bölünür. Ve yarım bardak soğuk su ve 1 çorba kaşığı sekerli şerbet ile ıslatılır.
birinci kekin üstüne kremanın yarısı sürülür. Daha sonra reçelin yarısı üzerine kaşıkla sürülür. Tanelerinide aralıklı dizin.
İkinci parca kek üstüne konur. Kalan krema ile kaplanır ve üzerine kalan reçeli çatalla azıcık ezip kaşıkla sürün.
4 saat kadar buzdolabında bekletildikten sonra yiyebilirsiniz
03-15-2008, Saat: 04:40 AM <
Yeni Üye
Çevrimdışı
-
Yorumları:
24,960
-
Konuları:
3,597
-
Kayıt Tarihi:
Nov 2006
-
Rep Puanı:
Şeftalili Pratik Pasta
Malzemeler:
1 adet kakaolu pastaban
1 adet Dr.Oetker’in Vanilyalı Krem Olea
2-3 adet seftali
2 çay bardağı çikolata parçacıkları
1 çay bardağı herhangi bir meyva suyu
Yapılışı:
İlk olarak pastabanın altını meyva suyunun yarısı ile ıslayın.
Kremasını paketin üzerindeki tarife göre hazırlayın.
Kremanın yarısını altda kalacak olan kekin üzerine sürün.
Şeftalileri soyun ve ince dilimler halinde dilimleyin ve sürdüğümüz kremanın üzerine dizin.
Diğer kekide kalan meyva suyu ile ıslayın. Meyvaları üzerine dizdiğiniz kekin üzerine ikinci tabanı yerleştirin.
Pastanın etrafını ve üzerini kalan kremayla kaplayın.
Üzerini çikolata parçaıkları ile süsleyin.
Buzdolabında 2-3 saat bekledikten sonra pastamız servise hazırdır.
03-15-2008, Saat: 04:41 AM <
Yeni Üye
Çevrimdışı
-
Yorumları:
24,960
-
Konuları:
3,597
-
Kayıt Tarihi:
Nov 2006
-
Rep Puanı:
Kestaneli Damla Çikolatalı Pasta
Malzemeler:
Bir adet yuvarlak kek (Pasta yapmak için kullanılan ortadan kesilerek iki ya da üç parçaya ayrılmış keklerden. Marketlerde UNO ve PASTABAN markaları satılıyor.)
(Kekini kendisi yapmak isteyenler doğum günü pastası'nın kekini yapabilirler.)
Keki ıslatmak için:
yarım su bardağı su
1 çorba kaşığı şeker
Kreması için:
3 su bardağı süt
1 su bardağı şeker
4 yemek kaşığı un (tepeleme dolu olacak)
1 paket toz krem şanti
1 su bardağı süt.
Arasına :
2 su bardağı haşlanmış kestane
2 çorba kaşığı damla çikolata
Üzerine dökmek için:
Damla çikolata ve haşlanmış kestane
Yapılışı:
3 su bardağı süt, şeker ve un bir tencerede boza kıvamına gelesiye kadar pişirilir.
1 paket toz şanti ve 1 su bardağı süt çırpılır. Bu şantiden 2-3 kaşık soğuyan kremanın içine karıştırılır.
Kekin bir patası şerbetle ıslatılır. Ve kremanın bir kısmı sürülür. Üzerine haşlanmış kestanelerden yerleştirilir. Ve damla çikolataları serpilir.
Diğer dilik pata kek üzerine yerleştirilir. Kalan krema pastanın heryerine sürülür. Kalan krem şantiyide üzerine sürün. Dilediğiniz gibi süsledikten sonra pastayı buzdolabına kaldırın.4-5 saat sonra servis yapabilirsiniz.
03-15-2008, Saat: 04:41 AM <
Yeni Üye
Çevrimdışı
-
Yorumları:
24,960
-
Konuları:
3,597
-
Kayıt Tarihi:
Nov 2006
-
Rep Puanı:
Malzemeler:
- 1 adet hazır pasta keki,
- 2 poşet krem şanti,
- 1 paket ananas jölesi,
- 2 su bardağı süt,
- 1 kutu ananas konservesi,
- 3 yemek kaşığı şamfıstığı,
- 1 fiske kırmızı gıda boyası.
Yapılışı:
1 poşet krem şantiyi 1 su bardağı soğuk sütle çırpın. Jöleyi üzerindeki tarife göre hazırlayın. Ilınınca krem şanti ile karıştırın. Kekin büyüklüğündeki bir kaba streç film serin. Üzerine karışımı döküp dolapta en az 2 saat bekletin. Pasta keklerini ananas suyu ile ıslatın. Arasına donan kremayı sürün. Diğer parçayı üzerine kapatın. Kalan 1 poşet krem şantiyi 1 su bardağı sütle çırpıp pastanın üzerine sıvayın. Üzerine ananasları dizin. Şam fıstıkla süsleyin. Soğutup servis yapın.
Afiyet olsun.
03-15-2008, Saat: 04:42 AM <
Yeni Üye
Çevrimdışı
-
Yorumları:
24,960
-
Konuları:
3,597
-
Kayıt Tarihi:
Nov 2006
-
Rep Puanı:
Viyana Keki
Malzemeler :
7 çorba kaşığı + 1 tatlı kaşığı margarin
15 gr. yaş maya
3/4 su bardağı + 1 çay kaşığı şeker
1 su bardağı ılık süt
4 yumurta
4 su bardağı un
1 portakalın kabuğu (rendelenmiş)
1 su bardağı çekirdeksiz üzüm
1/3 su bardağı dövülmüş ceviz
2 çorba kaşığı pudra şekeri
1 kahve kaşığı tuz
Hazırlanışı :
1 tatlı kaşığı margarinle kek kalıbını yağlayın.
Mayayı küçük bir kaseye ufalayıp, içine çatalla ezerek 1 çay kaşığı şeker katın. 4 çorba kaşığı ılık süt ekleyip, sütle mayayı kabartın.
Kaseyi sıcak ve esintisiz bir yerde 2 saat, hamur bir kat kabarana, yani hemen hemen kalıbı dolduruncaya kadar bekletin.
Fırınınızı orta sıcaklığa (180 derece) getirip ısıtın. Kalıbı fırının orta katına sürüp 40 dakika ortasına batırılan bir şiş temiz çıkana kadar pişirin.
Kalıbı fırından alıp bir kenarda 30 dakika beklettikten sonra keki tamamen soğuması için tel ızgaraya çıkartın.
Kek tamamen soğuyunca, üstüne pudra şekeri serpip servis edin.
03-15-2008, Saat: 04:42 AM <
Yeni Üye
Çevrimdışı
-
Yorumları:
24,960
-
Konuları:
3,597
-
Kayıt Tarihi:
Nov 2006
-
Rep Puanı:
Damalı Pasta
Gereçler:
Malzemeler:
- 1 adet kakaolu pasta keki,
- 1 adet sade pasta keki.
Süslemek İçin:
- 1 poşet krem şanti,
- 1 su bardağı süt,
- Şamfıstık rendesi.
Krema İçin:
- 6 kaşık un,
- 7 kaşık tozşeker,
- 1 adet yumurta,
- 1/2 kg. süt,
- 200 gr. margarin,
- 3 yemek kaşığı kakao.
Yapılışı:
Krema malzemelerini yağ hariç devamlı karıştırarak pişirin. Soğuyunca yağ ilave edip mikserle 10 dakika çırpın. Her iki kekin ortasını bir kase ile çıkarıp birbiri ile değiştirin. Aralarına krema sürün. Üzerini de krema ile sıvayın. Krem şantiyi süt ile çırpın. Pastanın üzerini süsleyin. Fıstık rendesi serpin. Dolapta biraz dinlendirip servis yapın.
03-15-2008, Saat: 04:43 AM <
Yeni Üye
Çevrimdışı
-
Yorumları:
24,960
-
Konuları:
3,597
-
Kayıt Tarihi:
Nov 2006
-
Rep Puanı:
Portakallı Kek
Malzemeler
• 1 su bardağı un (iki kez elenmiş).
• 1 su bardağı süt.
• 2 kahve fincanı portakal suyu.
• 1 paket krem şanti.
• 4 adet yumurta.
• 1 su bardağı toz şeker.
• ½ paket kabartma tozu.
• Hindistancevizi.
Hazırlanışı
Yumurtaları şekerle birlikte bembeyaz ve köpük köpük olana dek çırpın. Elenmiş una kabartma tozunu ekleyip, düşük devirde mikserle karıştırın. Pasta kalıbını hafifçe yağlayın. Şeker ve un serpiştirin. Hamuru kalıba boşaltın. 170 derece fırında pişirin ve kalıbında soğutun. Ters çevirerek kalıbından çıkarın. Bir kahve fincanı portakal suyunu şeker ile karıştırın. Şekerli Sütaş portakal suyunu pastanın üzerine dökün. Bir paket krem şantiyi bir su bardağı Sütaş süt ile çırparak koyulaştırın. Portakallı pastanın üzerini ve yanlarını krema ile sıvayın. Hindistancevizi ile süsleyip ikram edin.
Afiyet olsun...
|