:: Duygusuz.com - Dostluk ve Arkadaşlık Sitesi
Konuyu Oyla:
  • Derecelendirme: 0/5 - 0 oy
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Salatalar
ÐŽeşaren
Post Yesil mercimek salatası
Malzemeler:
1 su bardağı yeşil mercimek
1 det orta boy kuru yada taze soğan
1 demet maydanoz
2 çorba kaşığı zeytinyağı
1 limonun suyu
tuz
karabiber

Yapılışı:
Mercimekleri yıkadıktan sonra yumuşayıncaya kadar haşlayın.
Suyunu süzdükten sonra bir salata kabına alın.
Soğanı halka halka, maydanozu ince, ince kıyın ve mercimeğe karıştırın. Zeytinyağı ve limon suyunu karıştırıp üzerine dökün.
Domates dilimleri yada turşu ile süsleyip servis yapın.
Ara
Cevapla
ÐŽeşaren
Yoğurtlu kabak salatası
Malzemeler:
1 kg. kabak
3-4 kaşık süzme yoğurt
nane
tuz
sarımsak
dereotu
3 kaşık zeytinyağ
pul biber
1 bardak ceviz

Yapılışı:
Kabakları ayıklayın, yıkayın ve rendeleyin. Yoğurt, nane, tuz, sarımısak, dereotu ve iri kıyılmış ceviz eklenip iyice karıştırın. Bir kasenin içinde zeytinyağı ve kırmızı pul biber karıştırın. Kabakları servis tabağına alıp üzerlerini biberli yağ ile süsleyin.
Ara
Cevapla
ÐŽeşaren
Yoğurtlu Patates Salatası
Malzemeler:
1 limon
patates
maydanoz
taze soğan
zeytinyağ
pul biber
nane
tuz


Yapılışı:
Patateslerin kabuğunu soyup, az suda altı kısık ve ağzı kapalı olarak iyice yumuşayana kadar haşlayın. Soğuyunca elinizle ya da çatal yardımıyla iyice ezin (blenderda güzel olmuyor). İçine çok az sıvı yağ ve limon suyunu ilave edin, karıştırın. Maydonoz ve yeşil soğanları (bunlar çok fazla ya da az olmasın, orta) ince ince kıyın, patateslere karıştırın. Cevizden biraz büyük toplar yapın. Üstüne içine bir çorba kaşığı mayonez karıştırılmış yoğurt dökün. Pul biber ve nane ile süsleyin.
Ara
Cevapla
ÐŽeşaren
Yoğurtlu Salata
Malzemeler:
3 adet salatalık
2 yaprak kereviz
2 diş sarmısak
250 gr yoğurt
birkaç dilim şalgam
sirke
sıvı yağ


Yapılışı:
Salatalıkları ince dilimler halinde kesip üstlerine tuz ekin ve biraz bekletin. Diğer tarafta sarmısakları çukur bir kapta çatal yardımıyla ezin, yoğurt, yağ, sirke ve doğranmış kereviz yaprağı ile karıştırıp salatalıkların üstüne dökün.
Ara
Cevapla
ÐŽeşaren
Zeytin Piyazı
Malzemeler:
2 su bardağı çekirdeksiz yeşil zeytin
1 demet taze soğan
1 demet maydanoz
1 su bardağı iri kıyılmış iç ceviz
1 çay kaşığı tuz
1 çay kaşığı kırmızıbiber
1 tatlı kaşığı nar ekşisi
2 çorba kaşığı zeytinyağı
½ su bardağı tanelenmiş nar

Yapılışı:
Zeytinlerin çekirdeklerini çıkararak dilimleyin. Taze soğanları yıkadıktan sonra ince halkalar halinde doğrayın. Maydanoz ve dereotunu yıkayıp ince kıyın. Bütün malzemeleri karıştırıp cevizi de ekleyin. Karışımın üzerine zeytinyağı gezdirip, kırmızıbiber ve tuzunu ilave edin. Nar ekşisi ve nar tanelerini ilave edip, zeytinyağını çekmesi için yaklaşık 18-20 dakika beklettikten sonra servis yapın
Ara
Cevapla
ÐŽeşaren
Pinçli Bezelye Salatası
Malzemeler:
400 gr taze iç bezelye
1 adet dolmalık biber
2 çorba kaşığı sirke
1 demet maydanoz
400 gr pirinç
zeytinyağ
tuz

4 Kişilik


Yapılışı:
Pirinç ve bezelyeyi farklı kaplarda tuzlu suda haşlayın. Yeteri kadar haşladıktan sonra soğuk suda yıkayıp, süzün ve servis tabağına koyun. Maydanoz ve biberi ince kıyın, buna pirinç ve bezelyeyi katıp, karıştırın. Tuz, sirke, zeytinyağ karıştırıp, salatanın üzerine gezdirerek dökün.
Ara
Cevapla
ÐŽeşaren
Malzemeler:
1 su bardağı Amerikan pirinci
3 dal yeşil taze soğan
1 tutam taze dereotu
1 yemek kaşığı soya sosu
2 yemek kaşığı sirke
3 yemek kaşığı ayçiçek yağı
1,5 çay kaşığı tuz


Yapılışı:
Pirinci diriliğini çok kaybetmeden haşlayıp, süzün. İçine sıra ile soğanları, dereotunu, soya sosunu,sirkeyi ve ayçiçek yağını ekleyin. Salatayı zedelemeden iyice karıştırın. Servis tabağına alın soğutup servis yapın.
Ara
Cevapla
ÐŽeşaren
Pirinçli avakado salatası
Malzemeler:
200 gr. Amerikan Pirinci
1/2 pişmiş ve doğranmış piliç eti
2 adet kabuğu soyulmuş ve küp şeklinde doğranmış avakado
1/2 yeşil biber (ince ve uzunlamasına doğranmış)
1 küçük baş ince doğranmış soğan
3 yemek kaşığı limon suyu
2 yemek kaşığı soya yağı
1 çay kaşığı tuz
1 çay kaşığı şeker
1/2 çay kaşığı toz beyaz biber
1 diş sarımsak (ince doğranmış)
İsteğe bağlı acı biber
Yeşil salata yaprağı
Süslemek için domates dilimleri ve güller

Yapılışı:
Pirinci tuzlu suda haşlayıp soğumaya bırakın. Pirinç, piliç eti, avakado, yeşil biber ve soğanı büyük bir kaseye alın. Limon suyu, yağ, tuz, şeker, beyaz toz biber, sarımsak ve biber sosunu küçük bir kavanoza koyun ve çalkalayarak iyice karışmasını sağlayın. Bu karışımı pirinç kanşımının üzerinde gezdirin, hafifçe karıştırın yeşil salata, domates dilimleri ve gülle süsleyerek servis yapabilirsiniz..

(6 kişilik)
Ara
Cevapla
ÐŽeşaren
Pirinçli mantar salatası
Malzemeler:
2 su bardağı Amerikan Pirinci
2 su bardağı mantar
1/2 demet dereotu
20 adet yeşil ve siyah zeytin
1 adet limonun suyu
1 kahve fincanı mayonez
1 çorba kaşığı soya yağı
Yeterince tuz ve pul biber

Yapılışı:
Pirinci 1 bardak suda hafif haşlayıp süzgeçten geçirin. Mantarları ayıklayıp yıkayın ve tuzlu suda 10 dakika haşlayıp suyunu süzün. Mantarları küçük küçük doğrayın. Mantarları ve haşlanmış pirinci salata kasesine alın. Çekirdeklerini çıkardığınız zeytinleri küçük küçük doğrayın ve mantarlı karışıma ilave edin. Dereotunu ince ince kıyın ve ilave edin. Salatanın üzerinde limon suyunu gezdirip tuzunu ilave edin. Ayrı bir yerde mayonez, 1 çorba kaşığı soya yağını iyice karıştırıp salatanın üzerine ilave edin. Kırmızıbiber ile süsleyerek servis yapabilirsiniz.
Ara
Cevapla
ÐŽeşaren
Rus Salatası
Malzemeler:
100 gr havuç
50 gr turp
50 gr bezelye
60 ml mayonez
sirke


Yapılışı:
Havuç ve turpları yıkayıp soyun, ufak ufak doğrayın. Ayrı tencerelerde tuzlu suda pişirin.
Bezelyeleri de aynı şekilde pişirin. Bütün sebzeleri mayonez ve sirkeyle karıştırın. Salatalık turşusu ya da birkaç parça marulla servis yapabilirsiniz.
Ara
Cevapla


Hızlı Menü:


Konuyu Okuyanlar: 23 Ziyaretçi
  Tarih: 11-24-2024, 02:26 AM