:: Duygusuz.com - Dostluk ve Arkadaşlık Sitesi
Konuyu Oyla:
  • Derecelendirme: 0/5 - 0 oy
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Salatalar
ÐŽeşaren
Yemek Adı : Tavuklu pirinçli salata

Mutfak : Türk

MALZEMELER
1/2 su bardağı haşlanmış Amerikan Pirinci
2 adet haşlanmış tavuk göğsü
1 adet göbek salata
2 adet turp
1 adet haşlanmış yumurta sarısı
2 yemek kaşığı soya yağı
Yeteri kadar tuz

HAZIRLANIŞI
Tavuk göğüslerini didikleyin ve derin bir kaseye alın. İçine ince doğradığınız göbek salatayı, halka halka doğradığınız soğanı ve turpları, tuzu, limon suyunu, yağı ekleyip iyice karıştırın. Salatayı servis tabağına alıp üzerine haşlanmış yumurta sarısı serpiştirerek servis yapabilirsiniz.
Ara
Cevapla
ÐŽeşaren
antalya piyazı
500gr kuru fasulye
5-6 adet yumurta
2-3 adet domates
2-3 adet sivri biber
2 adet kuru soğan
1 baş sarımsak ve maydanoz
300-400 gr tahin
2 su bardağı sirke
bir gece önce ıslattığımız fasulyeleri haşlarız.başka bir tencerede yumurtalarıda haşlarız.domates ,biber,soğan ve maydanozu doğrarız,sarımsakları ezeriz.haşlanan yumurtalarıda doğrarız.geniş bir kapta ezdiğimiz sarımsakları tahinle karıştırırız daha sonra azar azar sirke ilave ederek karıştırmaya devam ederiz.haşlanan fasulyeleri ve doğradığımız malzemeyi geniş bir kapta hazırladığımız sosu ilave ederek karıştırız.istediğiniz zaman yiyebilirsiniz .önemli olan sosu hazırlamaktır yiyeceğiniz miktarı sosla karıştırarak taze tazede menüyü ayarlayabilirsiniz
Ara
Cevapla
ÐŽeşaren
TON BALIKLI ISPANAK SALATASI


Malzemeler

100 Gr yağsız ton balık (suyu süzülmüş)
1 Çorba kaşığı soya sos
1 Tatlı kaşığı hardal
100 Gr ıspanak (yıkanmış, suyu süzülmüş)
2 Adet kırmızı turp
1 Çorba kaşığı limon suyu
1 Çorba kaşığı maydonoz
1 Çay kaşığı zeytinyağı
Tuz
Karabiber

Yapılışı :

Salata kabının içerisinde balık, soya, hardal, tuz ve biberi iyice karıştırın
Daha sonra ıspanak yapraklarını ekleyin
Üzerine limon suyu ve z.yağını gezdirin
Turp dilimleri ve kıyılmış maydonoz ile süsleyerek servis yapın

afiyet olsun
Ara
Cevapla
ÐŽeşaren
AKDENİZ SALATASI

Malzemeler

5 Adet kıvırcık yaprağı (ince kıyılmış)
1 Adet orta boy domates (İnce doğranmış)
1 Adet orta boy salatalık (ince doğranmış)
1 Çorba kaşığı kıyılmış taze nane
1 Çay kaşığı kekik
1 Çay kaşığı z.yağı
30 Gr light beyaz peynir (küp şeklinde doğranmış)
½ limon suyu
Tuz
Karabiber
3 Adet siyah zeytin (süslemek için)

Yapılışı :

Derin bir salata kabının içerisinde bütün malzemeleri karıştırın
Siyah zeytinler ile süsleyerek servis yapın
arzu eden zeytin yağıda üzerine gezdirsin
Ara
Cevapla
ÐŽeşaren
HAVUÇLU KEREVİZ SALATASI

Malzemeler

1 Adet orta boy havuç
1 Adet orta boy kereviz
2 Çorba kaşığı light yoğurt
1 Adet limon suyu
Tuz
Karabiber
1 Dal maydonoz

Yapılışı :

Mutfak robotunda havuç ve kerevizi rendeleyin
Derin bir kabın içerisinde limon suyu, yoğurt, tuz ve k.biber ekleyip iyice karıştırın
Maydanoz yaprakları ile süsleyerek servis yapın .
Ara
Cevapla
ÐŽeşaren
TAVUKLU PİRİNÇ SALATASI

Malzemeler
80 Gr tavuk göğüs (küp şeklinde doğranmış ve haşlanmış)
2 Çorba kaşığı haşlanmış pirinç
1 diş sarmısak (ince kıyılmış)
1 Çay kaşığı zeytinyağı
1 Çay kaşığı rendelenmiş soğan
1 Çorba kaşığı lıght kaşar peyniri (rendelenmiş)
1 Çorba kaşığı kıyılmış maydonoz
1 Talı kaşığı limon suyu yada nar ekşisi
Tuz
Karabiber
2-3 Adet kiraz domates (süslemek için)

Yapılışı :
Bir kabın içerisinde haşlanmış tavuk eti, yağ, maydonoz, soğan, tuz,
k.biber ve limon suyunu iyice karıştırın
Haşladığınız pirinci servis tabağına alın
Üzerine hazırladığınız karışımı ekleyin ve iyice karıştırın
Rendelenmiş kaşar peyniri ve kiraz domatesler ile süsleyerek servis yapın .

afiyet olsun...
Ara
Cevapla
ÐŽeşaren
Mevsim salatası



Mevsim salatası
KAÇ KİŞİLİK: 4
HAZIRLAMA SÜRESİ: 10 dk
PİŞME SÜRESİ: dk
Malzemeler:


2 havuç

Yarım kırmızı lahana

1 göbek marul

3-4 kaşık konserve mısır

Yarım demet roka

Yarım demet maydanoz

Tuz, limon suyu, zeytinyağı



Hazırlanışı:
* Göbek marulu yıkayıp dörde kesin. Kırmızı lahanayı ince ince kıyıp bir kaba alın. Çok az limon suyu ve tuz ekleyip elinizle ovun.

* Havucu rendeleyin. Roka ve maydanoz yapraklarını yı§kayıp kurulayın. Salata servis tabağına göbek marul dilimlerini çiçek şeklinde yerleştirin. Dört yanına havucu ve kırmızı lahanayı değişimli olarak koyun. Mısırı üzerine serpin. Roka ve maydanoz yapraklarını marulun orta kısmına yerleştirin. Limon suyu ve zeytinyağını gezdirip servis yapın.




Öneri
Mevsim salatasına hardal ve labne peyniri ile hazırlayacağınız sos çok yakışacaktır. Yılbaşı sofranız için Haydari, Amerikan salata ve Cacık türü mezeler de pratik birer seçim olabilir. Mevsim salatasına hardal ve labne peyniri ile hazırlayacağınız sos çok yakışacaktır. Yılbaşı sofranız için Haydari, Amerikan salata ve Cacık türü mezeler de pratik birer seçim olabilir.
Ara
Cevapla
ÐŽeşaren
Kerevizli lahana salatası

Kerevizli lahana salatası
KAÇ KİŞİLİK: 6
HAZIRLAMA SÜRESİ: 10 dk
PİŞME SÜRESİ: dk
Malzemeler:


1 orta boy beyaz lahana

1 havuç

5-6 taze kereviz yaprağı

1 kırmızı elma

Tuz
Sos için:
Yarım limonun suyu

5 çorba kaşığı zeytinyağı

2 çorba kaşığı sirke

1 çay kaşığı hardal

Tuz, karabiberi


Hazırlanışı:
* Lahanayı çok ince kıyıp üzerine tuz serpin. Lahanalar yumuşayıncaya kadar elinizle ovun. Havucu rendeleyin. Elmaların kabuğunu soymadan iri iri rendeleyin. Kereviz yapraklarını doğrayın.

* Ayrı bir kapta limonsuyu, zeytinyağı, sirke, hardal, tuz ve karabiberi karıştırın. Hazırladığınız tüm salata malzemesini bir kapta harmanlayın. Hazırladığınız salata sosunu salatanın üzerine gezdirip servis yapın.
Ara
Cevapla
ÐŽeşaren
kardeş salata


Servis (Kaç Kişilik): 4
Tek Kişilik Servis Kalorisi: belirtilmemiş
Hazırlama Süresi: 20 dk
Zorluk Derecesi: Kolay

Gereçler:
1 su bardağu nohut
1 su bardağı kuru fasülye
2 kaşık mayonez
1 su bardağı yoğurt 2 diş sarımsak
tuz, karabiber, pulbiber
dere otu
Yapılışı:
Nohut ve kuru fasülye haşlanır. Sarımsak ezilerek yoğurda katılır. Mayonez ve tuz da ilave edilip güzelce karıştırılarak sos hazırlanır. Doğranmış dere otları, nohut, fasülye ve sos karıştırılıp üzerine pul biberle süsleme yapılır.
Ara
Cevapla
ÐŽeşaren
Makarna Salatası



Malzemeler

Yarım paket dilediğiniz biçimde makarna
1 Su bardağı mayonez
1 Su bardağı yoğrut
3 Diş sarmısak
8 Adet küçük salatalık turşusu
5 Sosis
2 Havuç
1 Su bardağı bezelye
1 Çorba kaşığı ayçiçek yağı
1 Demet maydanoz
Yarım demet dereotu
100 Gram yeşil zeytin
Tuz ve karabiber

Hazırlanışı
Makarnayı fazla yumuşatmadan 8 dakika kadar haşlayalım.
Süzelim ve bir kaba alalım.
Sarmısakları dövüp yoğurda katalım, iyice karıştıralım.
Buna mayonezi de ekleyerek karıştırmaya devam edelim.
Bu sosu makarnanın üzerine dökelim.
Hepsini birlikte karıştıralım.
Haşlanıp, kabuğu soyulmuş sosisleri, salatalık turşularını ve kabuklarını soyduğumuz havuçları tavla zarı iriliğinde doğrayalım.
Maydanoz ve dereotunu da ince ince kıyalım.
bunların hepsini soslu makarna içine katalım.
Bir su bardağı bezelyeyi çekirdeklerini çıkarttığımız yeşil zeytinleri, tuzu, ayçiçek yağı ve karabiberi ekleyerek hepsini harmanlayalım.
Küçük marul yaprakları, salatalık ve domates dilimleri ile süsleyerek servis yapalım.
Ara
Cevapla


Hızlı Menü:


Konuyu Okuyanlar: 58 Ziyaretçi
  Tarih: 11-24-2024, 01:32 AM