04-27-2008, Saat: 08:35 PM <
Yeni Üye
Çevrimdışı
-
Yorumları:
24,960
-
Konuları:
3,597
-
Kayıt Tarihi:
Nov 2006
-
Rep Puanı:
PATLıCAN SALATASı
MALZEMELER
6 iri patlıcan,
1 buçuk kahve fincanı zeytinyağı,
1 limon,
1 çorba kaşığı sirke,
1 baş soğan,
2 domates,
6 yeşil biber,
10 siyah zeytin,
yeteri kadar tuz.
HAZIRLANIŞI
Patlıcanlar harlı ateşte her bir yanı yanarcasına pişirilir. Sonra yanmış olan kabukları bir bıçak yardımı ile yukarıdan aşağı doğru soyulur. Teker teker soyulan bu patlıcanlar içinde zeytinyağı bulunan bir kaba konulur. Her patlıcanın üzerine 5-10 damla limon sıkıp tuz serpilir ve çatalla bastırılarak bütün patlıcanların zeytinyağının içine gömülmesi sağlanır.
Patlıcanların hepsi bitince üzerine sirke dökülür. Çatalla iyice ezilerek yağ patlıcanlara yedirilir. Patlıcanlar ezilip macun gibi olunca büyük ve yassı bir salata tabağına konulur. Tabağın çevresine dilim dilim kesilmiş domatesler dizilir. Aralarına ince ve yuvarlak dilimlere ayrılmış soğanlar yerleştirilir. Domateslerin üzerine yuvarlak yuvarlak kesilmiş ve çekirdekleri çıkarılmış biberler sıralanır. Biberlerin bazılarının ortalarına da zeytinler yerleştirilir.
04-27-2008, Saat: 08:35 PM <
Yeni Üye
Çevrimdışı
-
Yorumları:
24,960
-
Konuları:
3,597
-
Kayıt Tarihi:
Nov 2006
-
Rep Puanı:
PAZı CACıÄžı
MALZEMELER
½ kg pazı
3 su bardağı yoğurt
4 diş sarımsak
½ çay kaşığı tuz
½ çay kaşığı kırmızıbiber
HAZIRLANIŞI
Pazıları ayıklayın ve iyice yıkayın. Bir tencerede kapağı kapalı olarak kendi suyuyla 5 dakika kadar haşlayın. Sarmısakları dövün, tuzla beraber yoğurda ilave edin. Pazılar soğuyunca sarmısaklı yoğurt ile karıştırarak servis yapın.
04-27-2008, Saat: 08:35 PM <
Yeni Üye
Çevrimdışı
-
Yorumları:
24,960
-
Konuları:
3,597
-
Kayıt Tarihi:
Nov 2006
-
Rep Puanı:
PEMBE SALATA
MALZEMELER
Kırmızı lahana
3 çorba kaşığı yoğurt
2 çorba kaşığı mayonez
2 diş sarımsak
HAZIRLANIŞI
Kırmızı lahanayı rende yapın. İçine dövülmüş sarımsağı yoğurt ve mayonezi birazda tuzu ilave edin. Soğuk olarak servis tabağına alın.
04-27-2008, Saat: 08:35 PM <
Yeni Üye
Çevrimdışı
-
Yorumları:
24,960
-
Konuları:
3,597
-
Kayıt Tarihi:
Nov 2006
-
Rep Puanı:
PEYNIR ZEYTIN SALATASI
MALZEMELER
300 gr kaşar peyniri
300 gr çekirdeksiz biberli yeşil zeytin
3-4 adet salatalık turşusu
3-4 adet taze soğan
8-9 tane kırmızı turp
limon ve zeytinyağ
HAZIRLANIŞI
Bütün malzemeler küçük küçük doğranır ve karıştırılır. Üstüne limon ve zeytinyağ ile hazırlanan sos dökülür.
04-27-2008, Saat: 08:35 PM <
Yeni Üye
Çevrimdışı
-
Yorumları:
24,960
-
Konuları:
3,597
-
Kayıt Tarihi:
Nov 2006
-
Rep Puanı:
PEYNIRLI PATATES SALATASı
MALZEMELER
4 adet taze soğan
500 gr patates
bir tutam maydanoz
200 gr peynir
arzuya göre marul
2 adet orta boy domates
arzuya göre mayonez
HAZIRLANIŞI
Patatesleri haşlayın ve ardından soyun, sıcakken de dilimleyin. Dilimlenmiş taze soğanı ve doğranmış maydanozu ilave edip mayonez ile karıştırın. Soğumaya bırakın. Peyniri küçük küçük kesin ve diğer malzemeye katın. Salata tabağının etrafını marul ile süsleyin, hazırlanan harcı da bu tabağa dökün ve üzerini domates dilimleri ile süsleyin.
04-27-2008, Saat: 08:35 PM <
Yeni Üye
Çevrimdışı
-
Yorumları:
24,960
-
Konuları:
3,597
-
Kayıt Tarihi:
Nov 2006
-
Rep Puanı:
PHILADELPHIA SALATASı
MALZEMELER
1 büyük yeşil biber
1 büyük kırmızı biber
100 gr krem peynir
3 yemek kaşığı dövülmüş fındık
3-4 sap ince doğranmış kereviz
1 yemek kaşığı doğranmış maydanoz
2-3 adet ince doğranmış zeytin
4 adet ince doğranmış yeşil soğan
arzuya göre baharatlar
mayonez
1-2 adet domates
1 marul
1 katı yumurta
HAZIRLANIŞI
Biberlerin çekirdeklerini ayıklayın. Peynir, kereviz, soğan, maydanoz, fındık ve zeytini karıştırın. Bu karışımı arzu ettiğiniz baharatı koyarak mayoneze bulayın. Biberleri bu karışım ile doldurun ve biraz soğumaları için bir süre buzdolabında tutun. Servis yapmadan önce biberleri ince dilimleyinve marul yapraklarının üstüne yerleştirin. Üzerlerini domates ve yumurta dilimleri ile süsleyin.
04-27-2008, Saat: 08:35 PM <
Yeni Üye
Çevrimdışı
-
Yorumları:
24,960
-
Konuları:
3,597
-
Kayıt Tarihi:
Nov 2006
-
Rep Puanı:
PINÇLI BEZELYE SALATASı
MALZEMELER
400 gr taze iç bezelye
1 adet dolmalık biber
2 çorba kaşığı sirke
1 demet maydanoz
400 gr pirinç
zeytinyağ
tuz
4 Kişilik
HAZIRLANIŞI
Pirinç ve bezelyeyi farklı kaplarda tuzlu suda haşlayın. Yeteri kadar haşladıktan sonra soğuk suda yıkayıp, süzün ve servis tabağına koyun. Maydanoz ve biberi ince kıyın, buna pirinç ve bezelyeyi katıp, karıştırın. Tuz, sirke, zeytinyağ karıştırıp, salatanın üzerine gezdirerek dökün.
04-27-2008, Saat: 08:41 PM <
Yeni Üye
Çevrimdışı
-
Yorumları:
24,960
-
Konuları:
3,597
-
Kayıt Tarihi:
Nov 2006
-
Rep Puanı:
PINÇLI BEZELYE SALATASı
MALZEMELER
400 gr taze iç bezelye
1 adet dolmalık biber
2 çorba kaşığı sirke
1 demet maydanoz
400 gr pirinç
zeytinyağ
tuz
4 Kişilik
HAZIRLANIŞI
Pirinç ve bezelyeyi farklı kaplarda tuzlu suda haşlayın. Yeteri kadar haşladıktan sonra soğuk suda yıkayıp, süzün ve servis tabağına koyun. Maydanoz ve biberi ince kıyın, buna pirinç ve bezelyeyi katıp, karıştırın. Tuz, sirke, zeytinyağ karıştırıp, salatanın üzerine gezdirerek dökün.
04-27-2008, Saat: 08:47 PM <
Yeni Üye
Çevrimdışı
-
Yorumları:
24,960
-
Konuları:
3,597
-
Kayıt Tarihi:
Nov 2006
-
Rep Puanı:
PINÇLI BEZELYE SALATASı
MALZEMELER
400 gr taze iç bezelye
1 adet dolmalık biber
2 çorba kaşığı sirke
1 demet maydanoz
400 gr pirinç
zeytinyağ
tuz
4 Kişilik
HAZIRLANIŞI
Pirinç ve bezelyeyi farklı kaplarda tuzlu suda haşlayın. Yeteri kadar haşladıktan sonra soğuk suda yıkayıp, süzün ve servis tabağına koyun. Maydanoz ve biberi ince kıyın, buna pirinç ve bezelyeyi katıp, karıştırın. Tuz, sirke, zeytinyağ karıştırıp, salatanın üzerine gezdirerek dökün.
04-27-2008, Saat: 08:54 PM <
Yeni Üye
Çevrimdışı
-
Yorumları:
24,960
-
Konuları:
3,597
-
Kayıt Tarihi:
Nov 2006
-
Rep Puanı:
PINÇLI BEZELYE SALATASı
MALZEMELER
400 gr taze iç bezelye
1 adet dolmalık biber
2 çorba kaşığı sirke
1 demet maydanoz
400 gr pirinç
zeytinyağ
tuz
4 Kişilik
HAZIRLANIŞI
Pirinç ve bezelyeyi farklı kaplarda tuzlu suda haşlayın. Yeteri kadar haşladıktan sonra soğuk suda yıkayıp, süzün ve servis tabağına koyun. Maydanoz ve biberi ince kıyın, buna pirinç ve bezelyeyi katıp, karıştırın. Tuz, sirke, zeytinyağ karıştırıp, salatanın üzerine gezdirerek dökün.
|