05-12-2008, Saat: 04:50 PM <
Yeni Üye
Çevrimdışı
-
Yorumları:
24,960
-
Konuları:
3,597
-
Kayıt Tarihi:
Nov 2006
-
Rep Puanı:
Mayonezli Tavuk Salatası
6-8 kişilik
Malzemeler
* 1 adet haşlanmış tavuk göğsü
* 2 adet havuç
* 1 adet salatalık
* 2-3 dal taze soğan
* 2 adet sivribiber
* 2 diş sarımsak
* 1-2 kaşık yoğurt
* 1 kase mayonez
* yarım demet dereotu
* tuz
* karabiber
* pulbiber
Hazırlanması
1. Haşlanmış tavuk göğsünü derisinden ayırarak iyice didikleyin. Tuz ve baharatlarla karıştırın.
2. Diğer tarafta bütün sebzeleri yıkayıp ayıklayarak mercimek büyüklüğünde dilimleyin.
3. Salatalığın sadece kabuğunu kalınca soyarak kullanın. (Doğrarken zorlanırsanız kısa süreli robottan geçirebilirsiniz ama fazla ezmeyin)
4. Hepsini karıştırıp 1 çay bardağı kadarını ayırın. Kalanı tavukla karıştırın. Mayonezle yoğurdu çırpın. Karışımı tavuk ve sebzelerle birleştirip iyice hallolmalarını sağlayın. Bunu bir tabağa yayın.
5. Üzerini ayırdığınız sebze karışımı ile süsleyin.
05-12-2008, Saat: 04:50 PM <
Yeni Üye
Çevrimdışı
-
Yorumları:
24,960
-
Konuları:
3,597
-
Kayıt Tarihi:
Nov 2006
-
Rep Puanı:
Etimekli patlıcan salatası
Malzemeler: 1 paket tuzsuz etimek, 2-3 adet orta boy patlıcan, 2 adet orta boy domates, 2 su bardağı yoğurt, 1 diş sarımsak, 2 adet kırmızı közlenmiş biber, 4 yemek kaşığı zeytinyağı, 1 yemek kaşığı sirke, tuz, karabiber, kekik, pul biber
Yapılışı: Patlıcanları alacalı soyup uzunlamasına veya küp küp doğrayarak kızartın. Kızarttığınız patlıcanları kâğıt havlu üzerine alıp yağlarını tamamen süzdürün. Domateslerin kabuklarını soyup rendeleyin. Patlıcanları domates rendesi, yağ, sirke, tuz ve karabiber ile karıştırın. Etimekleri kırıp servis kabına yayın. Üzerine patlıcan salatasını yayın. Yoğurdu sarımsakla karıştırarak patlıcanın üzerine dökün. Közlenmiş biberleri şeritler halinde keserek yoğurdun üzerine dizin. Kalan boşluklara kekik ve pul biber serpin. (Dilerseniz konserve patlıcan kızartması ve konserve közlenmiş kırmızı biber kullanarak zamandan tasarruf edebilirsiniz. Bu durumda tek yapmanız gereken etimeklerin üzerine konserve patlıcan kızarmasını yayıp, üzerine yoğurdu döküp ve konserve biberleri dizmek.)
05-12-2008, Saat: 04:50 PM <
Yeni Üye
Çevrimdışı
-
Yorumları:
24,960
-
Konuları:
3,597
-
Kayıt Tarihi:
Nov 2006
-
Rep Puanı:
Meksika salatası
Malzemeler: 1 kutu Meksika fasulyesi konservesi, 1 demet dereotu, 1 adet sivri biber (çok acı olmasın), 3 dal yeşil soğan, 1/2 çay bardağı zeytinyağı, 1 su bardağı kırılmış baharatlı mısır cipsi.
Yapılışı: Meksika fasulyesi, kutudan çıkarıldıktan sonra iyice yıkanır ve suyu süzülür. Yıkanan dereotu, yeşil soğan ve sivri biber ince ince doğranır ve servis yapacağımız kaba koyulur, servise yakın üstüne zeytinyağı gezdirilir. Tam servisten önce, kırılmış olan mısır cipsi eklenir ve malzemeler iyice karıştırılır. (Dereotu miktarı ne kadar artarsa tadı da o kadar güzelleşir.)
05-12-2008, Saat: 04:50 PM <
Yeni Üye
Çevrimdışı
-
Yorumları:
24,960
-
Konuları:
3,597
-
Kayıt Tarihi:
Nov 2006
-
Rep Puanı:
Karnabahar salatası
Malzemeler: Küçük bir karnabahar, 1,5 su bardağı yoğurt, 1 diş sarımsak (arzuya göre), 2 yemek kaşığı mayonez, yarım su bardağı iri kırılmış fındık, birkaç dal dereotu, 1 tatlı kaşığı tuz.
Yapılışı: Karnabaharı fındık büyüklüğünde koçanlarına ayırın. Yoğurdu, mayonezi ve kullanıyorsanız sarımsağı karıştırın. Karnabaharı ve fındığı bu karışıma ekleyin. Dereotuyla süsleyerek servisten hemen önce tuzunu serpin. (tuzu önceden serperseniz yoğurt sulanır.)
05-12-2008, Saat: 04:50 PM <
Yeni Üye
Çevrimdışı
-
Yorumları:
24,960
-
Konuları:
3,597
-
Kayıt Tarihi:
Nov 2006
-
Rep Puanı:
Tavuk salatası
Malzemeler: 1 tavuğun göğsü, (haşlanmış) 1 adet kıvırcık, 2 adet domates, 2 adet salatalık, 1/2 demet maydanoz, 3 dal yeşil soğan, 1 su bardağı haşlanmış mısır (veya 1 küçük kutu konserve mısır), 2 yemek kaşığı kavrulmuş susam, 1 limonun suyu, 1/2 çay bardağı zeytinyağı.
Yapılışı: Kıvırcık, domates, salatalık, yeşil soğan, maydanoz ince ince doğranır ve karıştırılır. Servis tabağına alınır. Haşlanmış tavuk göğsü soğuduktan sonra tiftik tiftik edilir. Salatanın üstüne eklenir, mısırlar onun üzerine serpilir, kavrulmuş susam salatanın en üstüne dökülür. Limonun suyu ve zeytinyağı gezdirilir.
05-12-2008, Saat: 04:50 PM <
Yeni Üye
Çevrimdışı
-
Yorumları:
24,960
-
Konuları:
3,597
-
Kayıt Tarihi:
Nov 2006
-
Rep Puanı:
Patates Salatasi
2 orta boy sari patates
Sos:
60 ml sizma zeytinyag
2-3 yk limon suyu
Tuz
Karabiber
Uzeri icin:
2 adet taze sogan, kucuk dogranmis
Kirmizi sogan, piyazlama kesilmis, arzu ettiginiz miktarda
Patatesleri suda haslayin. Kabuklarini soyun ve orta buyuklukte dograyin. Sos malzemelerini karisitirip patatesler sogumadan hemen uzerine dokup karisitirin. Taze ve kirmizi sogani serpin, servis yapin
05-12-2008, Saat: 04:51 PM <
Yeni Üye
Çevrimdışı
-
Yorumları:
24,960
-
Konuları:
3,597
-
Kayıt Tarihi:
Nov 2006
-
Rep Puanı:
Cevizli Patlican Salatasi
2 adet buyuk boy patlican
1/2 limon suyu
50 ml sizma zeytinyag
1/2 tk toz kirmizi biber
Tuz
Karabiber
1/3 kap ceviz, parcalanmis
Patlicanlarin uzerinde catal ile delikler acin, icinin daha cabuk pismesini sagliyacaktir. Sonra firin tepsisine koyup grilde (izgara) yaklasik 25 dakika kozleyin. (Grili kapamayin) Patlicani barbeku de de kozliyebilirsiniz. Bir el ile sapindan tutup bicak yardimi ile kabuklarini soyun, varsa sert cekirdeklerini cikarin. Tel suzgecin uzerine koyup fazla suyunu suzun.
Kozlenmis patlicani firina dayanikli bir kabin icine gecirip bicak ile kucuk parcalar halinde kesin. Limon suyu, zeytinyag, kirmizi biber, tuz ve karabiberi ilave edip karistirin. Uzerini, tumuyle kapliyacak sekilde parcalanmis ceviz ile ortun.
Kabi firinin ustten ikinci rafina yerlestirin, cevizlerin renkleri biraz donene kadar asagi yukari 4 dakika pisirin. Sicak sicak her turlu izgara veya et yemeklerinin yaninda ikram edin.
05-12-2008, Saat: 04:51 PM <
Yeni Üye
Çevrimdışı
-
Yorumları:
24,960
-
Konuları:
3,597
-
Kayıt Tarihi:
Nov 2006
-
Rep Puanı:
Gavurdagi Salatasi
2 orta boy domates, cekirdekleri cikarilip, kucuk kucuk dogranmis
1/4 kirmizi veya beyaz sogan, kucuk kucuk dogranmis
2/3 kap maydanoz, kucuk kucuk kesilmis
2 yk zeytinyag
1 tk nar eksisi
2-3 yk limon suyu
1 tk pul biber
1 tk sumak
Tuz
Uzeri icin:
1/4 kap ceviz, irili ufakli kirilmis
Once sogani tuz ve sumak ile ovun. Diger malzemeler ile karistirip servis tabagina koyun. Uzerine kirilmis cevizleri serpin. Servis saatinden birkac saat once yapip bekletirseniz, daha lezzetli oluyor
Her turlu Kebap ve Izgara yemeklerinin yaninda servis yapin.
05-12-2008, Saat: 04:51 PM <
Yeni Üye
Çevrimdışı
-
Yorumları:
24,960
-
Konuları:
3,597
-
Kayıt Tarihi:
Nov 2006
-
Rep Puanı:
Turp Salatasi
1 demet kirmizi turp, saplari kesilmis, yikanmis
1 yk limon suyu
Sumak
Tuz
Turplari ince ince dilimliyerek tabaga dizin. Uzerine limon suyu, sumak ve tuz serpin. Bir saat kadar buzdolabinda bekletin. Her turlu izgara ve kebap yaninda servis yapin.
05-12-2008, Saat: 04:51 PM <
Yeni Üye
Çevrimdışı
-
Yorumları:
24,960
-
Konuları:
3,597
-
Kayıt Tarihi:
Nov 2006
-
Rep Puanı:
Roka Salatasi
1 demet roka
1-2 domates, kabuklari soyulmus, dogranmis
Sos:
1-2 dis sarimsak, tuz ile dovulmus
2 yk limon suyu
50 ml sizma zeytinyag
1 tk pul biber
Tuz
Karabiber
Rokalarin kalin saplarini kesip atin. Eliniz ile orta buyuklukte parcalara bolun. Bicak kullanmayin. Servis tabagina yerlestirin. Sos malzemelerini kucuk bir kapta cirpin. Rokalarin uzerine dokun, karisitirin. Domatesleri uzerine serpistirin.
Balik ile ikram edilecek en guzel salatalardan biri.
*El ile yenen kucuk baliklar (hamsi, gumus...) ile ikram ettiginiz zaman, Roka Salatasina zeytinyag koymayabilirsiniz
|