04-27-2008, Saat: 08:27 PM <
Yeni Üye
Çevrimdışı
-
Yorumları:
24,960
-
Konuları:
3,597
-
Kayıt Tarihi:
Nov 2006
-
Rep Puanı:
ERZINCAN PIYAZı
MALZEMELER
2 adet salatalık
2 adet domates
2 adet yeşilbiber
100 gr beyaz peynir
100 gr çökelek
½ demet dereotu
½ demet maydanoz
4 dal reyhan
½ çay kaşığı kırmızıbiber
3/2 kahve fincanı zeytinyağı
1 çay kaşaığı tuz
HAZIRLANIŞI
Salatalık, biber ve domatesi küçük doğrayın. Dereotu, reyhan ve maydanozu kıyın, iyice karıştırın. Çökeleği çok az sulandırın. Peyniri küçük parçalara ayırın. Salataya ilave ederek üzerine tuz, zeytinyağı ve kırmızıbiber gezdirdikten sonra servis yapın.
04-27-2008, Saat: 08:27 PM <
Yeni Üye
Çevrimdışı
-
Yorumları:
24,960
-
Konuları:
3,597
-
Kayıt Tarihi:
Nov 2006
-
Rep Puanı:
EZME SALATA
MALZEMELER
2 adet büyük domates
2 adet taze soğan
2 adet yeşil biber
½ demet maydanoz
5 diş sarımsak
2 adet limon
1 çorba kaşığı nane
1 çay kaşığı pul biber
1/2 çay kaşığı tuz
HAZIRLANIŞI
Domates, maydanoz, biber ve taze soğanı bir kabın içine çok ince doğrayın. Sarmısakları rendeleyin ve ekleyin. Nane ve limon suyunu da ekleyerek iyice karıştırın. Arzuya göre tuz, pul biber ilave ederek servis yapın.
04-27-2008, Saat: 08:27 PM <
Yeni Üye
Çevrimdışı
-
Yorumları:
24,960
-
Konuları:
3,597
-
Kayıt Tarihi:
Nov 2006
-
Rep Puanı:
FAJITA PIRINÇ SALATASı
MALZEMELER
1,5 su bardağı haşlanmış Amerikan Pirinci
1,5 kilo dana biftek (1,8 cm kalınlığında)
MARİNE SOS İÇİN:
2 yemek kaşığı taze sıkılmış limon suyu
6 yemek kaşığı Soya yağı
3 baş ince doğranmış sanmsak
1-1/2 çay kaşığı tuz
1-1/2 çay kaşığı toz karabiber
1-1/2 çay kaşığı kimyon
1-1/2 çay kaşığı soğan tozu
HAZIRLANIŞI
Hazırladığınız marine sosu bifteğin üzerine dökün. Bir gece veya 4 saat süre ile buzdolabında arada sırada çevirerek bekletin. Sonra sostan çıkarın. Izgara üzerine koyarak ara sıra çevirerek ve üzerine sos sürerek yaklaşık 10-12 dakika veya iyice pişene kadar pişirin. Ufak parçalar veya ince şeritler halinde kesin ve haşlanmış Amerikan Pirinci üzerine koyarak servis yapın.
04-27-2008, Saat: 08:27 PM <
Yeni Üye
Çevrimdışı
-
Yorumları:
24,960
-
Konuları:
3,597
-
Kayıt Tarihi:
Nov 2006
-
Rep Puanı:
FESLEÄžENLI FASULYE SALATASı
MALZEMELER
biber
kekik
et suyu
fesleğen
karabiber
150 gr fasulye
150 gr bezelye
1 adet domates
yarım diş sarmısak
1 çorba kaşığı süt
1 adet defne yaprağı
1.5 çay kaşığı zeytinyağ
75 gr makarna, haşlanmış
tuz
HAZIRLANIŞI
Fasulyeleri ayıklayın, yıkayıp haşlayın. Bezelyeleri temizleyin, biber, kekik ve defne yaprağıyla kapalı bir kapta 5-6 dakika pişirin. Bu sırada doğranmış fesleğeni biber, yarım çay kaşığı yağ, peynir, tuz ve dövülmüş sarımsakla karıştırın. Domatesi sekize doğrayıp, makarnayla beraber bir dakika fasulye kabında ısıtın. Bir kaba koyun, kalan yağı karıştırarak ilave edinn ve hazırladığınız fesleğen kremasıyla tabağın ortasını süsleyip, servis yapın.
04-27-2008, Saat: 08:27 PM <
Yeni Üye
Çevrimdışı
-
Yorumları:
24,960
-
Konuları:
3,597
-
Kayıt Tarihi:
Nov 2006
-
Rep Puanı:
FESLEÄžENLI İTALYAN SALATASı
MALZEMELER
MALZEMESİ :
Domates
Salatalık
Marul
Yeşil Biber
100 gr makarna
Bir tutam fesleğen
Zeytinyağı
Limon
Tuz
HAZIRLANIŞI
Bildiğiniz mevsim salatasının ( domates, salatalık, marul, yeşil biber vs. gibi ) içerisine 100 gram burgu veya boru tipi az haşlanmış makarna ve bir tutam fesleğen, zeytinyağı, limon, tuz ilave edilir. Soğuk olarak servis yapılır.
04-27-2008, Saat: 08:27 PM <
Yeni Üye
Çevrimdışı
-
Yorumları:
24,960
-
Konuları:
3,597
-
Kayıt Tarihi:
Nov 2006
-
Rep Puanı:
FRANSıZ SALATASı
MALZEMELER
3 adet domates
250 gr konserve ton balığı
3 adet tatlı kırmızı biber
1 adet salatalık
6 adet turp
1 adet kırmızı soğan
5-6 adet yeşil zeytin
5-6 adet siyah zeytin
2 diş sarımsak
2 adet yumurta
12 adet tuzlu sardalya
semiz otu
fesleğen
sirke
sıvı yağ
biber, tuz
HAZIRLANIŞI
Domatesleri küp küp , kırmızı biberleri ve salatalığı halka halka doğrayın. Turpları, soğanı rendeleyin, hepsini beraberce karıştırıp, semiz otunu, zeytini ve sarımsakları ilave edin. Bu karışıma ton balığını tuzlu sardalyaları ve küçük kesilmiş katı yumurtaları katın.
Diğer tarafta bir kasede, yağı, tuzu, biberi ve sirkeyi çırpıp bir sos hazırlayın. Bu sosu salatanın üzerine döküp servis yapın.
04-27-2008, Saat: 08:28 PM <
Yeni Üye
Çevrimdışı
-
Yorumları:
24,960
-
Konuları:
3,597
-
Kayıt Tarihi:
Nov 2006
-
Rep Puanı:
GAZPACHO SALATASı
MALZEMELER
125 gr. Amerikan Pirinci
2 büyük domates (dilimler halinde doğranmış)
100 gr. Taze mantar
1/4 ince kesilmiş yeşil biber
1/4 ince şeritler halinde dilimlenmiş kırmızı biber
1 adet doğranmış yeşil soğan
1 yemek kaşığı doğranmış maydanoz
2 yemek kaşığı soya yağı
1 baş doğranmış sarımsak
1/4 çay kaşığı kekik
1 çay kaşığı tuz
İsteğe bağlı karabiber,
Marul yaprakları (süslemesi için)
HAZIRLANIŞI
Pirinci bir tencerede haşlayın ve suyunu süzün. Pirinç, domates, mantar, yeşil biber, soğan ve maydanozu büyük bir kaseye alın. Ayrı bir kabın içinde, yağ, sirke, sarmısak, kekik, tuz, kırmızı biber ve karabiberi karıştırın. Bu karışımı pirinç harcının üzerine ilave edin ve yavaşça harmanlayın. Marul yaprakları ile süsleyerek servis yapabilirsiniz.
(4 kişilik)
Her servis 169 kalori, 3 gr protein, 7 gr yağ, 24 gr karbonhidrat, 2 gr lif, 0 miligram kolesterol ve 226 miligram sodyum içerir.
04-27-2008, Saat: 08:28 PM <
Yeni Üye
Çevrimdışı
-
Yorumları:
24,960
-
Konuları:
3,597
-
Kayıt Tarihi:
Nov 2006
-
Rep Puanı:
GÖÇMEN SALATASı
MALZEMELER
2 adet orta boy patlıcan
2 adet orta boy taze kırmızı biber
2 adet orta boy domates
2 diş sarmısak
1 yemek kaşığı sıvı yağ
tuz
HAZIRLANIŞI
Patlıcanları ve biberleri ocakta yada fırında közleyin. Domateslerin kabuklarını soyun. Sarmısakları rendeleyin. Patlıcanları, biberleri ve domatesleri küp şeklinde doğrayın. Yağı ve tuzu katarak harman yapın. Soğuk servis yapın
04-27-2008, Saat: 08:28 PM <
Yeni Üye
Çevrimdışı
-
Yorumları:
24,960
-
Konuları:
3,597
-
Kayıt Tarihi:
Nov 2006
-
Rep Puanı:
HARSıL
MALZEMELER
1demet pazı
1 kilo taze yoğurt
5-6 tane taze soğan
1 tatlı kaşığı tuz
1 çay kaşığı acı pul biber
1 çay kaşığı dövülmüş kişniş
1 çay kaşığı reyhan
2 diş dövülmüş sarımsak
1 tane haşlanmış yumurta
HAZIRLANIŞI
Pazıyı az suda haşlayın. Soğuyunca malzemenin kalanıyla birlikte mutfak robotunda iyice karıştırın. Karışımı uzun borcama koyun ve haşlanmış yumurtaları üstüne süs olarak koyun
04-27-2008, Saat: 08:28 PM <
Yeni Üye
Çevrimdışı
-
Yorumları:
24,960
-
Konuları:
3,597
-
Kayıt Tarihi:
Nov 2006
-
Rep Puanı:
HAVUÇ SALATASI
MALZEMELER
4 adet havuç
2 diş sarmısak
3 çorba kaşığı mayonez
1 çorba kaşığı yoğurt
1 çay kaşığı tuz
HAZIRLANIŞI
Havuçları rendeleyip daha sonra orta ateşte az yağla kavurulacak kavurduktan sonra biraz soğuttuktan sonra bir çay kaşığı tuz, 3 çorba kaşığı mayonez ve bir çorba kaşığı yoğurt ekleyip hepsini karıştırdıktan sonra servis yapılabilir.
|