İki Renkli Bisküvi
Malzemeler:
- 2,5 su bardağı un
- 1 küçük paket margarin ve 1 ince dilim ilave (150 gr.)
- yarım su bardağı pudra şeker
- 1 yumurta
- limon kabuğu rendesi
- vanilya
- 1- 2 çorba kaşığı kakao
Hazırlanışı:
Unun ortasına yağ, pudra şekeri, yumurta, limon kabuğu rendesi, vanilya konup yoğrulur. Hamur ikiye ayrılır. Bir tanesine elenmiş kakao katılıp yoğrulur.Hamurlar ayrı ayrı parmak genişliğinde yuvarlanır. Sonra birbirine dolanıp iki parmak uzunluğunda kesilir.Tepsiye dizilip, orta hararetli fırında (160-170 derecede) 10-15 dakika pişirilir.
Malzemeler:
- 2,5 su bardağı un
- 1 küçük paket margarin ve 1 ince dilim ilave (150 gr.)
- yarım su bardağı pudra şeker
- 1 yumurta
- limon kabuğu rendesi
- vanilya
- 1- 2 çorba kaşığı kakao
Hazırlanışı:
Unun ortasına yağ, pudra şekeri, yumurta, limon kabuğu rendesi, vanilya konup yoğrulur. Hamur ikiye ayrılır. Bir tanesine elenmiş kakao katılıp yoğrulur.Hamurlar ayrı ayrı parmak genişliğinde yuvarlanır. Sonra birbirine dolanıp iki parmak uzunluğunda kesilir.Tepsiye dizilip, orta hararetli fırında (160-170 derecede) 10-15 dakika pişirilir.