:: Duygusuz.com - Dostluk ve Arkadaşlık Sitesi
Konuyu Oyla:
  • Derecelendirme: 0/5 - 0 oy
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Papatya Pastası
ÐŽeşaren
#1
[INDENT][INDENT][INDENT]Foto%C4%9Fraf-0064.jpg
[/INDENT][/INDENT][/INDENT]

malzemeler:
Hamuru:
-250 gr un (2 su bardağı)
-125 gr soğuk tereyağ
-2 yumurta sarısı veya 1 tam yumurta
-50 gr pudra şekeri(3 çorba kaşığı)
-1 tutam tuz, vanilya, LKR (limon kabuğu rendesi)
-Biraz ince çekilmiş antep fıstığı
-2 çorba kaşığı soyulmuş, ikiye bölünmüş badem
-1 fincan kayısı marmelatı

Fındıklı Dolgu:
-250 gr ince çekilmiş fındık
-125 gr pudra şekeri
-Vanilya, LKR, tarçın
-3 yumurta
Yapılışı:
-Soğuk yağ ile un yağlar kayboluncaya kadar bıçakla kıyılır.
-2 yumurta sarısı, vanilya, pudra şekeri, LKR konup karışıtırılır. Fazla yoğurulmadan toparlanır. Islak bez altında 1/2 saat dinlendirilir.
-Dinlenen hamurdan küçük parçalar alınıp merdaneyle açılır.Yağlanan tartolet kalıplarına yerleştirilr. İçlerine 1-2 çay kaşığı marmelat konur.
-Fındıklı dolgu için ince çekilmiş fındık, pudra şekeri, tarçın, vanilya, LKR ve yumurtalar karıştırılır. Hamurun üzerine doldurulur.
-180 derecede önceden ısıtılan fırında pişirilir.
-Soğuyunca üzerlerine yine azıcık marmelat sürülür. Yeşil fıstık ile üstü kaplanır.T am ortaya biraz marmelat veya LKR konur. Etrafına ikiye ayrılmış bademler papatya görünüşünde yapıştırılır.

Foto%C4%9Fraf-0065.jpg
Ara
Cevapla
Firari Fırtına
#2
Afedirsiniz ama ben ACIKDIM ............

Sad
Ara
Cevapla


Konu ile Alakalı Benzer Konular
Konular Yazar Yorumlar Okunma Son Yorum
  'ASK Pastasi .. ÐŽeşaren 11 864 09-09-2007, Saat: 09:30 PM
Son Yorum: Qetesh
  'Muzlu Kalp Pastasi .. ÐŽeşaren 11 936 09-01-2007, Saat: 03:48 PM
Son Yorum: ÐŽeşaren
  'Salata Pastasi .. ÐŽeşaren 0 499 07-23-2007, Saat: 02:32 AM
Son Yorum: ÐŽeşaren
  *Alman Pastası* *TATLI BELA* 0 492 03-22-2007, Saat: 02:06 PM
Son Yorum: *TATLI BELA*

Hızlı Menü:


Konuyu Okuyanlar: 1 Ziyaretçi
  Tarih: 11-22-2024, 05:27 AM