:: Duygusuz.com - Dostluk ve Arkadaşlık Sitesi
Konuyu Oyla:
  • Derecelendirme: 0/5 - 0 oy
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Salatalar
ÐŽeşaren
Hardallı Patates Salatası:
Malzemeler:
- 3 yemek kaşığı Sana Crème Bonjour
- 10 adet taze patates
- 2 adet tavuk göğsü
- 1 adet kırmızı soğan
- 3 diş sarımsak
- 4 adet taze soğan
- 1 adet kıvırcık salata
- tuz-karabiber
- Sosu:
- 1 çay bardağı zeytinyağı
- 1 yemek kaşığı hardal
- 2 yemek kaşığı mayonez

Hazırlanışı:
1. Taze patatesleri haşalyıp, kabuğınu soyduktan sonra küp küp doğrayın.

2. Kırmızı soğanı ayıklayıp, piyazlık doğrayın.

3. Sarımsakları ayıklayıp, kıyın.

4. Taze soğanları ayıklayıp, ince ince doğrayın.

5. Tavuk göğüslerini küçük küpler halinde doğrayın.

6. Kıvırcık salatayı ayıklayıp, kıyın.

7. Yayvan bir tencerede Sana Crème Bonjouru kızdırıp, içine küp küp doğranmış tavuk göğüslerini ilave edip, tavuk etlerini Sana Crème Bonjour iyice kızartın.

8. Tavuk etleri renk alıp, kızarınca içine piyazlık doğranmış Kırmızı soğanı ve kıyılmış sarımsakları ilave edip, soğanlar kızarana kadar kavurun.

9. Kırmızı Soğanlar pişince harcın içine kıyılmış Taze soğanları , doğranmış taze patatesleri ve tuz-karabiber ilave edip, bir taşım pişirin.

10. Pişen Harcı , yayvan tabağa alıp, soğutun.

11. Servis tabağına ilk önce kıyılmış kıvırcık salata yapraklarını dizin.

12. Üzerine soğumuş patatesli tavuklu harcı koyun.

13. Sosu için ;küçük bir kasede mayonezi, hardalı, zeytinyağını karıştırın.

14. En son olarak harçlı salatanın üzerine sosu gezdirip, servis edin.
Ara
Cevapla
ÐŽeşaren
kırmızı saLata
imperiaflex0010gp6.jpg
Kırmızı salata
KAÇ KİŞİLİK: 2
HAZIRLAMA SÜRESİ: 20 dk
PİŞME SÜRESİ: dk
Malzemeler:


100 gr haşlanmış barbunya

5 küçük kırmızı turp

3 kiraz domates

1 kırmızı soğan

2 yaprak kırmızı lahana
Sos için:
3 çorba kaşığı zeytinyağı

2 çorba kaşığı limon suyu

1 çorba kaşığı sirke

1 çay kaşığı toz hardal

Tuz, kırmızı tozbiber

Hazırlanışı:
* Turpları temizleyip yuvarlak dilimleyin. Domatesleri dörde bölün. Soğanları soyup piyazlık doğrayın. Kırmızı lahana yapraklarını ince şeritler halinde kesin ve üzerine tuz serpip 15 dakika bekletin.

* Sos için; zeytinyağı, limon suyu, sirke, hardal, tuz ve kırmızı tozbiberi bir kâsede çırpın.

* Barbunyayı salata kâsesine alın. Hazırladığınız lahana, turp, soğan ve domatesleri ilave edin. Üzerine sosu gezdirip harmanlayın ve servis yapın.
Ara
Cevapla
ÐŽeşaren
kırmızı saLata
imperiaflex0010gp6.jpg
Kırmızı salata
KAÇ KİŞİLİK: 2
HAZIRLAMA SÜRESİ: 20 dk
PİŞME SÜRESİ: dk
Malzemeler:


100 gr haşlanmış barbunya

5 küçük kırmızı turp

3 kiraz domates

1 kırmızı soğan

2 yaprak kırmızı lahana
Sos için:
3 çorba kaşığı zeytinyağı

2 çorba kaşığı limon suyu

1 çorba kaşığı sirke

1 çay kaşığı toz hardal

Tuz, kırmızı tozbiber

Hazırlanışı:
* Turpları temizleyip yuvarlak dilimleyin. Domatesleri dörde bölün. Soğanları soyup piyazlık doğrayın. Kırmızı lahana yapraklarını ince şeritler halinde kesin ve üzerine tuz serpip 15 dakika bekletin.

* Sos için; zeytinyağı, limon suyu, sirke, hardal, tuz ve kırmızı tozbiberi bir kâsede çırpın.

* Barbunyayı salata kâsesine alın. Hazırladığınız lahana, turp, soğan ve domatesleri ilave edin. Üzerine sosu gezdirip harmanlayın ve servis yapın.
Ara
Cevapla
ÐŽeşaren
YENGEÇ SALATASI TARİFİ

1 paket yengeç eti
1 adet göbek salata
1 adet dolmalık yeşil biber
1 adet dolmalık kırmızı biber
4 yemek kaşığı zeytinyağ
1 limonun suyu
1 yemek kaşığı sirke
karabiber
tuz

Yapılışı:2 kaşık zeytinyağına karabiber ve tuz atıp yengeç etlerin 20 dakika kadar bu sosun içinde bekletin.

Göbek salatayı yıkayıp süzün. Salata tabağına yerleştirip yeşil ve kırmızı biberlerle süsleyin. Yengeç etlerini ortasına koyun.

Ayrı bir kapta 2 kaşık zeytinyağını, sirke, tuz ve limon suyunu çırpıp salatanın üzerine dökün.
Ara
Cevapla
ÐŽeşaren
mozaik saLata
34ha2.jpg
Malzemeler

Süre 25 dk.
Kaç Kişilik 2
Yöntem
1 Adet Göbek Salata
1 Adet Kırmızı Lahana
1 Adet Haşlanmış Tavuk Göğsü
1,5 Çorba Kaşığı Zeytin Yağı
6 Adet Arpacık Soğan
1 Su Bardağı Mantar
1 Su Bardağı Yerfıstığı
1 Adet Limon, Tuz

Hazırlanışı

Göbek salata ve kırmızılahanayı incecik doğrayınız.
Tavuk göğsünü de ince şeritler halinde doğrayınız.
Servis tabağına alınız.
Arpacık soğanların ve 1 su bardağı fıstığın kabuklarını soyun.
Soğanları ve bir su bardağı mantarı ikiye bölün.
Fıstıklarla zeytinyağında çevirin.
Salataya tuz ve limon katın.
Üzerine hazırladığınız fıstıklı sosu gezdirin.
Domates dilimleriyle süsleyip servis yapınız.
Ara
Cevapla
Firari Fırtına
Afedirsiniz ama ben ACIKDIM ............
Ara
Cevapla


Hızlı Menü:


Konuyu Okuyanlar: 10 Ziyaretçi
  Tarih: 11-23-2024, 07:12 PM