AŞk Dolu Kalpler
Hazırlama süresi: 25 dakika
Pişirme süresi: 15-20 dakika
8-10 kişilik
Gerekli malzeme:
1 çay bardağı sıvıyağ
1 su bardağı eritilmiş margarin
1 çay bardağı yoğurt o 4 su bardağı un
Yarım çay bardağı pudraşeker
1 paket kabartma tozu
2 paket vanilya
3-4 çorba kaşığı marmelat
Üzerine serpmek için:
Pudraşeker
Yapılışı:
Sıvıyağ, eritilmiş margarin, yoğurt, pudraşeker ve vanilyayı derin bir kaba alıp karıştırın. Un ve kabartma tozunu başka bir kapta harmanlayın. Yağlı karışıma ekleyip yoğurun.
Hamuru merdaneyle yarım cm kalınlığında açın. Kalp şeklindeki bisküvi kalıbıyla kesin. Hamurların yarısını daha küçük bir kalp şeklindeki kalıpla kesip içlerini çıkarın.
Bütün haldeki hamurların üzerine içlerini çıkardığınız hamurları yerleştirin.
Yağlanmış fırın tepsisine dizip önceden ısıtılmış 190 dereceye ayarlı fırında 15-20 dakika pişirin. Fırından alıp soğutun.
Bisküvilerin ortasındaki boşluklara marmelada paylaştırın. Üzerlerine pudraşeker serpiştirip servis yapın.
__________________
Hazırlama süresi: 25 dakika
Pişirme süresi: 15-20 dakika
8-10 kişilik
Gerekli malzeme:
1 çay bardağı sıvıyağ
1 su bardağı eritilmiş margarin
1 çay bardağı yoğurt o 4 su bardağı un
Yarım çay bardağı pudraşeker
1 paket kabartma tozu
2 paket vanilya
3-4 çorba kaşığı marmelat
Üzerine serpmek için:
Pudraşeker
Yapılışı:
Sıvıyağ, eritilmiş margarin, yoğurt, pudraşeker ve vanilyayı derin bir kaba alıp karıştırın. Un ve kabartma tozunu başka bir kapta harmanlayın. Yağlı karışıma ekleyip yoğurun.
Hamuru merdaneyle yarım cm kalınlığında açın. Kalp şeklindeki bisküvi kalıbıyla kesin. Hamurların yarısını daha küçük bir kalp şeklindeki kalıpla kesip içlerini çıkarın.
Bütün haldeki hamurların üzerine içlerini çıkardığınız hamurları yerleştirin.
Yağlanmış fırın tepsisine dizip önceden ısıtılmış 190 dereceye ayarlı fırında 15-20 dakika pişirin. Fırından alıp soğutun.
Bisküvilerin ortasındaki boşluklara marmelada paylaştırın. Üzerlerine pudraşeker serpiştirip servis yapın.
__________________