05-13-2008, Saat: 07:19 PM <
Yeni Üye
Çevrimdışı
-
Yorumları:
24,960
-
Konuları:
3,597
-
Kayıt Tarihi:
Nov 2006
-
Rep Puanı:
Piyaz
1 adet konserve kuru fasulye (540 ml)
2 domates, kucuk dogranmis
4 taze sogan, kucuk dogranmis
1 carliston biber, kucuk dogranmis
1/4 kirmizi sogan, dilimlenmis
Sos:
50 ml zeytinyag
1/2 limon suyu
Tuz
Karabiber
Susleme:
3 haslanmis ve dort parcaya kesilmis yumurta
4-5 siyah zeytin
Kuru fasulyeleri yikayin ve suzun. Butun malzemeleri karistirn, servis tabaginiza koyun. Sosun malzemelerini karistirip uzerine dokun. Yumurta dilimleri ve zeytin ile susleyin
05-13-2008, Saat: 07:19 PM <
Yeni Üye
Çevrimdışı
-
Yorumları:
24,960
-
Konuları:
3,597
-
Kayıt Tarihi:
Nov 2006
-
Rep Puanı:
Patlican Salatasi
1 patlican
2 dis sarimsak, dovulmus
1 orta boy domates, cekirdekleri cikarilip, kucuk dogranmis
1 yemek kasigi zeytinyag
2 yemek kasigi yogurt
2 yemek kasigi limon suyu veya 2 yemek kasigi sirke
2 yemek kasigi beyaz peynir, ufalanmis
Tuz
Karabiber
Patlicanlarin uzerinde catal ile delikler acin, icinin daha cabuk pismesini sagliyacaktir. Sonra firin tepsisine koyup grilde (broil) yaklasik 35 dakika kozleyin. Patlicani barbeku de de kozliyebilirsiniz. Bir el ile sapindan tutup bicak yardimi ile soyun, varsa sert cekirdeklerini cikarin. Kararmamasi icin limonlu suyun icine koyun (2 kap su, 1/2 limon suyu). 10-15 dakika kadar icinde birakin. Sonra suyunu suzun ve kucuk parcalar halinde kesin. Geri kalan butun malzemeleri icine ilave edip, kasik ile karisitirip servis tabagina koyun.
Eger kozlemeye vaktiniz yok ise, 350 gr civarindaki kavanozda satilan Kozlenmis Patlicana geri kalan malzemeleri ekleyerek salatayi yapabilirsiniz.
05-13-2008, Saat: 07:19 PM <
Yeni Üye
Çevrimdışı
-
Yorumları:
24,960
-
Konuları:
3,597
-
Kayıt Tarihi:
Nov 2006
-
Rep Puanı:
Soslu Ispanak Salatasi
1 kap kucuk domates
1/3 kap kirmizi sogan, ince dogranmis
1/2 kap beyaz peynir, kub seklinde kesilmis
1 yemek kasigi maydanoz, ince dogranmis
1/2 limonun suyu
1/2 zeytinyag
1 cay kasigi kekik
1 tatli kasigi tuz
Karabiber
Butun malzemeleri karistirin. Cukur bir salata tabaginda servis yapin.
05-13-2008, Saat: 07:20 PM <
Yeni Üye
Çevrimdışı
-
Yorumları:
24,960
-
Konuları:
3,597
-
Kayıt Tarihi:
Nov 2006
-
Rep Puanı:
Ançüezli salata
MALZEMELER
- 2 su bardağı Amerikan Pirinci
- Konserve edilmiş 3 adet ançüez
- 1 adet kuru soğan
- 4 adet haşlanmış ve doğranmış lahana yaprağı
- 1 kaşık sulandırılmış hardal
- 1 çorba kaşığı soya yağı
- Sirke, pul biber ve tuz
HAZIRLANIŞI
Pirinci diriliği kaybolmayacak şekilde haşlayın. Haşladıktan sonra bol suyla yıkayıp süzün. Önceden fırında pişirmiş olduğunuz soğanı kat kat parçalara ayırın. Bir kabın içinde soğan, pirinç, doğranmış lahana yaprağı, soya yağı, sirke ve tuzunu karıştırıp iyice harmanlayın. Bu karışımı içlerini oymuş olduğunuz ançüezlerin orta kısmına alıp üzerini pul biber ile süsleyerek servis yapabilirsiniz
05-13-2008, Saat: 07:20 PM <
Yeni Üye
Çevrimdışı
-
Yorumları:
24,960
-
Konuları:
3,597
-
Kayıt Tarihi:
Nov 2006
-
Rep Puanı:
Mısır Salatası
MALZEMELER
- 1/2 limon
- 1 demet dereotu
- 250 gr mayonez
- 3 çorba kaşığı sirke
- 1 tatlı kaşığı hardal
- 1 kutu konserve mısır
- 1 kahve fincanı pirinç
- 1 kahve kaşığı karabiber
- 250 gr Ayşe kadın fasulye
- 5 adet orta boy salatalık turşusu
- 1 kahve kaşığı tuz
HAZIRLANIŞI
Pirinç ve ufak ufak doğradığınız fasulyeleri, ayrı kaplarda haşlayın. Sonra, diğer malzeme ile birlikte karıştırın. Servis tabağına koyup, etrafını cipslerle süsledikten sonra servis yapın.
05-13-2008, Saat: 07:20 PM <
Yeni Üye
Çevrimdışı
-
Yorumları:
24,960
-
Konuları:
3,597
-
Kayıt Tarihi:
Nov 2006
-
Rep Puanı:
Zeytin Piyazı
MALZEMELER
- 2 su bardağı çekirdeksiz yeşil zeytin
- 1 demet taze soğan
- 1 demet maydanoz
- 1 su bardağı iri kıyılmış iç ceviz
- 1 çay kaşığı tuz
- 1 çay kaşığı kırmızıbiber
- 1 tatlı kaşığı nar ekşisi
- 2 çorba kaşığı zeytinyağı
- ½ su bardağı tanelenmiş nar
HAZIRLANIŞI
Zeytinlerin çekirdeklerini çıkararak dilimleyin. Taze soğanları yıkadıktan sonra ince halkalar halinde doğrayın. Maydanoz ve dereotunu yıkayıp ince kıyın. Bütün malzemeleri karıştırıp cevizi de ekleyin. Karışımın üzerine zeytinyağı gezdirip, kırmızıbiber ve tuzunu ilave edin. Nar ekşisi ve nar tanelerini ilave edip, zeytinyağını çekmesi için yaklaşık 18-20 dakika beklettikten sonra servis yapın.
05-13-2008, Saat: 07:20 PM <
Yeni Üye
Çevrimdışı
-
Yorumları:
24,960
-
Konuları:
3,597
-
Kayıt Tarihi:
Nov 2006
-
Rep Puanı:
Yoğurtlu Salata
MALZEMELER
- 3 adet salatalık
- 2 yaprak kereviz
- 2 diş sarımsak
- 250 gr yoğurt
- birkaç dilim şalgam
- sirke
- sıvı yağ
HAZIRLANIŞI
Salatalıkları ince dilimler halinde kesip üstlerine tuz ekin ve biraz bekletin. Diğer tarafta sarımsakları çukur bir kapta çatal yardımıyla ezin, yoğurt, yağ, sirke ve doğranmış kereviz yaprağı ile karıştırıp salatalıkların üstüne dökün
05-13-2008, Saat: 07:21 PM <
Yeni Üye
Çevrimdışı
-
Yorumları:
24,960
-
Konuları:
3,597
-
Kayıt Tarihi:
Nov 2006
-
Rep Puanı:
Tavuklu pirinçli salata
MALZEMELER
- 1/2 su bardağı haşlanmış Amerikan Pirinci
- 2 adet haşlanmış tavuk göğsü
- 1 adet göbek salata
- 2 adet turp
- 1 adet haşlanmış yumurta sarısı
- 2 yemek kaşığı soya yağı
- Yeteri kadar tuz
HAZIRLANIŞI
Tavuk göğüslerini didikleyin ve derin bir kaseye alın. İçine ince doğradığınız göbek salatayı, halka halka doğradığınız soğanı ve turpları, tuzu, limon suyunu, yağı ekleyip iyice karıştırın. Salatayı servis tabağına alıp üzerine haşlanmış yumurta sarısı serpiştirerek servis yapabilirsiniz.
05-13-2008, Saat: 07:21 PM <
Yeni Üye
Çevrimdışı
-
Yorumları:
24,960
-
Konuları:
3,597
-
Kayıt Tarihi:
Nov 2006
-
Rep Puanı:
Tahinli Patlıcan Salata
MALZEMELER
- 1 kg patlıcan
- 4 diş sarımsak
- 4 su bardağı su
- 1/2 limonun suyu
- 3/4 su bardağı tahin
- 200 gr süzme yoğurt
- tuz
- 6 Kişilik
HAZIRLANIŞI
Büyükçe bir kaba 200 gr süzme yoğurt, 3/4 su bardağı tahin, havanda dövdüğünüz 4 diş sarımsak ve tuz koyup, iyice çırparak karıştırın. Patlıcanları harlı ateşte sık sık çevirerek közleyin. Piştikten sonra, yanmış kabukları bir bıçak yardımıyla soyun ve közlenmiş patlıcanları, içinde 4 su bardağı limonlu su bulunan bir tencereye atın. Bütün patlıcanları bu şekilde közleyip, soyduktan sonra limonlu sudan alıp, iyice sıkarak sularını süzün, bir tahta üzerinde bıçakla ince ince kıyın ve önceden hazırladığınız sarımsaklı yoğurtlu tahinin içine koyun. Böylece elde ettiğiniz karışımı, iyice karıştırdıktan sonra büyük bir salata tabağında servis yapın.
05-13-2008, Saat: 07:21 PM <
Yeni Üye
Çevrimdışı
-
Yorumları:
24,960
-
Konuları:
3,597
-
Kayıt Tarihi:
Nov 2006
-
Rep Puanı:
Pembe salata
MALZEMELER
- Kırmızı lahana
- 3 çorba kaşığı yoğurt
- 2 çorba kaşığı mayonez
- 2 diş sarımsak
HAZIRLANIŞI
Kırmızı lahanayı rende yapın. İçine dövülmüş sarımsağı yoğurt ve mayonezi birazda tuzu ilave edin. Soğuk olarak servis tabağına alın.
|