:: Duygusuz.com - Dostluk ve Arkadaşlık Sitesi
Konuyu Oyla:
  • Derecelendirme: 0/5 - 0 oy
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Salatalar
ÐŽeşaren
Ahtapot Kuşkonmaz ve Domates Salatası (6 Kişilik)
ahtapot_kuskonmaz_ve_domates_salatasi.jpg



Malzemeler
300 gr. Haşlanmış Ahtopot
30 Sap Yeşil Kuşkonmaz
30 Parça Kıyılmış Domates
230 gr. Yabani Roka
2 Diş Kıyılmış Sarımsak
10 Fesleğen Yaprağı
2 Tutam Taze Kekik
6 Çorba Kaşığı
Zeytinyağı
2 Çorba Kaşığı Sirke
2 Adet Limonun Suyu
60 gr Ezilmiş Siyah
Zeytin, tuz, Karabiber

Yapılışı
Ahtapotları ve 2 çorba kaşığı sarımsaklı zeytinyağını, fesleğenin yarısı ve taze kekikle karıştırıp 30 dakika boyunca kaynatın. Sonra, kuşkonmazları yarıdan kesip 5 dakika tuzlu suda kaynatın. Kıyılmış dometeslerin suyunu çıkarın.
Salatanın üzerine 2 çorba kaşığı zeytinyağ ve sirkeyi dökün. Kuşkonmazları, ahtopotları ve kıyılmış domatesleri kalan yağla, limon suyuyla ve kıyılmış fesleğenin kalanıyla özenli bir şekilde karıştırın. Tuz ve karabiber ekleyin.
Not: Salataya sarımsak sürülmüş kızarmış ekmek parçaları, jambon ve mozzarella küpleri de ekleyebilirsiniz.
Ara
Cevapla
ÐŽeşaren
MERCİMEK SALATASI
Malzemeler
 1 su bardağı yeşil mercimek
 Yarım su bardağı kuskus, tuz, limon, zeytin yağı, karabiber
 1 demet dere otu
 1 demet maydanoz
 Yeşil soğan
 1 çay bardağı mısır
Yapılışı
Mercimek ve kuskus ayrı ayrı olarak haşlanır. Soğuk sudan geçirilerek karıştırılır. İçine harcı, baharatları ilave edilerek servis yapılır.
Ara
Cevapla
ÐŽeşaren
papatya patates
Malzemesi:
5 adet küçük (yuvarlak) patates
2 adet havuç
2 diş sarımsak
1 kase yoğurt
2 kaşık terayağ veya sıvıyağ
biber salçası
domates salçası

Yapılışı:
Patatesleri soyup, ortadan ikiye kesiyoruz. Kestiğimiz parçaların iç kısmını oyuyoruz ve kaynar suda haşlıyoruz. ( Çok ezilmeden)

Havucu rendeleyip, tuzunu serpip,az yağda kavuruyoruz. Patetesleri servis tabağına dizip, ortalarına havucu yerleştiriyoruz. Yoğurdu az tuz ilavesi ile hafif karıştırıp patateslerin üstüne birer kaşık döküyoruz.

Küçük bir tencerede yağı eritip, ince kıydığımız sarımsakları az kavurup, içine bir kaşık biber salçası ve bir kaşık domates salçası ekleyip sos hazırlıyoruz.

Sosu patateslerin üstünü süsleyerek döküyoruz
Ara
Cevapla
ÐŽeşaren
Brezilya Salatası
BREZILYA SALATASı

MALZEMELER

600 gr kuşkonmaz
200 gr haşlanış mısır
300 gr Brüksel lahanası
100 gr fındık
1 adet limon
1 avokado,
1 porfakal
sıvı yağ
biber, tuz


HAZIRLANIŞI

Kuşkonmazları ve brüksel lahanalarını haşlayıp küçük küçük doğrayın. Avokadoyu ve portakalı soyup küp şeklinde doğrayın. Tüm malzemeyi salata tabağına koyup üzerine haşlanmış mısırı,fındığı, yağı, limon suyunu, biber ve tuzu katıp, iyice karıştırdıktan sonra servis yapın
Ara
Cevapla
ÐŽeşaren
Yazlık Meyve Salatası
YAZLıK MEYVE SALATASı

MALZEMELER

2 su bardağı haşlanmış ve oda sıcaklığında soğutulmuş Amerikan Pirinci
1/2 su bardağı küçük dilimlenmiş çilek
1/2 su bardağı kiraz (isteğe göre)
2 adet kivi (4 parçaya kesilmiş)
1/2 su bardağı ince dilimlenmiş ananas
1 adet ince dilimlenmiş muz
1/4 su bardağı ananas suyu
2 çorba kaşığı sade yağsız yoğurt
1 çorba kaşığı bal
Marul yaprakları


HAZIRLANIŞI

Büyük bir kase içinde doğranmış meyveleri ve haşlanmış pirinci karıştırın. Ayrı bir yerde ananas suyu, yoğurt ve balı iyice çırpın. Hazırladığınız bu sosu salatanın üzerinde gezdirin. Marul yaprakları üzerinde servis yapabilirsiniz.

Her servis 189 kalori, 3 gr, Protein, 1 gr. Yağ, 44 gr. Karbonhidrat, 3 gr. Lif, 0 miligram kolesterol, ve 8 miligram sodyum içerir
Ara
Cevapla
ÐŽeşaren
Beyin Salatası
Mutfak
Zorluk 3
Süre 15 dk.
Kaç Kişilik 4
Yöntem

2 kuzu beyni
2 domates
1 soğan
1 fincan ayçiçek yağı
1 tatlı kaşığı sumak
1 tatlı kaşığı nane
yarım limon suyu
1 tatlı kaşığı tuz
Ara
Cevapla
ÐŽeşaren
Mucize Salata MALZEMELER
1 adet göbek marul
Yarım paket light dil peyniri
5-6 adet mantar
2 adet küçük boy salatalık
6-7 adet kurutulmuş domates
Yarım çay bardağı kuru üzüm
Yarım demet dereotu
Sos için:
2 adet pancar turşusu
Yarım bardak pancar suyu
4 çorba kaşığı light yoğurt
1 tatlı kaşığı zeytinyağı




HAZIRLANIŞI
Göbek marul yapraklarını iri parçalar halinde koparalım ve bir kaseye alalım. Salatalıkları halka halka keselim. Dil peynirini elimizle didikleyelim. Kuru domatesleri ve mantarları ince ince doğrayalım. 20 dakika suda beklettiğimiz kuru üzümler ve ince ince kıydığımız dereotu ile beraber bütün malzemeyi salataya katarak harmanlayalım. Sos için dörde böldüğümüz pancar turşusunu, pancar suyunu, light yoğurdu ve zeytinyağını blendırdan geçirelim. Hazırladığımız sosu salataya ilave ederek karıştıralım. Daha sonra da servis yapalım.
Ara
Cevapla
ÐŽeşaren
padişah salatasını malzemeleri:
1 su bardağı düdük makarna, 1 salatalık, 1 havuç, 1 kereviz, 1 avuç bezelye, 2-3 yaprak maydonoz, 2-3 yaprak dereotu, 1 diş sarımsak, 3 çorba kaşığı mayonez, 2 su bardağı yoğurt, 3 adet salatalık turşusu,tuz

yapılışı:yoğurt,mayonez,dövülmüş sarımsak ve tuzu karıştırın. kereviz, havuç ve bezelyeyi biraz haşladıktan sonra soğutun. küp küp kesin. makarnayı da haşlayın. salatalığı ve turşusunu aynı şekilde küplere bölün. hepsini çukur bir kapta karıştırıp servis yapın
Ara
Cevapla
ÐŽeşaren
pancar salatası

işte bu salatayı ortaya çıkaran kişinin hayal gücü çok sınırlıymış. padişah salatasını hazırlayan olsa ne adlar bulurdu buna da kim bilir. belki "kadife güzeli" derdi. pancar bana hep kadifeyi hatırlatıyor çünkü...

malzemeleri:
1 kg patates, 3 havuç, dereotu, taze soğan, süzme yoğurt, mayonez, pancar, limon, sarımsak.

yapılışı:
patatesleri haşlayıp, rendeleyin. havuçları küplere bölüp yağda kavurun. (küpe bölme kısmını ben ekledim) patates, taze soğan, maydanoz, dereotu, mayonez, yoğurt, sarımsak, limon ve tuzu karıştırın. Geniş çukur bir kabın dibine jelatin yerleştirin. en alta pancarları rendeleyin. onun üzerine havuçlerı, onun da üzerine biraz önce yaptığınız karışımı rendeleyin. kabınızı ters çevirip, jelatinden kurtardınız mı rengarenk bir tepeye sahip olacaksınız. (adı gökkuşağı tepesi de olabilirmiş değil mi?)
Ara
Cevapla
ÐŽeşaren
annemin salatası

bu salata biraz enteresan çünkü içinde vişne suyu var. 6 kişilik salata hazırlamak için gerekenler; 3-4 domates, 3-4 salatalık, 6-7 sivribiber, 1/2 demet maydanoz, 1/2 demet dereotu, 6-7 yeşil soğan, 1 yemek kaşığı kuru nane, 2 tatlı kaşığı sumak, 1 çay bardağ vişne suyu. üzerine: tuz, limon suyu, zeytinyağı. yapmanız gereken tüm malzemeleri çok ince doğrayıp karıştırmak...
Ara
Cevapla


Hızlı Menü:


Konuyu Okuyanlar: 30 Ziyaretçi
  Tarih: 11-24-2024, 02:31 AM