05-13-2008, Saat: 07:43 PM <
Yeni Üye
Çevrimdışı
-
Yorumları:
24,960
-
Konuları:
3,597
-
Kayıt Tarihi:
Nov 2006
-
Rep Puanı:
Pancarlı Tavuk Salatası
Tür : Salatalar
Mutfak : Klasik Tanımlar
Hazırlama süresi : 20dk
Servis : 6 kişi
MALZEMESİ
1 adet tavuk göğüs eti
4 adet pancar
1 adet kesmeşeker
6 yemek kaşığı mayonez
1 yemek kaşığı kıyılmış dereotu
2 diş sarmısak (dövülmüş)
1 adet limonun suyu
1 çay kaşığı tuz
TARİF
Göğüs etini tencereye koyun. Üstünü kapatacak kadar su ekleyip, tuz ilave edin. 15 dakika haşlayın. Haşladığınız göğüs etini tencereden alıp kuşbaşı şeklinde doğrayın ve bir kenarda bekletin.
Pancarların kabuklarını soyun. Bir tencereye koyup, üstünü kapatacak kadar su ekleyin. Kesmeşeker ve tuzu da ilave edip, 20 dakika kaynatın. Haşlanan pancarları şerit şeklinde kesip, tavuk etleriyle karıştırın.
Sosu için, ince kıyılmış dereotu, mayonez, limon suyu, dövülmüş sarmısağı bir kapta çırpın. Hazırladığınız karışımı salatanın üzerine gezidrip, karıştırın ve servise sunun.
05-13-2008, Saat: 07:43 PM <
Yeni Üye
Çevrimdışı
-
Yorumları:
24,960
-
Konuları:
3,597
-
Kayıt Tarihi:
Nov 2006
-
Rep Puanı:
Zahter Salatası
Tür : Salatalar
Mutfak : Klasik Tanımlar
Servis : 6 kişi
MALZEMESİ
1 demet zahter (dağ kekiği)
2 adet domates
4 adet yeşil soğan
1 bardak yeşil zeytin
2 yemek kaşığı nar ekşisi
4 yemek kaşığı zeytinyağı
1 çay kaşığı pul biber
Tuz
TARİF
Zahteri ayıklayıp saplarını ve sert kısımlarını atın. Suda yıkayıp kağıt havlu üstünde süzdürün.
Cam kaseye küçük küçük doğradığınız domatesleri koyup üstüne pul biber, zar şeklinde doğranmış soğanları ve yeşil zeytinleri dizin. Nar ekşisi, zeytinyağ ve tuzu karıştırıp salatanın üzerine dökün. Zahterleri ekleyip iyice karıştırdıktan sonra servis
05-13-2008, Saat: 07:43 PM <
Yeni Üye
Çevrimdışı
-
Yorumları:
24,960
-
Konuları:
3,597
-
Kayıt Tarihi:
Nov 2006
-
Rep Puanı:
Pub Salatası
Tür : Salatalar
Mutfak : Klasik Tanımlar
Servis : 4 kişi
MALZEMESİ
4 adet salatalık
2 adet dolmalık biber
10 adet çeri domates
1 adet tavuk göğüs eti
1 yemek kaşığı kıyılmış dereotu
SOSUN MALZEMESİ
2 yemek kaşığı mayonez
4 yemek kaşığı zeytinyağ
1 adet limonun suyu
Tuz
TARİF
Tavuk göğüs etini 20 dakika haşlayın. Servis tabağına salatalıkları soymadan ince halka şeklinde doğrayın. Domatesleri, şerit halinde kesilmiş tavuğu ve kıyılmış dereotunu ekleyin.
Hazırladığınız sosu salatanın üzerine dökün. Karıştırdıktan sonra servis yapabilirsiniz.
SOSUN TARİFİ
Ayrı bir kapta mayonez, limon suyu, zeytinyağ ve tuzu iyice çırpın.
05-13-2008, Saat: 07:43 PM <
Yeni Üye
Çevrimdışı
-
Yorumları:
24,960
-
Konuları:
3,597
-
Kayıt Tarihi:
Nov 2006
-
Rep Puanı:
Eros Salatası
Tür : Salatalar
Mutfak : Klasik Tanımlar
Servis : 6 kişi
MALZEMESİ
Yarım kırmızı lahana
1 adet havuç
4 yemek kaşığı mısır
20 adet siyah zeytin
1 demet maydanoz
1 adet beyaz turp
SOSUN MALZEMESİ
6 yemek kaşığı yoğurt
3 yemek kaşığı mayonez
1 çay kaşığı kırmızı pul biber
Tuz
TARİF
Kırmızı lahanayı ince ince kıyın, tuzla ovup salata kasesine koyun. Havuçları şekilli olarak kesip lahananın üstüne yerleştirin. Mısırı, ince kıyılmış maydanozu, çekirdekleri çıkarılmış zeytinleri ve halka şeklinde kesilmiş turbu salatanın ortasına yerleştirin.
Hazırladığınız sosu salataya döküp servis yapın.
SOSUN TARİFİ
Ayrı bir kapta yoğurt, mayonez, kırmızı biber ve tuzu karıştırıp, çırpın
05-13-2008, Saat: 07:44 PM <
Yeni Üye
Çevrimdışı
-
Yorumları:
24,960
-
Konuları:
3,597
-
Kayıt Tarihi:
Nov 2006
-
Rep Puanı:
Külbastı Salatası
MALZEMESİ
12 parça kuzu külbastı
3 adet taze soğan
1 adet kıvırcık salata
3 adet kırmızı turp
2 yemek kaşığı mısır
1 tatlı kaşığı hardal
2 yemek kaşığı mayonez
1 çay kaşığı kekik
2 yemek kaşığı zeytinyağ
1 limonun suyu
TARİF
Bütün sebzeleri yıkayıp süzün. Kıvırcığı büyük bir kaba doğrayın. Doğradığınız taze soğanları, mısırı, turpları ilave edin.
Hardal ile zeytinyağını iyice karıştırın, kıvırcığa ekleyin. Ardından da mayonezi ve limon suyunu ilave edin.
Külbastıyı tavada iyice kızartın. Kekik ve tuz attıktan sonra salatanın üzerine koyun.
05-13-2008, Saat: 07:44 PM <
Yeni Üye
Çevrimdışı
-
Yorumları:
24,960
-
Konuları:
3,597
-
Kayıt Tarihi:
Nov 2006
-
Rep Puanı:
Elmalı Kırmızı Lahana Salatası
MALZEMESİ
1 adet sarı dolmalık biber
1 adet tatlı elma
1 adet orta boy kırmızı lahana
2 adet yeşil taze soğan
2 yemek kaşığı kuru üzüm
1 çay bardağı ceviz içi
Sos için;
6 yemek kaşığı sızma zeytinyağı
1 yemek kaşığı nar ekşisi (veya 1 adet limonun suyu)
1 adet kesme şeker
1 çay kaşığı tuz
TARİF
Yıkanmış ve kurumuş, dış yapraklarını ayıkladığınız kırmızı lahanayı ortadan ikiye bölün. Sonra bir kesme tahtasının üzerinde ince ince doğrayıp, derin bir kaba boşaltın. Üzerine 1 tatlı kaşığı tuz ekleyip, elinizle köfte yoğurur gibi sıkıca ovalayın ve yumuşatın. Öte yandan elmanın kabuklarını soyup, çekirdeklerini bir oyacak yardımıyla çıkarın ve halka halka doğrayarak gazoz kapağıyla şekil vererek kesin. Aynı şekilde sarı veya yeşil dolmalık biberleri de şekillendirin. Yıkanan yeşil soğanları 1 cm boyunda doğrayın.
Şimdi tüm malzemeleri karıştırın ve bütün cevizlerle süsleyin.
Sos için derin bir kasede, nar ekşisi, kesme şeker, tuz ve zeytinyağını karıştırıp, şeker eriyinceye kadar iyice çırpın. Sonra da salatanın üzerine gezdirin. Salatanın sosunu çekmesi için 10-15 dakika bekletin. Karıştırarak servise sunun
05-13-2008, Saat: 07:44 PM <
Yeni Üye
Çevrimdışı
-
Yorumları:
24,960
-
Konuları:
3,597
-
Kayıt Tarihi:
Nov 2006
-
Rep Puanı:
Rokalı Enginar Salatası
MALZEMESİ
2 adet enginar
1 demet roka
6 adet mantar
15 adet badem
1 yemek kaşığı kıyılmış dereotu
3 adet taze soğan
2 limonun suyu
4 yemek kaşığı zeytinyağı
1 çay kaşığı hardal
1 yemek kaşığı mayonez
2 yemek kaşığı parmesan peyniri
Tuz
TARİF
Enginarların üzerine 1 limonu sıkıp 1 bardak su ilave edin. Enginarları 5 dakika haşlayıp rendeleyin.
Rokaları yıkayıp ince ince doğrayın. Mantarları ve kabukları soyulmuş bademleri ince kıyıp rokaya karıştırın.
Limon suyu, zeytinyağı, hardal ve mayonezi çırpın. İçine rendelenmiş enginar, dereotu ve ince doğranmış soğanları karıştırın. Rokaların üzerine koyun. Parmesan peyniriyle süsleyin.
05-13-2008, Saat: 07:44 PM <
Yeni Üye
Çevrimdışı
-
Yorumları:
24,960
-
Konuları:
3,597
-
Kayıt Tarihi:
Nov 2006
-
Rep Puanı:
Semizotu Salatası
MALZEMESİ
1 kutu ton balığı
1 demet semizotu
1 limonun suyu
2 diş sarmısak
1 yemek kaşığı mayonez
1 yemek kaşığı kıyılmış dereotu
4 yemek kaşığı zeytinyağ
TARİF
Semizotlarının sap kısımlarını kesin. Yapraklarını iyice yıkadıktan sonra süzün. Çukur bir kaba mayonez, zeytinyağ, limon suyu, dövülmüş sarmısak, dereotu, karabiber ve tuz koyup çırpın. İçine semizotlarını atın. Sos, semizotlarına iyice karışmalı.
Semizotlarını salata tabağına alın. Ton balığını üzerine koyup limon dilimleriyle süsledikten sonra servis yapın
05-13-2008, Saat: 07:45 PM <
Yeni Üye
Çevrimdışı
-
Yorumları:
24,960
-
Konuları:
3,597
-
Kayıt Tarihi:
Nov 2006
-
Rep Puanı:
Dil Balıklı, Karidesli Salata
Tür : Salatalar
Mutfak : Klasik Tanımlar
MALZEMESİ
1 adet dil balığı
20 adet küçük boy dondurulmuş karides
2 adet marul yaprağı
2 yemek kaşığı şam fıstığı
2 yemek kaşığı maydanoz (kıyılmış)
Kızartmak için:
1 adet yumurta
1 yemek kaşığı galeta unu
Karabiber
Tuz
SOSUN MALZEMESİ
1 yemek kaşığı mayonez
1 tatlı kaşığı hardal
2 yemek kaşığı sızma zeytinyağ
1 limonun suyu
Tuz
TARİF
Dil balığını küçük parçalara ayırıp, yıkayın. Başka bir kapta yumurtaları kırın ve içine karabiber, tuz atın. Balıkları önce yumurtalı karışıma, sonra galeta ununa batırdıktan sonra kızartın. Kağıt havlu üzerinde fazla yağını alabilirsiniz. Şam fıstıklarını, kabuklarının rahat soyulması için suda bekletin. Karidesleri ve şam fıstıklarını zeytinyağında pembeleştirin.
Marul yapraklarını yıkayıp, doğrayın. Üzerine karidesli fıstıkları koyun. Dil balıklarını eşit aralıklarla yerleştirip maydanozla süsleyin.
Hazırladığınız sosu salatanızın üzerine döküp, servis yapın.
SOSUN TARİFİ
Ayrı bir kapta mayonez, hardal, limon suyu, zeytinyağ ve tuzu çırpın.
05-13-2008, Saat: 07:45 PM <
Yeni Üye
Çevrimdışı
-
Yorumları:
24,960
-
Konuları:
3,597
-
Kayıt Tarihi:
Nov 2006
-
Rep Puanı:
Yengeç Salatası
Tür : Salatalar
Mutfak : Klasik Tanımlar
Servis : 8 kişi
MALZEMESİ
1 paket yengeç eti
1 adet göbek salata
1 adet dolmalık yeşil biber
1 adet dolmalık kırmızı biber
4 yemek kaşığı zeytinyağ
1 limonun suyu
1 yemek kaşığı sirke
Karabiber
Tuz
TARİF
2 kaşık zeytinyağına karabiber ve tuz atıp yengeç etlerini 20 dakika süreyle içinde bekletin. Göbek salatayı yıkayıp süzün. Salata tabağına yerleştirip yeşil ve kırmızı biberlerle süsleyin. Yengeç etlerini ortasına koyun.
Ayrı bir kapta 2 kaşık zeytinyağını, sirke, tuz ve limon suyunu çırpıp salatanın üzerine dökün.
|