MALZEMELER:
TABANI İÇİN:
1.25 Paket yulaflı bisküvi
100 Gr. Tereyağı
Yarım su bardağı toz fındık
ÜZERİ İÇİN:
3 Paket labne peyniri
1 Su bardağı toz şeker
1 Paket vanilya
2 Yumurta
3 Çorba kaşığı un
1 Adet limon suyu ve rendesi
HAZIRLANIŞI:
Bisküvileri rondodan geçirip yoğurma kabına alın. Üzerine tereyağı ve fındığı ilave edip iyice yoğurun. Alüminyum folyo ile kapladığınız kelepçeli kalıba iyice bastırarak kalıbın tabanına yayın. Buzdolabına kaldırın.
Yumurta, şeker ve vanilyayı çırpma kabına alıp mikserle çırpın. Unu ekleyerek tekrar çırpın. Rendelenmiş limon kabuğu ve limon suyunu da ekleyip çırpın. En son labne peynirlerini ilave edip homojen bir kıvam elde edinceye kadar çırpın. Bisküvili kalıbı dolaptan çıkarıp, karışımı üzerine dikkatlice yayın.
Orta hararetli fırında üzeri kızarıncaya kadar yaklaşık 1 saat pişirin. Ilıklaşınca buzdolabına kaldırın. 1 Gece veya en az 5-6 saat dolapta beklettikten sonra üzerini limon dilimleri ve frambuaz sosu ile süsleyerek servis yapın. (Dolapta ne kadar fazla beklerse lezzeti o derece artacaktır)