ELMALI PRENS TATLISI
MALZEMELER
4 tane elma soyulmuş ve çekirdekleri çıkarılmış
4 tane çokoprens büskivi
4 kaşık toz şeker
4 kaşık iri kıyılmış ceviz içi
ÜZERİ İÇİN:
1/2lt süt
2 kaşık un
4 kaşık şeker
3 kaşık kakao
üzerine ekmek için hindistan cevizi
HAZIRLANIŞI:
ELmaları alacak kadar büyüklükte bir tencerede üzerini geçecek kadar suyla ve elmaların ortasına birer kaşık toz şekeri koyup yumuşayana kadar pişir.Diğer tarafta süt,un,şeker ve kakaoyu karıştırıp muhallebi elde et.Elmalar yumuşayıp azcıkta soğuyunca birer büskivi üzerine elmaları yerleştir.Üzerine tencerede kalan şerbetten gezdir.Elmaların çekirdek boşluğuna ceviz içinden koyup üzerine kakaolu pudingi dök.Üzerine hindistan cevizi ekip servise hazır hale getir...
Afiye olsun..
MALZEMELER
4 tane elma soyulmuş ve çekirdekleri çıkarılmış
4 tane çokoprens büskivi
4 kaşık toz şeker
4 kaşık iri kıyılmış ceviz içi
ÜZERİ İÇİN:
1/2lt süt
2 kaşık un
4 kaşık şeker
3 kaşık kakao
üzerine ekmek için hindistan cevizi
HAZIRLANIŞI:
ELmaları alacak kadar büyüklükte bir tencerede üzerini geçecek kadar suyla ve elmaların ortasına birer kaşık toz şekeri koyup yumuşayana kadar pişir.Diğer tarafta süt,un,şeker ve kakaoyu karıştırıp muhallebi elde et.Elmalar yumuşayıp azcıkta soğuyunca birer büskivi üzerine elmaları yerleştir.Üzerine tencerede kalan şerbetten gezdir.Elmaların çekirdek boşluğuna ceviz içinden koyup üzerine kakaolu pudingi dök.Üzerine hindistan cevizi ekip servise hazır hale getir...
Afiye olsun..